Hoppa till innehållet

Annons

Skyll inte på juristerna om elskatten

Våra jurister säger nej till en retroaktiv sänkning av elskatten - så lät det från finansminister Mikael Damberg när förslaget om kompensation för elkostnader presenterades nu i veckan. Därför måste det bli en kompensation för höjt elpris i stället för en sänkning av elskatten.

Finansminister Mikael Damberg och energiminister Khashayar Farmanbar
Finansminister Mikael Damberg och energiminister Khashayar FarmanbarFoto: Johan Jeppsson

Det är en konstig motivering. Förbudet mot retroaktiv beskattning hindrar inte en sänkning i efterhand, bara en höjning.

Man kan också tänka sig att regeringen faktiskt inte vill kompensera alla lika per kilowattimme, och då blir det mer grannlaga. Men då är det ju inte juridiken som sätter stopp, utan helt enkelt att regeringen inte vill sänka skatten lika för alla, under de aktuella månaderna. 

I själva verket är det av politiska skäl som regeringen inte vill koppla en kompensation till skatten. Det handlar förmodligen först och främst om att inte S inte vill behöva ansluta sig till det förslag som Moderaterna har lagt fram, om en tillfälligt sänkt skatt. Nästa vecka kommer frågan upp i Finansutskottet, och då behövs stöd från C eller L för att M-förslaget alls ska behandlas. S vill förstås att det inte ska ske.

Dessutom, om regeringen hade kopplat kompensationen till skatten hade det också varit ett erkännande av att skatter (elskatt och moms) är en stor del av elpriset. För regeringen är det ju viktigt att skulden för det höga elpriset inte bara läggs utanför regeringen utan också utanför landet.

Den nya lösningen, hur den nu till slut utformas, kommer att få snedvridningseffekter. Många av dem har nämnts i debatten redan, och en av dem är att kompensationen kommer att gå även till den som har bundit sina elpriser före vintern och därmed inte har fått någon elprischock.

Inte heller detta beror på juristerna. Men för en regering som vill undvika att diskutera höga skatter, antingen det är på inkomster eller på energi, är det förstås ovärderligt att kunna skylla på juristerna.

Det går att sänka skatter i efterhand, det går att ge uppskov med skatter, det går att göra alla upptänkliga skatteundantag – om inte annat visar alla skatteändringar under det första pandemiåret att det är fullt möjligt. Bland dessa skatteändringar finns ett extra jobbskatteavdrag för 2021 som av juridiska skäl inte togs med i tabellerna för månatligt skatteavdrag, utan i stället kommer retroaktivt med skatteåterbäringen, som därmed ökar med ungefär 1.200 kronor för de berörda. Lagom till midsommarfesten valåret 2022.

Det är ungefär samtidigt som Mikael Damberg har tänkt sig att betala ut sin ”elkompensation”.

 

Mer från ledarredaktionen? Lyssna på Di:s Ledarpodd här.
https://play.acast.com/s/dis-ledarpodd 

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens industri är oberoende.
Innehåll från EbbotAnnons

Techbolaget Ebbot har utvecklat en GPT-modell för kundsupport

Senaste året har kantats av en AI-hysteri med ChatGPT i spetsen, vilket har gjort att många företag fått upp ögonen för tekniken, inte minst potentialen för kundsupport. Den snabba utvecklingen inom AI är något som techbolaget Ebbot tagit tillvara på, som nu lanserar nu sin egenutvecklade GPT-modell - skräddarsydd för kundsupport.

Att använda AI för att automatisera kundsupport är inte något helt nytt påfund. Tekniken har dock inte alltid levt upp till förväntningarna, vilket gjort att många företag har antagit en avvaktande ställning till AI chatbotar. 

Sen kom ChatGPT och förändrade allt. 

– Den snabba utvecklingen av AI och framför allt ChatGPT har förändrat både företagens och konsumenternas inställning till- och förväntningar på chatbotar och sättet man kan interagera med dem, säger Oliver Young, Product Manager på Ebbot.

Ebbot är ett svenskt techbolag som har utvecklat chatbots- och AI-teknik sedan 2018. Därmed har de i första hand fått uppleva hur attityden till chatbotar på marknaden snabbt har skiftat från skepticism till entusiasm, med en nu stark tilltro till deras förmåga och potential.

En del företag har redan hoppat på trenden att använda sig av tjänster som är integrerade med generellt tränade GPT-modeller. Det finns dock en hel del nya utmaningar som kommer med detta, förklarar Oliver Young:

– Risken med att använda en chatbotsleverantör som saknar en egen GPT-modell är att man tappar kontrollen över sin datasäkerhet och personuppgiftshantering. Detta på grund av att många tredjepartslösningar lagrar datan utanför EU, där andra regler och lagar om personuppgiftshantering gäller.

Som svar på marknadens efterfrågan har Ebbot utvecklat sin egen GPT-modell, baserad på samma teknologi som ChatGPT, men med en viktig skillnad; Ebbots modell hostad inom EU och anpassad för att endast svara utifrån företagsspecifika data.

– Med EbbotGPT kan vi säkerställa att chatboten endast svarar på företagsspecifika data. Något som är oerhört viktigt inom kundsupport där man absolut inte vill riskera att boten hittar på egna svar, såsom att boten rekommenderar en konkurrerande produkt eller tjänst, säger Oliver Young.

Förutom att EbbotGPT är skräddarsydd för att användas för kundsupport, berättar Oliver Young att den nya modellen även har förändrat sättet för hur chatbotar byggs och administrerats i Ebbot-plattformen:

– Till skillnad från hur chatbotar tidigare byggdes i plattformen, kan man nu bygga en helt ny chatbot på bara några minuter. Till exempel kan en FAQ-fil (vanliga frågor) användas som träningsdata. Efter träningen kan chatboten generera en oändlig mängd unika svar baserat på innehållet i FAQ:n. Den här snabbare processen för att skapa chatbotar innebär också att det blir mer kostnadseffektivt att utveckla och underhålla en chatbot, vilket ger fler företag och organisationer möjlighet att skaffa en.

Den nya GPT-modellen lanseras i början av september vilket gör Ebbot till det första svenska företaget som erbjuder en egen GPT-modell som är skräddarsydd för kundsupport. 

Företag kan redan nu anmäla intresse på Ebbots hemsida här.  

Om Ebbot

Ebbot erbjuder en plattform för att skapa bättre kundupplevelser online med hjälp av AI. Ebbot grundades 2018 och har idag kontor i Stockholm och Göteborg. 

Läs mer på ebbot.com 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ebbot och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill du bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera