1515
Annons

Tar Liberalerna sin ekonomiska politik på allvar?

Senaste gången Liberalerna tänkte igenom sin ekonomiska politik, i budgetmotionen för 2018, var profilen tydligt högerliberal. Partiet satsade 12 miljarder kronor på höjd brytpunkt för statlig skatt, 6 miljarder på slopad värnskatt, 3,4 miljarder på jobbskatteavdrag och 700 miljoner på att bredda och fördjupa rut&rot.

HÅLLBARA? Liberalernas partiledare Jan Björklund och partiets ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson presenterar vårmotionen i mars med fortsatt stora skattesänkningar. Nu överväger partiet att samarbeta med S och ta stöd av V.
HÅLLBARA? Liberalernas partiledare Jan Björklund och partiets ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson presenterar vårmotionen i mars med fortsatt stora skattesänkningar. Nu överväger partiet att samarbeta med S och ta stöd av V.Foto:Henrik Montgomery/TT

Liberalerna stod upp för det strävsamma Sverige, för att marginalskatten måste ned om det ska löna sig att arbeta, att skatten på personaloptioner måste ligga på samma nivå som kapitalskatten, att det ska löna sig att spara och att extraskatten på investeringssparkontot måste stoppas och att den så kallade flyttskatten måste sänkas.

Liberalernas mål, skrev man, är att skattetrycket ska vara så lågt som möjligt.

De lät kort och gott som moderater brukade göra, moraliskt övertygade om att den enskilde ska disponera sin inkomst och sitt ägande, även om den enskilde har hög lön och stora tillgångar. I ett liberalt samhälle gör man inte skillnad på folk och folk.

Dessutom markerade partiet med rejäla högerståndpunkter som att flygskatten ska bort, liksom förmånsbeskattningen på privata sjukförsäkringar. Rätten att dra av fackföreningsavgiften ska slopas.

På besparingssidan var partiet om möjligt ännu mera höger med en lustslakt på Arbetsförmedlingens budget med 11 miljarder. Besparingsfokus låg på myndighetens förvaltningskostnader, arbetslöshetsersättningen och arbetsmarknadspolitiska program och insatser samt Samhall och Arbetsmiljöverket. 

I den politiskt känsliga sjukförsäkringen föreslog Liberalerna 6 miljarder i besparingar genom att den bortre tidsgränsen ska återinföras, en andra karensdag och att taket inte ska höjas. Det gamla socialliberala patoset för ett ständigt svällande socialförsäkringssystem var som bortblåst.

Partiets satsningar låg tryggt på polis, försvar, utbildning samt ökad avbetalning av statsskulden. Strängt och bistert, puts och stuns, ordning och reda, särskilt i statens finanser. En konservativ finanspolitik är en självklarhet för en svensk liberal.

I den lite försiktigare ekonomiska vårmotionen 2018 tänkte Liberalerna ungefär likadant, men med ännu kraftigare satsningar på försvaret. Det fanns i alla fall inte en antydan till vänstergir. Och i valet gick man fram med samma politik och till storms mot socialisterna i regeringen som förvägrar företag att göra vinst och som tror att höjd skatt är svaret på alla frågor. Det var en ljuvlig sommar.

I sak vann Liberalerna en storseger i valet. Partiets perspektiv på skatter slog igenom på ett historiskt kraftfullt sätt. De fick framför allt M med sig i marginalskattefrågan. I den riksdag som tillträdde i höst finns en 60 procentig majoritet för sänkt skatt över hela linjen. Allianspartierna och SD är eniga om att äntligen ta bort värnskatten, fortsätta med jobbskatteavdrag och bredda rot&rut. Och det finns en lika bred enighet om att satsa på polis, försvar och utbildning.

Men Liberalerna vill inte använda sin sakfrågemajoritet.

Partiets ledning funderar istället på att samarbeta med Socialdemokraterna och Miljöpartiet med ett villkorat stöd av Vänsterpartiet. Avgrundsskillnaderna i den ekonomiska politiken betyder plötsligt ingenting.

Under 1980- och kanske 1990-talet kunde man som socialliberal med fog argumentera för att socialförsäkringssystemets styrka, utformning och finansiering var en gemensam hjärtefråga för S och FP. Man kunde till och med argumentera för att socialförsäkringssystemet kunde utgöra en grund för regeringssamarbete, bland annat för att centerpartisterna och moderaterna hade en helt annan syn med större inslag av grundtrygghet.

Läget i dag är helt annorlunda. Efter decennier av nedindexering är taket i försäkringarna så lågt att systemet har blivit halvprivatiserat, framför allt genom att fackföreningarna täcker upp med egna inkomstförsäkringar. Inget parti, särskilt inte Liberalerna, är i närheten av att budgetera för att höja taket så mycket att alla löntagare försäkras. Den aktuella frågan sedan 2006 är i stället konflikten mellan att stärka incitamenten till arbete eller höja ersättningen och där tycker L och S helt olika.

Det andra som har hänt är att M har accepterat socialförsäkringarna och slopat sin gamla linje. C är fortfarande inget seriöst socialpolitiskt parti, men utgör i alla fall inget hot mot grundidén. Det finns alltså ingen splittring inom borgerligheten, men däremot en skarp blockskiljande åsiktsskillnad i synen på arbetslinjen.

Det finns inget bärande gemensamt projekt för S och L. De tycker olika om skatt, skola, arbetsmarknad, försvar och i kriminalpolitiken. Det enda som finns är synen på vad som är ett alltför stort beroende av SD. Det styr helt L:s agerande. Alla andra frågor är underordnade.

Men Sverige styrs inte med ett avståndstagande. Sverige styrs bland annat med skattesatser och incitament i sjukförsäkringen. Och där gör politik stor skillnad och väljarna ger partierna ett stort ansvar.


Innehåll från Mpya Sci & TechAnnons

Nischad specialistkompetens på rekordtid

Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.
Ellinor Crafoord, Jonas Bonn, Maria Andersson och Anna Thaung.

I en pandemi, där man snabbt behöver ta fram vaccin, handlar det om att hitta specialistkompetens på kort tid. Det som i vanliga fall tar år har nu tagit månader. Mpya Sci & Tech har dragit sitt strå till stacken.

För att ta fram ett vaccin på rekordtid har läkemedelsindustrin kraftsamlat och delat kunskap på ett helt nytt sätt. En viktig faktor har varit att snabbt få in specialister för att kunna göra de omställningar som krävs. Ett av företagen som har varit med och stöttat läkemedelsbolagen i att hitta nischad specialistkompetens på rekordtid är Mpya Sci & Tech.  

– Vår verksamhet bygger på att matcha kompetens mot behov, och just i dessa tider har det varit extra viktigt att ha rätt kompetens redo för att bistå kunderna snabbt, säger Ellinor Crafoord, Talent Advisor på Mpya Sci & Tech.    

Mpyas specialister är ute på många olika uppdrag. Jonas Bonn, QA specialist för datoriserade system, jobbar just nu på Valneva och vittnar om tajta deadlines och högt ställda krav på den kompetens som anlitas. Maria Andersson, specialist inom validering, beskriver en liknande situation på Novavax där hon är på uppdrag just nu. Maria jobbar med att validera en analysmetod av Novavax-vaccinet. En annan Mpya-konsult, Anna Thaung, QA-specialist på Novavax, berättar om vikten av tvärfunktionellt arbete. 

– Det är viktigt med nätverksmöjligheter när det går så fort. Både med konsultkollegor och kollegor i mitt valideringsnätverk. Det breddar min kunskap. 

Kompetensen att hitta rätt kompetens blir allt mer värdefull. Det handlar inte om att skaffa fram resurser – fler med samma kompetens – utan om att hitta kompletterande kunskap och nischade specialister som tillsammans med personal på läkemedelsbolagen kan utveckla nya lösningar.  

– Exakt, säger Ellinor Crafoord, och för att klara det behöver man vara öppen och nyfiken, men också modig. Vi ger våra konsulter svåra uppdrag, men vi stöttar dem helhjärtat och ser till att miljön ”här hemma” är stimulerande och trygg. 

Jonas Bonn fyller i. 

– Det är tydligt att kunskapsdelning hör framtiden till. Att samarbete över företagsgränser kommer ge världen bättre lösningar snabbare. 

Om Mpya Sci & Tech
Mpya Sci & Tech är ett konsult- och rekryteringsföretag inom teknik och naturvetenskap grundat 2019 med ambitionen att ge specialister en miljö att trivas och utvecklas i. Inte bara vad gäller kunskapsdelning och förkovran, utan också vad gäller ett hållbart yrkesliv där alla delar av livet får plats. ”The more life you live, the more passion you bring to work.” Mpya Sci & Tech har sin hemmabas i Stockholm, Uppsala och Göteborg och har över 80 anställda. Läs mer om Mpya Sci &Tech här. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mpya Sci & Tech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?