1515

Regeringsfrågan fällde Björklund

LEDARE. Det är inte förvånande att Jan Björklund lämnar posten som Liberalernas partiordförande, vilket Di var först att rapportera om efter lunchtid på onsdagen.

”Liberalerna har alltså överlåtit åt den forna fienden, Socialdemokraterna, att i praktiken styra genomförandet av uppgörelsen”, skriver Di:s Tobias Wikström.
”Liberalerna har alltså överlåtit åt den forna fienden, Socialdemokraterna, att i praktiken styra genomförandet av uppgörelsen”, skriver Di:s Tobias Wikström.Foto:Fredrik Sandberg/TT

Januariöverenskommelsen, och vägen dit, var alltför tung för partiet. Det är påtagligt i opinionsmätningarna, det visar sig i den interna partiklyftan, slutresultatet var för svårt att förklara.

Uppgörelsen mellan Liberalerna, Centerpartiet, Miljöpartiet och Socialdemokraterna var en ologisk konstruktion. Ett renodlat borgerligt parti släpper fram en regering med samma sammansättning som den förra. Liberalerna gör det för att Sverigedemokraterna inte skulle få något inflytande, men resonemanget har inte övertygat tillräckligt många.

Liberalerna och Centerpartiet har gjort ett stort nummer av att fyrpartiöverenskommelsen innehåller mer liberal politik än vad ens alliansregeringen mäktade med under åtta år. 

Men det 16-sidiga dokumentet har stora luckor, och åtskilliga brasklappar som Socialdemokraterna i regeringsställning kan utnyttja för att slippa genomföra samtliga beståndsdelar. L ett stort antal punkter förutsätter att komplicerade statliga utredningar ska tillsättas först.

Liberalerna har alltså överlåtit åt den forna fienden, Socialdemokraterna, att i praktiken styra genomförandet av uppgörelsen. Liberalerna accepterar att regeringen Löfven II släpps fram tack vare Vänsterpartiets nedlagda röster. Och Jonas Sjöstedt fick ett löfte från Stefan Löfven att V-märkta reformer inte skulle backas tillbaka. Liberalerna avstod från möjligheten att påverka genom att kräva ministerposter i Löfvenregeringen.

Summa summarum går det att diskutera om den nya regeringsbildningen är en seger för Liberalerna.

Jan Björklund ser det naturligtvis som en framgång, men det är under förutsättning att man accepterar hans bild av vad en alliansregering skulle innebära. Han slog fast att en alliansregering som är mindre än de rödgröna blir beroende av Sverigedemokraterna ("i varje omröstning", som Jan Björklund brukade uttrycka det), och att detta är oacceptabelt.

Men det Jan Björklund i praktiken gjorde var att ifrågasätta Ulf Kristerssons bedömning. Moderatledaren hade presenterat sin lösning för hur en alliansregering skulle kunna tillträda, men Jan Björklund underkände den utan synbar reflexion. Och han började genast beteckna Ulf Kristersson som "höger" och kallade hans förslag "högerregering", väl medveten om hur negativt ordet "högern" betraktas i Liberalernas partiled.

Dessutom lyckades Jan Björklund inte förklara varför samma förhållande inte skulle gälla om alliansen hade varit större än de rödgröna. Inte heller en sådan regering hade kunnat få genom blockskiljande frågor om Sverigedemokraterna hade varit emot.

Att det inte var ett självklart val att släppa fram en ny Löfvenregering framgår tydligt genom öppet redovisande omröstningar i riksdagsgrupp och partistyrelse. Det avgörande partirådet med nästan hundra delegater slutade i oenighet. En tredjedel ansåg att Ulf Kristersson borde bli statsminister. Tunga liberaler som den ekonomisk-politiske talespersonen Mats Persson ville det.

Partiet är djupt splittrat.

På onsdagseftermiddagens presskonferens uppgav Jan Björklund att han fattade sitt beslut redan i början av december. Och att "nån gång måste det ske", man kan inte sitta kvar för evigt. Och visst var det Jan Björklunds "tur" att avgå som den mest mångåriga partiledaren efter Jimmie Åkesson. Men det är förstås inte hela sanningen.

Jan Björklund har satt ett betydande avtryck i svensk politik, framför allt som skolminister under åren i regeringsställning. En ny skolpolitik var länge synonymt med Liberalerna, och det är snarast alla andra partier som har närmat sig Jan Björklunds syn på betyg, ordning och reda i skolan.

I försvarsfrågan har Jan Björklund också gjort stora avtryck, och även där har Liberalerna "vunnit debatten".

Samtidigt är det Jan Björklund och Annie Lööf som tydligast gjort vägvalet att all politik ska cirkulera runt Sverigedemokraternas existens, effekten blir att det är ett oönskat parti som i praktiken får styra hur de andra partierna ska bedriva sin politik.

Decemberöverenskommelsen är starkt förknippad med Jan Björklund.

Januariöverenskommelsen, samma andas barn, likaså.


Innehåll från AgiltecAnnons

Så blir företaget mer agilt – och bättre rustat att möta den snabba digitala omställningen

Nils Granered, VD för Agiltec Group AB, och Katharina Hahn, Agil Coach på Agiltec Stockholm.
Nils Granered, VD för Agiltec Group AB, och Katharina Hahn, Agil Coach på Agiltec Stockholm.

Med den pågående digitaliseringen har förändringstrycket från kunder och konkurrenter aldrig varit högre än nu.

Att införa agila arbetsmetoder är ett sätt att möta den snabba förändringstakten.

– De traditionella metoderna håller inte längre. Man måste tänka nytt och använda nya koncept. Då kan det agila arbetssättet och det ledarskap följer med det vara framgångsrikt, och här kan vi hjälpa till, säger Nils Granered, VD för Agiltec Group AB.

Omställningen till det digitala samhället går fort och har snabbats på ytterligare som en följd av den pågående pandemin. För att hänga med i den snabba utvecklingen måste företag och organisationer förändras i sitt arbetssätt.

– I varje ögonblick ändras förutsättningarna. Det ställer stora krav på människorna i en organisation och de angreppsätt och metoder som de väljer. Det som är avgörande för framgång att de rätta valen hela tiden görs, att metodiken ständigt utvecklas och att förbättringarna sedan håller i sig, säger Nils Granered. 

Att införa agila arbetsmetoder i en organisation innebär att man arbetar med delleveranser i korta cykler medan man testar, analyserar och förbättrar allt eftersom nya utmaningar uppstår, istället för att, som är vanligt inom projekt, göra en stor slutleverans.

– När en organisation blir mer agil får den en ökad effektivitet och kvalitet, smartare processer och ett ökat engagemang hos sina medarbetare. I slutändan är den bättre rustad att möta den snabba förändringstakten i samhället, säger Nils Granered.

Agiltec stödjer omställningen

Agiltec kan hjälpa företag och organisationer att genomföra en agila transformation. Inledningsvis görs en form av organisationsanalys där det mäts hur långt organisationen redan kommit i sin förändringsresa. 

– Redan här ser vi ofta vilka problem och brister som de har och var i organisationen som det slirar, säger han.

Katharina Hahn är Agil Coach på Agiltec Stockholm. Hon förklarar att varje transformation är unik och måste anpassas till kunden, till kundbehovet och de människor som jobbar där. 

– Det agila arbetssättet förenklar eftersom det oftast är nya metoder man inför. Men allt är inte metoder. Det handlar också om hur man ser på jobbet, att skapa ett annat perspektiv, att lämna över ansvar till medarbetare mer och mer. Trots allt är de ”knowledge workers” med absolut kunskap. Då måste man bort från ”command & control”, säger hon.

Agiltec arbetar brett

Agiltec har hjälpt organisationer i alla sektorer, som bank & finans, media, myndigheter, detaljhandeln, pension & försäkring, techbolag, verkstad, energi, utbildning och kommunikation.

Eftersom verksamheten ständigt ökar söker Agiltec nya medarbetare.

– Vi söker de med agil erfarenhet, personer som är positiva, samarbetsvilliga, team-orienterade och med en vilja att utveckla sig vidare. Vi söker även utvecklare, förklarar Nils Granered.

Den akademiska bakgrund som oftast är lämplig är inom IT, som systemvetare eller datavetare och civilingenjör.

– Men det viktigaste är att man absolut måste ha en vilja att jobba med människor, avslutar Katharina Hahn.

Läs mer på: http://www.agiltec.se/

Om Agiltec: 

Agiltec grundades januari 2016 och har sitt säte i Umeå. Sedan dess har bolaget vuxit och etablerat sig med kontor i Stockholm, Göteborg och Lund och har 23 anställda. Dessa arbetar som agila förändringsledare, agila coacher, CI/CD experter, scrum master, product owner eller RTEer. 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Agiltec och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?