Annons

Nationalekonom till Svenskt Näringsliv

Svenskt Näringsliv söker nationalekonom med inriktning arbetsmarknadsekonomi och välfärdsfrågor. Svenskt Näringsliv är en dynamisk arbetsplats som ger dig med samhällsekonomiskt intresse möjlighet att omsätta ekonomisk analys i praktisk politik.


Om rollen

Svenskt Näringslivs samhällsekonomiska avdelning rekryterar nu en ny kollega. Avdelningen ansvarar för att analysera hur politiska reformer, lagar och regler påverkar den svenska ekonomin och tillväxten på kort och lång sikt. Samhällsekonomiska avdelningen erbjuder en unik miljö för dig som vill kombinera avancerat analysarbete med konkret policyutveckling.

Du kommer att arbeta i en bred roll där arbetsmarknadsekonomisk analys och välfärdsfrågor utgör viktiga delar. Du tillhör den samhällsekonomiska avdelningen och ingår i ett team om åtta personer och rapporterar till enhetschefen för strukturreformer.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är följande:

  • Bistå i avdelningens analysarbete kring policyreformer inom områden som arbetsmarknadsekonomi, välfärdsfrågor, offentliga sektorns effektivitet och styrning

  • Framtagande av policyförslag som stärker Sveriges konkurrenskraft

  • Kommunikation av analysresultat och policyförslag i tal och skrift

  • Bedömningar av andras analyser och forskningsresultat

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten är placerad vid Svenskt Näringslivs huvudkontor i centrala Stockholm. Tillträde enligt överenskommelse.

Vem är du?
Vi söker dig som:

  • Har disputerat i nationalekonomi eller har en grundexamen och minst fem års arbetslivserfarenhet

  • Har tidigare erfarenhet av att analysera arbetsmarknaden eller välfärdssektor

  • Har förståelse och intresse för den politiska processen

  • Uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska

Meriterande med avklarad forskarutbildning med inriktning mot arbetsmarknadsekonomi eller offentlig ekonomi samt erfarenhet av påverkansarbete.

Som person är du analytisk, initiativrik, resultatinriktad och har en god kommunikationsförmåga. Vi söker dig med en hög energinivå och ett smittande engagemang. För att vara framgångsrik i rollen är det viktigt att du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och områden. Du är en bra teamspelare med genuint intresse av samhällsekonomiska frågor. Du har en god förståelse för företagens och näringslivets betydelse. Du trivs med att arbeta i en miljö där långsiktigt analysarbete kombineras med arbetsuppgifter med kort leveranstid.

Ett viktigt kännetecken för dig är att du är en trovärdig representant för de värderingar som Svenskt Näringsliv står för.

Vi erbjuder
Hos oss blir du en del av en organisation med ett viktigt uppdrag som handlar om att påverka och förbättra villkoren för företagande i Sverige. Vi arbetar utifrån vår vision – företagsamma människor och konkurrenskraftiga företag i gemenskap leder Sverige till ökat välstånd.

Du blir en del av ett växande, engagerat och kompetent team. Du kommer att arbeta i trevliga lokaler belägna mitt i centrala Stockholm. Vi erbjuder våra anställda bra förmåner med generöst friskvårdsbidrag och försäkringar.


Frågor och ansökan
I den här rekryteringen har Svenskt Näringsliv valt att samarbeta med Constatera Search & Interim. Vid frågor om tjänsten kontakta gärna rekryteringskonsult Lotta Belfrage Palmqvist, 0722-522 373, lotta.belfrage-palmqvist@constatera.se

Ansök snarast med CV och ansökningsbrev via ansökningsknappen (www.constatera.se).

Urval och intervjuer sker löpande.


Välkommen med din ansökan!

Svenskt Näringsliv är företagens företrädare i Sverige. Vi arbetar för att alla företag i Sverige ska ha bästa möjliga förutsättningar

Svenskt Näringslivs långsiktiga mål är att Sverige ska återta en tätposition i den internationella välståndsligan. För att uppnå detta behövs en bred intressegemenskap kring värdet av företagande och företagsamhet. Vår verksamhet täcker ett brett fält och vänder sig till olika målgrupper. Vi arbetar med opinionsbildning och kunskapsspridning, utvecklar nya idéer och tar fram konkreta förslag för att skapa ett bättre klimat för företagsamheten.

Vi företräder 60 000 små, medelstora och stora företag. Dessa är organiserade i 49 bransch- och arbetsgivarförbund. Förbunden utgör föreningen Svenskt Näringslivs medlemmar. Företag är primärt med i ett arbetsgivarförbund och/eller i en branschorganisation. Genom detta blir de även medlemsföretag i Svenskt Näringsliv

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera