Hoppa till innehållet

Annons

Ta ansvar för Volvo Cars och svensk industri

Att många av politiska skäl tvekar inför noteringen av Volvo Cars är förståeligt. Men alternativet förskräcker. En misslyckad notering i Stockholm skulle bara stärka Kinas makt över bolaget.

ÄG. Stora institutioner som Alecta med vd Magnus Billing och symboliskt svenska aktörer som Wallenbergstiftelserna bör medverka till att säkra Volvo Cars som ett svensk företag.
ÄG. Stora institutioner som Alecta med vd Magnus Billing och symboliskt svenska aktörer som Wallenbergstiftelserna bör medverka till att säkra Volvo Cars som ett svensk företag.

Noteringen av Volvo Cars är ingen perfekt historia. Den hägrande elbilssatsningen är försenad och konkurrenterna ligger före. Bolagets huvudprodukt är och förblir fordon som sitter fast i fossila bränslen. Den bedövande dominerande kinesiska makten i bolaget är tilltagande problematisk på grund av den politiska utvecklingen i Kina. 

Att många tvekar inför noteringen är därför förståeligt.

Vad gäller de första tveksamheterna kan man vända på resonemanget. En personbilstillverkare som gör vinst, säljer rekordmånga bilar och har ett starkt varumärke i hela världen är ett i grunden friskt bolag. En personbilstillverkare som därtill har övertygande och handfasta planer på en dramatisk hightech-satsning för eldriven och självkörande teknik är ett spännande bolag. 

Men det finns andra aspekter och långsiktiga värden som särskilt institutionella placerare bör väga in.

När man bedömer den politiska faktorn som nu är i huvudfokus - Kina - bör man väga in den andra politiska faktorn - Sverige. Volvo Cars är Sveriges största privata arbetsgivare och en väsentlig del av det svenska fordonsklustret. Det är nu ett helägt kinesiskt dotterföretag. Därmed har Volvo Cars och fordonskomponenternas ekosystem inget skydd mot de politiska och geopolitiska risker som finns i Kina.

Om Volvo Cars noteras på Stockholmsbörsen innebär det en väsentlig förändring och förbättring jämfört med nuläget. En visserligen dominerande kinesisk ägare måste då följa svensk bolagskod och acceptera den transparens som avkrävs ett börsbolag. Den kinesiska statens potentiella inflytande minskar. Det är bra för Volvo Cars och bra för Sverige.

Om noteringen misslyckas av politiska skäl, det vill säga på grund av misstänksamheten mot Kina, kvarstår Volvo Cars som ett helägt kinesiskt dotterbolag med en tilltufsad kinesisk ägare. Rimligen byts vd ut och den kinesiska kontrollen över bolaget ökar, kanske med en kinesisk vd. Svenskarna vill ju inte ta ansvar för bolaget. Frihetstiden för Volvo Cars tar slut.

Resultatet av ett misslyckande i Stockholm är alltså att det kinesiska greppet om Volvo Cars stärks ytterligare och att bolagets huvudverksamhet och utveckling successivt riskerar att glida över till Kina.

Det är inte bra för Volvo Cars och inte bra för Sverige.

Man kan heller inte utesluta att förloppet dramatiseras av den svenska nobben. Det är andra gången på kort tid som Sverige avfärdar ett kinesiskt bolag inför öppen ridå. Huawei var visserligen i en annan kontext men från kinesiskt håll uppfattas kontexten som svensk.

Om Volvo Cars öde till slut skulle likna Saabs vore det en katastrof för Göteborgsregionen och för ett flertal städer runt om i Sverige, som Skövde och Olofström. Att förlora sofistikerade industrier som fordon är en stjärnsmäll för Sverige.

Om noteringen och omvandlingen av Volvo Cars däremot lyckas begåvas Sverige med ett stort börsbolag med en fossilfri affärsmodell som tar stora steg in i digitaliseringen. Börsvärdet kommer att öka och huvudägaren kan kapitalisera sig och andra verksamheter genom att sälja delar av innehavet. Det blir en långsam befrielserörelse vars mål är en lönsam verksamhet och ett successivt ökat svenskt ägande.

Sverige skulle bli ett annat och sämre land om vi förlorade greppet över en sådan möjlighet. En misslyckad notering är ett första steg mot en mycket bekymmersam utveckling.

Det finns några givna aktörer som bör ha skäl och råd att göra en insats och som hittills inte gjort det. Pensionsjätten Alecta är en sådan, storägare i bolag som Atlas Copco, AB Volvo, Sandvik och AstraZeneca med en total förvaltning på 1150 miljarder kronor. Andra aktörer är så klart AP-fonderna som förvaltar mer än 1600 miljarder kronor och som har 40-åriga avkastningsmål. En annan och tungt symboliska är Wallenbergstiftelserna som definierar sig som samhällsnyttiga.

Alla förstår att ägandet och noteringen av Volvo Cars är storpolitik. Om man har ansvar för mycket pengar gäller det att välja rätt politisk sida. Att inte göra någonting nu är att låta Kina ha hela makten över Sveriges största företag.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens industri är oberoende.
Innehåll från SkandiaAnnons

Så undviker du att gå in i väggen – psykologens råd

Att låta arbetet gå före hälsan är en alltför vanlig fallgrop. Här är psykologens tips på hur man kan minska stressen, och vilka varningssignaler från kroppen du behöver ta på allvar.

Så får du hjälp om du har Skandia hälsoförsäkring via jobbet

De flesta vet att det inte är optimalt för hälsan att omedelbart svara på alla mejl som trillar in, hoppa över lunchen eller att skjuta upp träningen. Trots det kan det vara lätt att pressa sig ytterligare lite till.

Men att stanna upp och bryta den här negativa cykeln kan vara mycket värt. För längre perioder av tydlig överbelastning utan återhämtning kan i slutändan leda till utmattningssyndrom, konstaterar Magdalena Wiik.

Hon är legitimerad psykolog hos Skandias samarbetspartner Sophiahemmet Rehab Center och betonar vikten av att hitta en balans mellan belastning och återhämtning.

Låt hjärnan vila

– Intensivt tankearbete är ansträngande på motsvarande sätt som att bära tungt. Man orkar fokusera en kort stund och efter det behöver man återhämta sig.

Magdalena Wiik är legitimerad psykolog på Sophiahemmet Rehab Center.
Magdalena Wiik är legitimerad psykolog på Sophiahemmet Rehab Center.

Vi behöver ta regelbundna ”tankepauser”, enligt Magdalena Wiik.

– Då planerar eller problemlöser vi inte, utan låter bara tankarna vandra utan att agera på dem, säger hon.

Även fysisk aktivitet och återhämtning är viktigt för att må bra. Men för att få tid till det krävs det också att man kan säga nej till saker. Det kan vara svårt, eftersom ett beteende många gånger styrs av kortsiktiga konsekvenser.

– Om det känns bra på kort sikt att beta av en överfull inkorg, hjälpa en kollega eller att leverera i tid, så gör vi det. Även om det innebär att gympasset avbokas eller att vi får springa till förskolan med andan i halsen, säger Magdalena Wiik och fortsätter:

– Man kanske tänker: ”Så skönt att bli klar!” eller ”Jag ska ta hand om mig sen”. Problemet är om detta beteende pågår under för lång tid.

Skandia hälsoförsäkring via jobbet? Så fungerar den 

Förebyggande hälsoarbete är en investering

Individperspektivet är en bit i pusslet. En annan handlar om vad arbetsgivaren kan göra. Alla arbetsplatser behöver ett förebyggande arbetsmiljöarbete, menar Magdalena Wiik.

– Det är viktigt att du som medarbetare antingen vet vilka uppgifter som ska prioriteras om tiden blir knapp, eller vem du ska fråga om prioritering eller stöd. Det är också viktigt att du kan ta flera pauser under dagen samt att det finns en variation i arbetsuppgifterna.

Skandias hälsoekonom Jenny Wiener framhåller att arbetsgivare har kraftfulla verktyg de kan använda för att minska sjuktalen – och på samma gång minska det mänskliga lidandet och öka det egna företagets lönsamhet.

– ​​ Vi har jobbat tillsammans med våra kunder med modeller med tyngdpunkt på det förebyggande. Kvittot är väldigt tydligt: vi har satsat långsiktigt med förebyggande insatser tillsammans med våra kunder och har lyckats mer än halvera antalet sjukskrivningar de senaste 15 åren, säger hon.

Skandias hälsoekonom Jenny Wiener.
Skandias hälsoekonom Jenny Wiener.

I modellen finns en inbyggd morot genom att kundföretag som arbetar förebyggande och blir friskare också betalar lägre premier. För det lönar sig att tidigt agera på tecken på ohälsa och förhindra att de leder till sjukskrivning, betonar Jenny Wiener.

– Det enskilt viktigaste inslaget i Skandias förebyggande hälsoförsäkring är våra dedikerade hälso- och rehabvägledare som koordinerar, anpassar och följer upp insatser före, under och efter sjukskrivning. Det är en modell med låga trösklar för tidigt stöd, säger hon.

Den som har vård- eller hälsoförsäkring hos Skandia genom sitt jobb kan kontakta Hälsoslussen för att få tillgång till förebyggande hjälp. Oavsett om problemen beror på jobbet eller är privata, går det att höra av sig dit för att få råd och stöd av Skandias samarbetspartner, Sophiahemmet Rehab Center.

– Man kan inte söka för tidigt. Det krävs energi för att skapa förändring. Vi ser ibland det motsatta: att man väntar alldeles för länge vilket endast gör rehabiliteringen mer utdragen, säger Magdalena Wiik.

Vill du ha ett friskare företag? Få företagsrådgivning  

 

Mer från Skandia

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Skandia och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera