Annons

It-arkitekt med fokus på integration -och applikationsleverans

Är du it-arkitekt och redo för ett spännande jobb inom integration -och applikationsleverans. Kom till oss på Finansinspektionen (FI)! Vi är ett engagerat it-team som arbetar agilt för att leverera tjänster till FI:s medarbetare, allmänheten och företag under vår tillsyn. Nu förstärker vi vår it-organisation.

Om jobbet

Som it-arkitekt på avdelningen Arkitektur och it-säkerhet arbetat du med ett brett fokus på integration och applikationsleverans. Genom att designa och skriva lösningsförslag eller ändringsbegäran driver du och utvecklar vår tekniska miljö framgent. Du ansvarar för att strategier och lösningar finns dokumenterade och förankrade i organisationen, att dataflöden och integrationer fungerar bra med kringliggande system, samt för omvärldsbevakning genom att blicka framåt och planera för taktiska förändringar. Du reviderar befintliga lösningar och agerar som remissinstans vid nya behov.

Du blir en del av ett team som arbetar prestigelöst, stöttar och hjälper varandra. I rollen ingår nära samarbete med utvecklingsteam, kravanalytiker och andra säkerhets- och lösningsarkitekter så väl som andra delar av verksamheten.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

 • har relevant utbildning, certifiering eller på annat vis kan styrka dina kunskaper

 • har flera års erfarenhet och kompetens från liknande roll

 • har kunskaper om integration, integrationsplattformar och API

 • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du                                                                  

 • har bakgrund inom systemutveckling

 • har erfarenhet från finansbranschen och/eller offentlig sektor

 • har kunskaper kring plattformar för att leverera system så som VM eller Kubernetes.

Om dig

I det här jobbet behöver du

 • bidra till ett gott samarbete

 • vara effektiv även när uppgifterna är rutinartade

 • ha en god analytisk förmåga och kunna lösa komplexa uppgifter

 • kommunicera tydligt med olika målgrupper.

Om oss

FI bidrar till ett stabilt finansiellt system, en hållbar utveckling och ett högt skydd för konsumenter. Vi erbjuder dig att arbeta med samhällsviktiga uppgifter, där du är med och påverkar den finansiella marknaden.

På FI arbetar cirka 600 personer och våra värderingar präglas av att vi är engagerade, beslutsamma, målinriktade och hjälpsamma. Vår arbetsplats ligger centralt i Stockholm. Det finns även möjlighet att delvis arbeta på distans.

Verksamhetsområde It leder det strategiska digitaliseringsarbetet, driver innovation och ansvarar för internationell koordinering inom it. Vårt uppdrag är brett och vårt ansvarsområde sträcker sig från löpande drift, support och säkerhet till utveckling och förvaltning av våra system, projektledning, arkitektur, upphandlingar samt leverantörsstyrning. Här jobbar cirka 100 personer, fördelade på sex avdelningar och en stab.

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.

På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder:  https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg eller examensbevis.

Vi avböjer all hjälp med rekrytering och annonsering.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera