Annons

Erfaren riskexpert med fokus på bankers motståndskraft mot icke-finansiella risker

Vi söker dig som vill ansvara för tillsyn och regelutveckling gällande bankers operativa risker. På avdelningen Banktillsyn arbetar du i den löpande tillsynen med möjlighet till en unik inblick i svensk banksektor genom regelbundna kontakter och dialog med olika nivåer inom bankerna. 

Om jobbet

Som kvalificerad riskexpert arbetar du främst med löpande riskbedömningar men också med kartläggningar, fördjupade analyser och undersökningar. Du analyserar och bedömer sårbarheter för att kunna sammanställa lägesbilder av bankers motståndskraft mot icke-finansiella risker.

I rollen har du ett nära samarbete med kollegor både inom den egna avdelningen och andra delar av FI. Du ansvarar för den sammantagna bedömningen av de enskilda bankernas motståndskraft mot icke-finansiella risker, med stöd av arbetet som görs av experter inom specifika riskområden som it- och informationssäkerhet, penningtvättsrisker och betalningstillsyn.

Du deltar i tillsynsdialogen mellan Finansinspektionen (FI) och bankerna och har därmed löpande kontakt med bankerna i ditt arbete. Du kan även involveras i samarbetet med andra nationella och internationella myndigheter.

Din utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som

 • har akademisk examen inom ekonomi eller juridik

 • har relevant erfarenhet, från arbete inom exempelvis en riskkontroll eller compliancefunktion, intern eller extern revision av finansiella företag, alternativt inom myndighet på finansmarknadsområdet

 • har kunskap om operativa risker i banker

 • uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du                                                                  

 • har erfarenhet av arbete med regelefterlevnad i banker

 • har erfarenhet av regelutvecklingsarbete

 • har kunskap om styrning, riskhantering och kontroll.

Om dig

I det här jobbet behöver du

 • bidra till ett gott samarbete

 • driva ditt arbete framåt och ta beslut inom ditt ansvarsområde

 • ta egna initiativ

 • se framåt och planera ditt arbete utifrån långsiktiga mål.

Bra att veta

Vi baserar vår rekrytering på kompetens. Det innebär att vi noggrant definierar vilka kvalifikationer som efterfrågas och sedan utgår från dem genom hela rekryteringsprocessen.

Vi arbetar aktivt för mångfald och likabehandling och välkomnar därför medarbetare med olika erfarenheter, bakgrunder och kompetenser.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetspsykologiska tester ingår i rekryteringsprocessen.

På FI arbetar vi aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare där du som medarbetare trivs och utvecklas. Läs mer om hur det är att jobba på FI och vad vi erbjuder:  https://www.fi.se/sv/om-fi/lediga-jobb/vi-erbjuder/

En anställning på FI kan innebära att säkerhetsprövning och registerkontroll görs enligt säkerhetsskyddslagen.

Sök jobbet

Välkommen med din ansökan som ska innehålla cv, personligt brev och relevanta intyg eller examensbevis.

Vi avböjer all hjälp med rekrytering och annonsering.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera