Annons

Riskanalytiker Marknads- och Likviditetsrisk

Riskanalytiker Marknads- och Likviditetsrisk

 • Analysera och utveckla modeller inom marknads-, motparts- och likviditetsrisk

 • Hitta smarta lösningar som effektiviserar och förbättrar processer för riskuppföljning och analys

 • Arbeta med implementering, modellering, validering samt godkännande av nya riskmodeller

Är du redo för något intressant? På SBAB jobbar vi värderingsdrivet. Wow! Hoppas vi att du tänker, men vi förstår om det inte känns som något nytt eller om ordet inte väcker det intresse som vi vill.

Men våra värderingar är viktiga för oss på riktigt! De handlar om att jobba smart med fart, ta ansvar hela vägen, vara stolta proffs och att lyckas tillsammans. Faktum är att värderingarna hjälper oss att fatta kloka beslut och vi vill att du gör detsamma hos oss. De hjälper dig i rätt riktning, stöttar att ta egna initiativ, ha roligt tillsammans, jobba ihop och bidra till att våra kunder får en bättre boendeekonomi. Fortfarande intresserad? Välkommen!

4 x snabba om vår kultur

 • Självdriv och lagspel

 • Initiativ och genomförande

 • Tempo och vardagsinnovation

 • Tillit och omtänksamhet

Att jobba som Riskanalytiker Marknads- och Likviditetsrisk

Marknads- och likviditetsriskteamet ansvarar för att utveckla, analysera och kontrollera marknadsrisk, motpartsrisk och likviditetsrisk samt presentera analyser och rapportera resultat till interna och externa intressenter. 

I rollen som Riskanalytiker kommer du att bevaka och analysera regulatoriska förändringar inom riskområdet så att SBAB efterlever dessa. Du deltar i och utvecklar den regelbundna uppföljningen och rapporteringen. Vidare rapporterar du och agerar proaktivt på eventuella avvikelser eller brister i modeller, metoder och processer för riskhantering. Du kommer att utgöra en central del av riskorganisationen och arbeta nära övriga delar av risk, men även andra avdelningar såsom Treasury. 

Vi söker dig som har:

I grunden är du civilekonom eller civilingenjör, med ett brinnande intresse för den finansiella sektorn, analytiskt arbete och programmering. Stor erfarenhet från arbete med marknadsrisker i bankboken samt motpartsrisk. God förståelse av Treasury instrument och gärna även erfarenhet av att tidigare arbetat på en Treasury-avdelning. Vana vid att tolka och tillämpa ett regelverk. Goda kunskaper inom Python, SQL eller SAS -mer än enklare utsökningar. Du har en förmåga att presentera resultat och slutsatser tydligt och anpassat efter mottagaren. 

Har du check på allt?

 • Lagspelare

 • Analytisk

 • Kommunikativ

 • Akademisk examen inom området

 • 5-10 års arbetslivserfarenhet

Annars då?

Gillar du oss, och tror att du kan bidra, är vårt tips att inte vänta för länge med att skicka in CV eller LinkedIn-profil. Har du andra idéer på hur du kan visa vem du är? Spännande! Hur du än ansöker så ser vi fram emot att lära känna dig mer.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera