Annons

Ommöbleringen andas panik inför valförlust

LEDARE. President Donald Trump ser just nu ut att förlora valet den 3 november. Trump ligger långt efter Demokraternas kandidat Joe Biden i opinionen i alla viktiga delstater, hade det varit val i dag hade Biden till och med vunnit den historiskt republikanska delstaten Arizona och det hade varit helt jämnt i Texas. Bidens ledning över Trump i juli 2020 är större än vad Demokraternas kandidat Hillary Clintons var i juli 2016. Och detta vet Trump.

FÖRLUST? Donald Trumps varumärke bygger på bilden av att han är en vinnare, han är därför extra rädd för att förlora presidentvalet den 3 november 2020.
FÖRLUST? Donald Trumps varumärke bygger på bilden av att han är en vinnare, han är därför extra rädd för att förlora presidentvalet den 3 november 2020.Foto:Patrick Semansky

En vinnande kampanj har inga anledningar till stora ommöbleringar i kampanjstaben, vilket Trump gjorde under onsdagen när han sparkade sin kampanjchef Brad Parscale. Parscale bedömdes så pass framgångsrik som digital mediechef under presidentvalet 2016 att han utsågs till kampanjchef av Trump i början av 2018. Han överlevde alltså i sin roll trots den svaga prestationen för Republikanerna i mellanårsvalet 2018, men nu sägs det att Trumps misslyckade valmöte i Tulsa i slutet av juni var droppen som fick bägaren att rinna över. I realiteten får vi anta att beslutet är en reaktion på panikkänslan om att en valförlust är möjlig. Trumpkampanjen kände sig nödgad att få till stånd en förändring, Bill Stepien som tidigare var biträdande kampanjchef tar över chefsjobbet och Parscale går tillbaka till att jobba med att kampanjens digitala medier.

Det kommer att krävas mycket mer än så för att Trumpkampanjen ska vända den negativa trenden till ännu en oväntad valseger. Ganska lite talar för Trump just nu. Samhällsekonomin – inte börsen – går dåligt, statens underskott ökar för varje dag som går och arbetslösheten har stigit till nivåer över 10 procent. Coronakrisen kommer att förvärras innan det blir bättre i USA och en amerikansk befolkning som är fokuserad på oförrätter och diskriminering av minoriteter kan inte påstås gynna Trump och dagens republikaner. Värst för Trump är nog att nästan 70 procent av amerikanska folket tycker att landet går i fel riktning, enligt RealClearPolitics sammanvägning av olika opinionsinstituts mätningar.

Viktigt att komma ihåg dock, det är långt kvar till valet. Valdagen är tre och en halv månad bort och valrörelsen börjar egentligen inte få upp tempo förrän efter Labor Day i september. Biden som ovanpå allt är en dokumenterat dålig kampanjare, med en benägenhet för grodor och att skjuta sig själv i foten. Presidentvalet 2020 är ännu ovisst, men Joe Biden är favorittippad.


Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från ScriveAnnons

Elektroniska signaturer får företagen att spara pengar

Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering.
Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering.

Nu finns ett nytt sätt för företagen att spara in kronor och ören. Driver utvecklingen gör ett svenskt tillväxtbolag med kunder i över 30 länder.

Kom igång säkert med Nordens ledare inom e-signering – läs mer om Scrive här

Vägen till lönsamhet går ofta genom en snårig väg av tidskrävande förhandlingar, effektiviseringar och eviga försök att strypa utgiftsposter.

Det är den krassa verkligheten för nästan alla företag i Sverige som till varje pris vill undvika blödande bokslut.

Men det finns många sätt att spara pengar – och ett av de enklaste sätten är att minska på administrationen genom att digitalisera avtalsprocessen.

– Genom elektroniska underskrifter sparar du pengar i antalet vunna affärer samtidigt som du undviker dolda kostnader i hantering. Varje månad hanterar vår tjänst drygt två miljoner signerade dokument. Hade avtalen istället skrivits ut på papper hade det slukat mycket resurser i alla led, säger Viktor Wrede, vd för Scrive.

Digitaliserad process sparade pengar

Ett av de vanliga missförstånden är att man tror att tjänsten ska vara dyr – när man egentligen kan spara pengar.

– När en av våra kunder inom bilindustrin gick över till en helt digitaliserad process sparade de in åtta heltidsanställningar. Det här handlade om personer som tidigare bara satt och hanterade fel i kontrakt, och som nu fick andra och mer relevanta arbetsuppgifter. 

Scrive var en av pionjärerna i Europa med elektronisk signering, en metod som blivit allt vanligare i många branscher de senaste åren.

– Med digitala underskriftsprocesser kan våra kunder reducera kostnader, tid och resurser på allt från skrivare, papper och postgång till lagring och generell administration. I stort sett alla våra kunder räknar hem sin investering i Scrive bara på detta, säger Viktor Wrede.

Marknaden allt mer konkurrensutsatt

E-signering har också visat sig kunna snabba upp anställnings- och kontraktsprocesser. En elektronisk signatur verkar ligga rätt i tiden under den digitala omställningsresan. Mycket handlar, enligt Viktor Wrede, om att ge en modern upplevelse för personen du ska anställa.

– I dag är det inte längre så många personer som har skrivare hemma. Vill du rekrytera någon på en konkurrensutsatt marknad kan det ibland hända att du behöver agera fort. 

Scrive, som grundades 2010 och numera har kunder i mer än 30 länder, är en av aktörerna som leder utvecklingen på en konkurrensutsatt e-signeringsmarknad. En förkortad signeringsprocess gör att allt fler företag får upp ögonen för deras digitala lösning.

– Man ska inte underskatta vinningen man får av minskad administration efter ett påskrivet avtal. Att efter ett avtal behöva scanna det eller stoppa in det i en pärm kostar tid, pengar och administration. Där finns det för alla bolag, oavsett storlek, kronor och ören att hämta – och det är pengar man sällan tänker på i första hand, avslutar Viktor Wrede.

Testa Scrive gratis i 30 dagar – läs mer här 

Mer från Scrive

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Scrive och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?