Annons

Logistik- & Lageransvarig till Assemblin Solar

Välkommen till Assemblin Solar! Företaget som ligger i framkant i den svenska solcellsbranschen. Nu söker vi dig Logistik- & Lageransvarig som vill vara med att bygga Assemblin Solar. I Assemblin Solars erbjudande finns installation av solceller samt kringutrustning och i framtiden fler green tech områden.

Assemblin Solar är ett helt nytt affärsområde inom Assemblinkoncernen och är under uppbyggnad. Du kommer att vara en av nyckelpersonerna och vi söker dig som har en gedigen erfarenhet från hur en framgångsrik logistik- och lagerfunktion byggs upp. Du ska vara mycket intresserad av att vara med på en tillväxtresa i en framtidsbransch. Det är viktigt att du är intresserad av teknik, innovation och miljö. I den här tjänsten får du även vara med att påverka klimatet i en positiv riktning.

Om tjänsten


Du kommer att ansvara för att bygga upp, säkerställa och optimera processer för logistikflöden. Vidare kommer ditt ansvar att vara att upphandla och förhandla med externa logistikpartners, 3PL och transportör. Du följer upp avtal mot externa logistikpartners och upprättar och genomför åtgärdsplaner för kontinuerlig förbättring. I ditt ansvar för lagret ingår ansvar för lagervärde och omsättningshastighet, produktoptimering och kvantitetsoptimering för att skapa effektiva logistikflöden och inventering.

Du kommer att ha samarbete med Assemblin Els inköpsfunktion vid utvärdering av leverantörer, leveranstider, prognosläggning av lagernivåer och beställningsnivåer, samt avropa delar av inköpsvolymen.

Du är agerar kravställare för logistik- och lagersystem mot externa parter och den interna IT-avdelningen. Du kommer att ha budgetansvar för logistikkostnader och lagervärde.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·      Planera och för expansionen i lager och logistikflöden utifrån tillväxtplanen samt bygga upp rätt processer och flöden

·      Kravställ och upphandla/förhandla framtida expansion mot 3PL och transportör för att säkerställa tillväxt

·      Följa upp externa logistikpartners och säkerställa kvalité mot såväl avtal som mot slutkund

·      Utvärdera och anpassa lagernivåer och produktsortiment och kvantiteter på lagret för att optimera omsättningshastighet samt förenkla logistikflöden

·      Utvärdera nya leverantörer utifrån logistikperspektiv

·      Arbeta med ständiga förbättringar i process och kostnader för att säkerställa konkurrenskraftiga erbjudanden mot kund

·      Hantera dagliga frågor som uppkommer i operations

I tjänsten ingår resande i södra Sverige, med fokus på södra Sverige initialt och resor till Assemblin Solars lager i Jönköping. Du ingår i Assemblin Solars ledningsgrupp och rapporterar till Regionchef för Assemblin Solar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Assemblin Solars kontor i Västra Frölunda, Göteborg.

Din profil


Du är ingenjör med inriktning mot logistik eller har annan relevant utbildningsbakgrund på högre nivå. Du har kompletterat med minst 5 års erfarenhet från likvärdigt ansvar och arbetsuppgifter. Du har god erfarenhet från flödestänk inom logistik med processtänk, samt är helt självständig i logistikfrågor. Du är dessutom en erfaren förhandlare.

Assemblin Solar befinner sig i ett uppstartsläge i stark tillväxt, vilket gör att du måste trivas i en föränderlig värld, vara anpassningsbar och flexibel. Du har en strategisk och analytisk höjd, samtidigt som du är prestigelöst operativ. Vi vill gärna att du är en strukturerad entreprenör med stor handlingskraft och har ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Din nyfikenhet är stor och du trivs i sociala sammanhang och har lätt för att etablera goda långsiktiga relationer och samarbeten. Du är samarbetsorienterad och är van att arbeta för att hitta gemensamma goda lösningar. Vidare har du en stark egen motor, är självgående, resultatorienterad och prestigelös.

Du har god erfarenhet och kunskap i olika logistik- och flödessystem och självklart har du goda kunskaper i MS Office.

Ansökan


Intervjuer sker löpande, varför vi vill ha din ansökan omgående. Sista ansökningsdatum är den 7/12-22Välkommen att kontakta Louise Junghahn på Crozz på 0703-27 27 02 eller louise.junghahn@crozz.se vid frågor kring tjänsten.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Assemblin Solar


Assemblin Solar är ett nystartad affärsenhet inom Assemblin El med ambitiösa tillväxtmål. Under 2021 förvärvades Electrotec Energy AB som är specialister inom solcellsinstallationer sedan 2012. Assemblin Solar startades 2021 och har byggts från grunden med styrkan och tryggheten som en del i en större koncern, samtidigt som vi har ett tydligt mandat att fokusera på att expandera inom grön teknik. Vårt uppdrag är att utforma smarta, energieffektiva och stabila lösningar för byggnader baserade på solenergi, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vi är främst inriktade på mot den privata solcellsinstallationsmarknaden men approcherar även lantbruk, bostadsrättsföreningar och lagerbyggnader. Vi har ett stort medarbetarfokus med målsättningen att skapa förutsättningar för en säker och trivsam arbetsmiljö där våra medarbetare stimuleras och kan utvecklas. Assemblin Solar är ett dotterbolag till Assemblin El som är en del av Assemblinkoncernen. Verksamheten i Assemblin utmärks av en hög grad av decentralisering, lokal förankring och stark entreprenörsanda, samtidigt som vi arbetar utifrån en gemensam plattform som säkerställer ett kontrollerat och korrekt arbete. Den lokala verksamheten stöds av specialistfunktioner inom exempelvis inköp, lagerhantering och försäljning på region- och central nivå. www.assemblin.com/sv

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera