Annons

Regionchef

För att säkerställa fortsatt utveckling inom Ahlsell Sverige söker vi nu en Regionchef Öst

Som Regionchef ansvarar du för att leda och driva försäljningsorganisationen inom Region Öst, en av Ahlsell Sveriges åtta regioner, som omfattar Ahlsells butiker i Norrköping, Linköping, Nyköping, Motala, Katrineholm och Mjölby. Du har fullt ut delegerat ansvar att driva din region mot uppsatta mål och skapa lönsam tillväxt. Varje region supporteras av de sju divisionerna som är produkt- och marknadssegmenterad inom VVS, Klimat, El, Industri, VA och Bygg. Som regionchef arbetar du i matris och i nära samarbete med divisionerna, marknad och logistik. Region Öst omsätter 1,7 mdr SEK och du utvecklar regionens framgångar tillsammans med dina regionala försäljnings- och butikschefer och tillsammans med totalt ca 130 medarbetare.

Som ledare inom Ahlsell utvecklar du företaget, dina medarbetare och dig själv. Du formulerar realistiska mål och kommunicerar dessa på ett tydligt sätt och skapar förutsättningar och möjligheter för dina anställda att känna sig motiverade, bli självständiga och ta initiativ.

Exempel på arbetsuppgifter för Regionchefen är:

  • Försäljningsansvar för att maximera lönsam tillväxt

  • Driva och implementera regionens affärsplan

  • Bygga en attraktiv säljkultur

  • Bygga ett starkt team i ledningsgruppen

  • Coacha och följa upp Regionala Försäljningschefer

  • Säkerställa prissättning och villkor på stora avtal

  • Säkerställa efterkalkylering av avtal och projekt

  • Bygga och underhålla seniora kundrelationer

Regionchef Öst ingår i Ahlsell Sveriges säljledning och rapporterar till Ahlsell Sveriges Försäljningsdirektör.

Den vi söker

För att lyckas i detta uppdrag tror vi att du behöver ha erfarenhet från arbete i liknande roll med försäljning och/eller med P&L ansvar. Till det har du dokumenterad god ledningserfarenhet inkluderande djup förståelse och intresse för vad som driver försäljning och utvecklar affären. Du är van att ingå avtal och erfaren förhandlare. Ditt ansvar är starkt finansdrivet och du behärskar att analysera resultatrapporter och nyckeltal. Har du till det erfarenhet att driva digitalisering är det meriterande. Uppdraget kräver att du behärska svenska språket och även engelska är meriterande. Vi ser gärna att du har relevant akademisk utbildning men det är inte ett krav.

Uppdraget är en stark dynamisk ledarroll i ett framgångsrikt och professionellt bolag med tydlig kultur och värdegrund. För att landa in rätt i vår verksam behöver du vara en person som är affärsmässig med förmåga att uppfatta affärsmöjligheter. Till det krävs att du är trygg i dig själv med naturlig förmåga att utveckla affärsmässiga och kollegiala långsiktigt hållbara relationer samtidigt som du har ett starkt driv att skapa resultat och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid din talang att leda genom andra och ditt sätt att utveckla både koncept och människor för att nå framgång. Som person har du förmåga att kombinera ditt affärsmannaskap med ett situationsanpassat ledarskap som bygger på att du coachar och stödjer dina medarbetare att driva aktiviteter och uppgifter för att nå uppsatta mål och resultat.

Ahlsell kan erbjuda dig

Ahlsell är marknadsledande och ett av de starkaste varumärkena i branschen. Du kommer till ett expansivt och lönsamt bolag med internationell verksamhet. Hos Ahlsell säljer du inte bara produkter, du erbjuder också våra kunder effektiva logistiklösningar och tjänster som skapar värde i deras processer. Ahlsell erbjuder dig en utvecklande roll med stor variation. Ahlsell är en organisation med stort hjärta och med ett öppet och hjälpsamt arbetsklimat där du som Regionchef Öst blir en förebild för din organisation och dina medarbetare.

I denna rekrytering samarbetar vi med Finnveden Executive AB. För mer information om tjänsten kontakta rekryteringskonsulter Anne Palmgren tfn 0707-12 72 22. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast dock senast den 2022-12-31. Ansökan till tjänsten sker via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se                  

Välkommen med din ansökan!

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera