1515

Tobias Wikström: Så skulle Moderaterna kunna reformera Las

LEDARE. I måndagens Di gav Moderaterna besked om att Las bör reformeras. Partiets ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson gav inga detaljer, och kanske kommer tankegången inte att preciseras före valet. Men beskedet är en märkeshändelse.

SVÄNGER. Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson går i traditionell moderat riktning med beskedet att Las bör reformeras.
SVÄNGER. Ulf Kristersson och Elisabeth Svantesson går i traditionell moderat riktning med beskedet att Las bör reformeras.Bild:Alexander Larsson Vierth

När Nya Moderaterna uppstod var det viktigt för partiledningen att göra sig av med moderata ståndpunkter som kommit att utgöra en historisk barlast. Motståndet mot Las och skattesänkningar för de rika var några moderata spår som försvann. Det skulle bli möjligt för breda grupper att rösta på M. Lagar och institutioner som hade en bred förankring i samhället skulle inte utmanas.

Denna princip präglade de åtta åren med moderatledd alliansregering. Inställningen att fackföreningsrörelsen inte skulle provoceras ledde till exempel till att ambitionen med en a-kassa som omfattar alla inte gick att genomföra. De högsta marginalskatterna sänktes inte under alliansåren. Och det var inte tal om att ändra Las. Så sent som i somras avvisade dåvarande moderatledaren Anna Kinberg Batra det.

Elisabeth Svantessons besked passar in i en omgörning av partiets image. Det tycks som om man vill tala mer om klassiska moderata ståndpunkter. Möjligen testar partiet hur långt man kan gå i den riktningen – moderatledningen vill inte tillbaka till den tid då partiet hade mycket ideologi och få väljare, som under Gösta Bohman.

Därför är det logiskt att beskeden saknar konkretion, som i fallet med Las. Eller är svårförklarade, som när partiet när de högsta marginalskatterna kommer på tal svarar att man ska höja brytpunkten (i själva verket kan dessa bara åtgärdas genom att sänka den statliga skattesatsen).

På måndagseftermiddagen gick LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson till hårt angrepp mot Elisabeth Svantesson och kallar beskedet ”ett historiskt misstag”. Och kanske lyckas han få Moderaterna att tveka. Hur som helst är Las-frågan knappast något som Moderaterna kommer att ta upp i de breda sammanhangen, utan snarare för valda målgrupper, exempelvis företagare som möjligen undrar om just Moderaterna är bäst för dem.

Det finns ett behov av en förändring av Las, och detta är vad Moderaterna skulle behöva tänka på:

* Las fungerar bra för många företag, särskilt de större. Det finns dessutom goda möjligheter till tidsbegränsade anställningar.

* Las är dock ett avsteg från ”den svenska modellen”, som uppstod i och med Saltsjöbadsavtalet 1938. Den bygger på att det är parterna som ska komma överens om spelreglerna på arbetsmarknaden. Las är dock en av flera lagar som har tillkommit på fackets begäran, och som är dispositiv. I detta fall betyder det att facket, men inte arbetsgivarna, har makt att göra undantag från lagen.

* Turordningsreglerna gör att arbetsgivaren inte kan vara säker på att kunna behålla nyanställda personer vid en neddragning, om företaget har fler än tio anställda.

* Det är mycket svårt att säga upp någon av personliga skäl, och det finns risk för höga avgångsersättningar och skadestånd. Risken för felbedömningar är stor.

* Sammantaget är svårigheterna att säga upp personal ett hinder för att göra anställningar. Det starka anställningsskyddet är därmed ett tillväxthinder särskilt för mindre företag.

* Det finns institutioner för omställning i Sverige. Trygghetsråden har goda resultat när det gäller att hjälpa uppsagda personer till nytt arbete eller utbildning. Detta skulle kunna fungera ännu bättre. I förhandlingar om så kallade omställningsavtal har det varit svårt att få fackföreningssidan att byta minskad makt över turordningen mot bättre omställningssystem.

* När parterna inte kan enas om förändringar av Las, går bollen till politikerna. Det är staten som har gått med på att lagstifta om turordningsreglerna och det är bara staten
– med eller mot fackets vilja – som kan ändra dessa.

På måndagseftermiddagen tog civilminister Ardalan Shekarabi (S) till orda på Twitter: ”M och SD attackerar nu anställningstryggheten, en av grundvalarna i den svenska modellen. Retweeta om du vill värna löntagares trygghet!”

S vill i varje sammanhang utmåla M och SD som en gemensam fiende, som om dessa har samma politik. Men om det är några partier som borde vara fiender i detta sammanhang är det Centern och Liberalerna, som har de mest radikala förslagen om Las. Det passar dock inte in i regeringens valstrategi.


Innehåll från PayerAnnons

Så minskade ekonomiavdelningen sin tid för betalningsprocesser med 80% tack vare Payer

2019 valde United Spaces att skriva avtal med Payer, en startup inom B2B-betalningar, för att lösa betalningar för sina medlemmar på coworking-kontor i Sverige. Nu expanderar United Spaces med fem nya kontor i landet och i centrum finns en betalningslösning som kraftigt har reducerat kostnaderna för finansavdelningen.

Samarbetet mellan de två bolagen startade när United Spaces sonderade marknaden för en partner som både kunde designa men också processa betalningsflöden inom B2B. Kravet var att göra kundupplevelsen riktigt bra för sina medlemmar men också att lösa den manuella hanteringen av fakturering på ekonomiavdelningen.

Den tekniska lösningen var en integration av Payers API-plattform med United Spaces mobila medlemsapp men också med deras bokföringssystem Fortnox. Resultatet efter ett års samarbete överraskade Joakim Helbig, CFO på United Spaces.

– Det fanns en tid innan och efter Payer. Resultatet efter att vi implementerade Payers plattform har varit fantastiskt för ekonomiavdelningen. Vi spenderar nu 80% mindre tid på betalningshantering och inkassering. Utöver det betalas fakturor av våra medlemmar 30% fortare. Det är ett klart bevis att vi har lyckats lyfta betalningsupplevelsen till en riktigt hög nivå, säger han.

Blir långsiktig partner

Nu när United Spaces expanderar över landet, från fyra till totalt nio kontor har, de valt Payer som en långsiktig partner. Det tionde coworkingstället öppnar under hösten.

– Jag tror att det här systemet som vi har byggt tillsammans med Payer kan fungera som en mall för framtidens finansavdelning. Digitalisering och automatisering är menat att göra arbetslivet enklare och effektivt. Vi har uppnått just det och mycket mer med Payer. Det finns ingen anledning att hålla fast vid manuella processer för att fakturera, monitorera och bokföra när det kan skötas helt automatiskt. Nu när vi expanderar vill vi fortsätta resan med Payer, säger Joakim Helbig.

Peder Berge är VD och grundare av Payer.

– Vi är förstås otroligt glada att vi har fått utökat förtroende av United Spaces i deras fortsatta expansion. Vi har jobbat hårt för att få till detaljerna i betalningslösningen och det har burit frukt. Magi skapas genom hårt arbete och resultaten som vi har uppnått med United Spaces talar för sig själv. Vi ser fram emot att hjälpa flera svenska bolag att bli mer effektiva, få bättre kassaflöde och få högre marginaler, säger han. 

 

Mer från Payer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Payer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?