Annons

Head of Legal till Didner & Gerge

Didner & Gerge Fonder grundades i Uppsala 1994, som ett av Sveriges första fristående fondbolag. Kännetecknande för oss är aktiv förvaltning, långsiktighet och fokus på bolag. Vi förvaltar ca 50 miljarder kronor åt privatkunder, institutioner och företag. Våra ca 30 medarbetare arbetar på huvudkontoret på Dragarbrunnsgatan i Uppsala och filialen i Södra Kungstornet i Stockholm.

Vad kan vi erbjuda dig?

Du kommer hos oss att bli en viktig del i en organisation med en stark företagskultur, engagerade medarbetare, stiliga kontor, tilltalande förmåner, snabba beslutsvägar, entreprenöriell anda och kreativitet.

Vi har en hög ambitionsnivå̊ i vårt arbete med juridik och regelefterlevnad och i rollen som Head of Legal blir din insats därför viktig för att nå verksamhetens mål.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och du kommer att arbeta både på vårt huvudkontor i Uppsala och vår filial i Stockholm. Hybridarbete (distans/på kontor) är möjligt och vi lägger här upp en planering som passar båda parter.

Om rollen
Som Head of Legal kommer du vara ansvarig för vår legalfunktion och arbeta med varierande rättsområden, med särskilt fokus på fondområdet.
I ditt dagliga arbete kommer du att ge råd och stöd till verksamheten i legala frågor som är aktuella för verksamheten. Du kommer arbeta nära både affärsverksamheten och andra funktioner inom bolaget, som vår complianceavdelning.

Till dina arbetsuppgifter kommer bl.a. höra att:

  • Bevaka tolkningen och tillämpningen av regelverk som gäller för fondbolaget,

  • Genomföra internutbildningar och sprida information vid ny/förändrad lagstiftning,

  • Ansvara för framtagande och revidering av interna riktlinjer och rutiner i samverkan med berörda inom fondbolaget,

  • Genomföra rättsutredningar, skriva konsekvensbedömningar och beslutsunderlag,

  • Ha kontakt med myndigheter/branschorganisationer och besvara remisser,

  • Granska avtal och arbeta med avtalsuppföljning.

Du kommer arbeta brett och vid sidan av fondområdet även arbeta med t.ex. penningtvättsregelverket, MAR, personuppgiftsbehandling och GDPR samt andra för vår verksamhet högaktuella frågor.

Det primära i ditt arbete är att vara ett stöd för fondbolagets medarbetare i legala frågor.

Du rapporterar till bolagets VD.

Om dig

Vi söker dig med juristexamen och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet. Du har god erfarenhet av fondområdet. Har du dessutom erfarenhet inom allmän förmögenhetsrätt, aktiebolagsrätt, ställföreträdarskapsfrågor/ överförmyndarfrågor och upphandling är också det ett plus.

Givet tjänstens bredd ser vi framför oss att rätt kandidat kan ha bakgrund från olika verksamheter såsom exempelvis näringslivet, myndighet, advokatbyrå, ideell verksamhet eller komma direkt från finansbranschen, exempelvis från en complianceavdelning, ett fondbolag eller liknande verksamhet.

För oss är dina personliga egenskaper synnerligen viktiga och vi lägger stor tyngd vid det. För att trivas i rollen som Head of Legal ska du tycka att det är roligt att samarbeta med andra, men likväl som att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du är engagerad, omdömesgill, lösningsorienterad, prestigelös och noggrann.

Hos oss blir du en del av ett team där det är självklart att stötta varandra och dela med sig av kompetens och erfarenhet. Du delar därför med dig av dina kunskaper och hittar lösningar i dialog med andra för att uppnå det bästa resultatet i verksamheten. Arbetet kräver också att du kan ta ansvar för planering, genomförande, avrapportering och uppföljning av projekt. Du bör därför ha en hög grad av planerings- och prioriteringsförmåga så att du kan organisera och strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Sharp Recruitment & Consultants. För frågor angående rollen, vänligen kontakta Peter Ekström på 070 813 51 85 eller Peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Tillträde sker enligt överenskommelse och urvalet sker löpande så ansök gärna idag.

För att ansöka, klicka HÄR.

Varmt välkommen med din ansökan!

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera