Annons

Affärsdriven Försäljningschef till Assemblin Solar – Göteborg

Välkommen till Assemblin Solar! Företaget som ligger i framkant i den svenska solcellsbranschen. Nu söker vi dig som tillsammans med ett framåtlutat säljteam och callcenter vill vara med att bygga Assemblin Solar. I Assemblin Solars erbjudande finns installation av solceller samt kringutrustning och i framtiden fler green tech områden.

Assemblin Solar är ett helt nytt affärsområde inom Assemblinkoncernen och är under uppbyggnad. Du kommer att vara en av nyckelpersonerna och vi söker dig som har en gedigen säljbakgrund och vill vara med på en tillväxtresa i en framtidsbransch. Det är viktigt att du är intresserad av teknik, innovation och miljö. I den här tjänsten får du även vara med att påverka klimatet i en positiv riktning.

Om tjänsten


Som Försäljningschef hos Assemblin Solar är ditt övergripande uppdrag att ansvara för uppbyggnad av säljorganisationen, att försäljningsmål och expansionsmål, samt vara bidragande i Assemblin Solars total verksamhets- och affärsutveckling i och med ditt ledningsgruppsuppdrag. Du kommer att ha stora kontaktytor internt och externt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

·      Sätta och genomföra säljstrategi tillsammans med säljteamet

·      Bygga upp, säkerställa och optimera process och arbetssätt för försäljning

·      Rekrytera och bygga ett starkt säljteam och callcenter

·      Framgångsrikt leda försäljningsorganisationen i expansivt skede

·      Ansvara för prissättning, offerering och orderstock på de lokala marknaderna

·      Identifiera och arbeta med KPI:er i försäljningsarbetet och avseende säljares prestation individuellt. Incitamentsstruktur

·      Omvärlds- och konkurrentbevakning

·      Samarbete med inköps- och logistikfunktionen

·      Samarbete med marknadsförings- och kommunikationsenheten för optimal stöttning i säljarbetet

·      Initiera, genomföra och följa upp olika sälj- och marknadsaktiviteter så som t ex mässor.

·      Budget- och resultatansvar

·      Vara medlem i ledningsgruppen och bidra till det strategiska arbetet

·      Skapa strategiska säljkontakter och samarbetsavtal

·      Kravställning av mjukvara

·      Hantera dagliga frågor som uppkommer i operations

I tjänsten ingår resande i hela Sverige, med fokus södra Sverige initialt. Du ingår i ledningsgruppen och rapporterar till Regionchef Assemblin Solar. Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på Assemblin Solars kontor i Västra Frölunda, Göteborg.

Din profil


Du har en högre utbildning inom försäljning kompletterat med minst 5 års erfarenhet från försäljningsarbete med kortare säljcykler, gärna inom solcells-/energibranschen, bygg-, fastighets- och/eller konsumentbranschen. Du kan också ha din erfarenhet från en teknikorienterad bransch. Vi tror att det är en fördel om du har din erfarenhet från ett bolag i uppstartsfas med förväntan på snabb expansion. Viktigt är också att du har ett intresse för teknik, miljö och innovation.

I ett uppstartsläge förväntas du bygga upp arbetsprocesser, struktur och identifiera och arbeta med säljdrivande KPI:er för din funktion och ditt säljteam. Det är viktigt att du har med dig den erfarenheten för att lyckas i ditt uppdrag.

Du är en duktig förhandlare och är självständig i både strategiska och operativa frågor inom försäljning. Självklart har du erfarenhet av säljdrivande aktiviteter och telemarketing, samt omvärlds- och konkurrentbevakning.

Du har god erfarenhet av att bygga framgångsrika säljteam från grunden och vet hur man bygger en sund vinnande säljkultur. Vi tror att du kommer att ha nytta av egenskaper som att du är trygg i kompetens och person, att du kan inspirera, coacha och motivera ditt team och att du är en prestigelös förebild. Och självklart kan du leda i förändring.

Du har en stark egen motor, är resultat- och affärsorienterad med ett gott affärsmannaskap. Att du är stark i säljteknik och metodik ser vi som självklart. För att lyckas i ditt uppdrag är det också helt centralt att du har en mycket god förståelse för människor, relationer och försäljning.

Utöver goda kunskaper i MS Office har du god erfarenhet och kunskap i olika säljstöds- och affärssystem. Du har även erfarenhet och kunskap i digitala verktyg för marknads- och säljdrivande aktiviteter.

Ansökan


Intervjuer sker löpande, varför vi vill ha din ansökan omgående. Sista ansökningsdatum är den 7/12-22.Välkommen att kontakta Louise Junghahn på Crozz på 0703-27 27 02 eller louise.junghahn@crozz.se vid frågor kring tjänsten.

Vi ser fram emot din ansökan!

Om Assemblin Solar


Assemblin Solar är ett nystartad affärsenhet inom Assemblin El med ambitiösa tillväxtmål. Under 2021 förvärvades Electrotec Energy AB som är specialister inom solcellsinstallationer sedan 2012. Assemblin Solar startades 2021 och har byggts från grunden med styrkan och tryggheten som en del i en större koncern, samtidigt som vi har ett tydligt mandat att fokusera på att expandera inom grön teknik. Vårt uppdrag är att utforma smarta, energieffektiva och stabila lösningar för byggnader baserade på solenergi, vilket bidrar till ett mer hållbart samhälle. Vi är främst inriktade på mot den privata solcellsinstallationsmarknaden men approcherar även lantbruk, bostadsrättsföreningar och lagerbyggnader. Vi har ett stort medarbetarfokus med målsättningen att skapa förutsättningar för en säker och trivsam arbetsmiljö där våra medarbetare stimuleras och kan utvecklas. Assemblin Solar är ett dotterbolag till Assemblin El som är en del av Assemblinkoncernen. Verksamheten i Assemblin utmärks av en hög grad av decentralisering, lokal förankring och stark entreprenörsanda, samtidigt som vi arbetar utifrån en gemensam plattform som säkerställer ett kontrollerat och korrekt arbete. Den lokala verksamheten stöds av specialistfunktioner inom exempelvis inköp, lagerhantering och försäljning på region- och central nivå. www.assemblin.com/sv

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera