Annons

Business Development Manager till EFA, Stockholm

EFA is an independent company servicing all types of investment vehicles, including private equity, real estate, hedge funds and funds of hedge funds as well unit-linked insurance products. EFA is one of the leaders of the outsourcing market in Luxembourg, Europe’s largest fund center. EFA’s range of services includes: Net Asset Value calculation, bookkeeping and portfolio valuation, transfer agent and registrar services, fiscal services, compliance and risk management, performance measurement and attribution, domiciliation and reporting solutions, ESG Services.EFA is present in Luxembourg and in Paris (via EFA France). More information is available at www.efa.eu.

Har du en gedigen erfarenhet av försäljning och affärsutveckling inom finans och är du redo för nästa steg i din karriär? Motiveras du av att arbeta i en nyckelposition där du kommer att vara med och etablera ett nordiskt kontor för en av ledarna på outsourcingmarknaden i Luxemburg, Europas största fondcenter?

EFA (European Fund Administraion) erbjuder dig en unik möjlighet att vara en del av en spännande resa med målet att bli den ledande plattformen för investeringstjänster i Norden.

Om tjänsten

EFA är sedan flera år tillbaka en väletablerad aktör på den svenska och nordiska fondmarknaden med långa affärsrelationer och en bred befintlig kundportfölj. Som ett nästa steg, för att skapa ytterligare tillväxt i kombination med en vilja att komma närmare varje kund etableras därför ett nordiskt konto baserat i Stockholm. Därav söker ni nu efter en Business Development Manager vars initiala ansvarsområden kommer vara att delta i utformningen av EFA:s nordiska affärsutvecklingsstrategi och aktivt bidra till dess framgång genom att bygga ett nätverk av kontakter. Både med potentiella kunder och viktiga institutionella partners såsom depåbanker, förvaltningsbolag samt andra viktiga affärspartners såsom revisorer, jurister och oberoende styrelseledamöter. I nära samarbete med övriga kollegor, placerade i Luxemburg och i Sverige kommer ni tillsammans att vidareutveckla affären på den nordiska marknaden. Då rollen är ny ges du stor möjlighet att vara med och påverka dess utformning.

I rollen ingår ansvar för att:

  • Bidra till och exekvera EFA:s kommersiella strategi för den nordiska marknaden.

  • Identifiera nya potentiella kunder, arbeta med kartläggning av marknaden samt etablera och bygga upp ett kontaktnät.

  • Initiera och utveckla nya kundrelationer för att öka EFA:s marknadsandel.

  • Aktivt arbeta för deltagande i men också tecknande av ramavtal.

  • Fånga marknadens behov och identifiera möjligheter för att bredda affären i form av tjänster och produkter.

  • Aktivt delta i branschspecifika evenemang, forum och medier samt arbeta med omvärldsbevakning.

Rollen rapporterat till CCO som utgår från Luxemburg, i tjänsten ingår vissa resor, främst inom Norden. EFA:s kontor är placerat i centrala Stockholm. I rollen som Business Development Manager på EFA erbjuds du en omväxlande, krävande och utvecklande tjänst med stort handlingsutrymme i kombination med lukrativa anställningsvillkor och sociala förmåner. Här blir du del av en företagskultur som präglas av prestigelöshet, hjälpsamhet och ett stort eget ansvar.

Är det här du?

För att bli framgångsrik i tjänsten vill vi att du har tidigare dokumenterad framgångsrik erfarenhet av en försäljningsorienterad roll inom investeringsfondbranschen och då gärna med direkt erfarenhet av tjänsteförsäljning gentemot fondinitiativtagare/kapitalförvaltare. Vi vill att du är tillräckligt senior och etablerad i rollen för att självständigt kunna driva och vidareutveckla affärsrelationer och kunder.

Mycket goda kunskaper i svenska samt engelska är ett krav för rollen. Vi vill att du har en akademisk examen i ett för tjänsten relevant område.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker därför dig som är driven, entreprenöriell och som är redo för att ta dig an en ny utmaning där du sätter gränsen för hur långt du kan nå. Du har ett starkt kommersiellt driv och en förmåga att kunna stänga affärer och komma till avslut. Vidare vill vi att du är en god ambassadör, mån om att leverera en hög kvalité samtidigt som du är positiv och proaktiv.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar EFA med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Carolina Eskengren på 08-120 50 427.

Välkommen in med din ansökan!

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera