1515

Tid att stoppa kompetensutvisningarna

LEDARE. I onsdagens Di går att läsa om Marvin Ngoma från Zambia, cybersäkerhetsexpert med dubbel masterexamen från Chalmers och Luleå tekniska universitet. Efter ett utvisningsbeslut från Migrationsverket tvingas han nu lämna sitt jobb på IBM.

KOMPETENSUTVISNINGAR. I stället för att säkra framtida konkurrenskraft, pågår det ett febrilt arbete med att skjuta ifrån sig den kompetens som redan finns här och avskräcka andra från att komma hit.
KOMPETENSUTVISNINGAR. I stället för att säkra framtida konkurrenskraft, pågår det ett febrilt arbete med att skjuta ifrån sig den kompetens som redan finns här och avskräcka andra från att komma hit.Foto:Jonas Ekströmer/TT

Skälet är lika simpelt som löjeväckande. För att beviljas arbetstillstånd krävs att en tjänst annonserats på Arbetsförmedlingen i tio dagar. Ngomas tjänst hade annonserats där i två.

I Di 2/6 kunde man läsa om utvisningen av copywritern Kemi Gbadebo. Samtidigt som coronaviruset tvingade ner flygplan på marken, uppmanades hon lämna landet. Anledningen var en tidigare arbetsgivares annonsmiss. Tjänsten hade inte annonserats på Arbetsförmedlingen alls.

Förutom att fallen speglar en förlegad syn på hur människor söker arbete (båda tjänsterna hade annonserats på Linkedin), låter man alltså arbetsgivares mikroskopiska fel stå i vägen för näringslivets kompetensförsörjning. Den astronomiska kostnaden förpassas till arbetstagaren.

Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik försäkrade på Di Debatt 8/5 att utvisningar inte sker på grund av snäv regeltolkning. Det bekräftar i så fall snarast hur snäva reglerna är. 

Punkt 21 i januariavtalet stipulerar att problemet med kompetensutvisningar måste lösas. Det som föreslås är ett särskilt visum för högkvalificerad arbetskraft. I avtalet står att nya regler ska vara på plats från 1 januari 2021. Det blir svårt. Utredningen om att förändra systemet som tillsattes i februari i år ska redovisas under 2021.

Saktfärdighet är något av regeringens signum. I det här fallet skapar det förluster för alla inblandade. Det är respektlöst gentemot de som valt att ta sin kompetens till Sverige och som investerat tid och byggt upp en tillvaro här. Men det är ännu värre för Sverige. Vi har större behov av dem, än vad de har av oss.

Det finns andra länder som gärna tar emot kvalificerad arbetskraft. Hur ska svenska företag, med dagens regler, kunna konkurrera om denna? Gbadebo menar att ”det finns i nuläget inte mycket som talar för att jag vill komma tillbaka till Sverige”. Ngoma att det vore enklare att välja ett land där hans kompetens verkligen är önskvärd.

Sveriges framtida konkurrenskraft behöver säkras. I stället pågår ett febrilt arbete med att skjuta ifrån sig den kompetens som redan finns här, och avskräcka andra från att komma hit.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?