Annons

Naivt att tro att S ska reformera arbetsrätten

LEDARE. En reformerad arbetsrätt var en viktig del i januariöverenskommelsen för C och L, men arbetsmarknadsminister Eva Nordmark valde att avfärda måndagens utredningsförslag.

SKA AVTAL HÅLLAS? Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och fackbas fram till i fjol, underkänner regeringens utredning. Därmed minskar hon i ett slag trycket på arbetsmarknadens parter.
SKA AVTAL HÅLLAS? Eva Nordmark, arbetsmarknadsminister och fackbas fram till i fjol, underkänner regeringens utredning. Därmed minskar hon i ett slag trycket på arbetsmarknadens parter.Foto:Ali Lorestani

Hennes argument är att det innebär ”kraftig slagsida till arbetsgivarnas fördel”. Därmed anknyter hon till en formulering i januariöverenskommelsen om att ”en grundläggande balans mellan arbetsmarknadens parter” ska upprätthållas.

Eva Nordmarks uttalande saboterar punkt 20 i januariöverenskommelsen. Den byggde på att en utredning, med tydliga direktiv och snäv tidtabell, skulle utarbeta förslag till en liberalisering av arbetsmarknaden, kombinerat med bättre omställningsåtgärder. Utredningen skulle fungera som en påtryckning gentemot arbetsmarknadens parter så att de skulle komma fram till en frivillig lösning.

Detta lagstiftningshot måste ha ett visst mått av trovärdighet, och detta rasar genast när Socialdemokraterna säger att förslaget inte bör genomföras. Måndagens förslag är det enda som existerar och om det inte är aktuellt så har hela upplägget fallit.

Partsförhandlingarna är redan stukade eftersom LO förhandlar med halverat mandat efter att flera förbund har tagit sin hand ifrån processen.

Ett av motiven för januariöverenskommelsen från samarbetspartiernas sida var att det skulle leda till liberala reformer. Någon sa till och med att det skulle medföra mer liberal politik än under de åtta åren med alliansregering.

Några av de punkter som är viktiga för C och L gick på tvärs mot Socialdemokraterna, exempelvis slopande av värnskatten. Men den innebar inte något ifrågasättande av fackets makt. Det är i frågan om arbetsrätten som januariöverenskommelsen som metod prövas.

Reaktionerna från Eva Nordmark visar tydligt hur naivt det var att räkna med att S skulle reformera arbetsrätten. Frågan var snarast när detta skulle visa sig. Det hände inte när utredningen tillsattes, bara två månader efter regeringens tillträde. Men nu hände det – regeringen tar avstånd från sin egen utredning och därmed också från den aktuella punkten i januariöverenskommelsen.

Det är ett ovärdigt spel, där ministern försöker lägga ansvaret någon annanstans, i det här fallet på en rutinerad utredare, HD-domare sedan 13 år.

Utredningens förslag bör genomföras. Inte för att det löser alla problem, utan för att det är början på en korrigering av en obalans på arbetsmarknaden. Åtskilligt mer behöver göras för att åstadkomma flexibilitet på arbetsmarknaden. Risken är uppenbar att fackets motivation minskar för att diskutera även de saker som inte fanns med i måndagens utredning.

Priset för det uteblivna politiska trycket är alltså högre än bara att anställningsskyddet cementeras i sin nuvarande form.

Om inte politikerna är beredda att lagstifta kommer balansen på arbetsmarknaden inte att korrigeras. Lagstiftningen är på fackets sida. Anställningsskyddet, den viktigaste delen av arbetsrätten, har flera dispositiva delar. Det gäller exempelvis avsteg från turordningsreglerna. Dispositiv betyder möjlighet att förhandla bort, men det är den fackliga sidan som i slutänden bestämmer om så ska ske.

Även om parterna hittar en egen lösning måste lagen ändå ändras. Medverkan från det politiska systemet är en förutsättning.

För C och L borde detta vara ett avgörande ögonblick. De har lovat sina väljare att det var värt att byta sida i regeringsfrågan bland annat för att de har fått ett tydligt förhandlingsresultat med viktiga liberala reformer.

Hela upplägget handlade om att 73 punkter var tydliga och ska genomföras. Den som tvivlade på genomförbarheten fick genast veta att regeringssamarbetet hänger på att januariöverenskommelsen ska genomföras – med andra ord att man hoppar av om politiken inte genomförs. Det är inte bara Eva Nordmark som ska vara tydlig om vad som är nästa steg, utan också partiledningarna för C och L.


Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från AccountorAnnons

Life science-bolag behöver ha koll på sina siffror

Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.
Kling i Nasdaq-kockan. Yilmaz Mahshid, CFO på Pledpharma med Anders Larsson och Malin Wikstrand från Accountor i samband med Pledpharmas notering på Nasdaq 31 oktober 2019.

Rätt ekonomisk information i rätt tid är viktigt inom Life Science för att dessa bolag ska kunna gå ut med denna till investerare och på marknaden. Noterade bolag har i tillägg specifika regler och rapporteringstider att följa. 

– Det är extra roligt att jobba med life science- och utvecklingsbolag just för att de är så intresserade av sina siffror, säger Malin Wikstrand, redovisningskonsult på Accountor. 

Malin Wikstrand sitter på Accountors Lundakontor i Medicon Village Science Park. Accountor har haft kontor där sedan 2012 då Medicon Village startade upp, idag en nätverksmiljö med 150 företag och organisationer med tillsammans 2200 medarbetare. Det är en intressant miljö att finnas i och Accountor har life science samt forsknings- och innovationsföretag härifrån som kunder. Hon tycker det är inspirerande att sitta nära kunder. 

– Det är roligt att man kan stöta på varandra, ta en kaffe eller lunch och lyssna på hur det går för deras projekt. Det är en häftig miljö att sitta i, säger Malin Wikstrand. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountors samarbete med Life Science-bolag. 

Börsnotering ställer fler krav

Malin Wikstrand tycker om att jobba med bolag som har tydliga rutiner. Att sätta upp rutiner och att arbeta helt digitalt är hennes vardag. Är bolagen börsnoterade har de fler krav på sin ekonomiska information och på transparens. 

– Det är roligt att vara med i den processen, säger Malin Wikstrand. 

Effektiviserar och professionaliserar

Ett bolag hon jobbar med, Pledpharma, noterades på Nasdaq förra året.  

– Sedan vi började jobba med Accountor har vi gått över från mycket manuell hantering av ekonomiarbetet till helt digitalt arbete. Utöver att digitaliseringen har effektiviserat ekonomiarbetet ger den också en skalbarhet. Vi kan växa utan något större merarbete. Arbetet flyter dessutom på obehindrat oavsett var i världen vi är samtidigt som vi samarbetar med Malin Wikstrand i Lund och Peter Einarsson, senior advisor på Accountor, i Stockholm, säger Yilmaz Mahshid, PhD, CFO på Pledpharma. Han fortsätter:

– Övergången till Nasdaq med rapportering enligt IFRS gör att det behöver vara bra kvalitet på rapporteringen samt att vi är mer pålästa då vi genomgår granskning från många håll. Processerna och arbetet inom ekonomi har professionaliserats till en helt annan nivå och Accountor har varit en del utav den professionaliseringen. 

Fakta Accountor 

Accountor är en del av Accountor Group, en av norra Europas största fullservicebyråer inom ekonomi, lön och HR. Accountor hjälper företag till en mer effektiv ekonomi och effektivare personalprocesser.

I Sverige är de 300 anställda, varav 270 konsulter på 8 orter. Accountor Group har över 100 kontor i sju länder: Sverige, Finland, Norge, Danmark, Nederländerna, Ryssland och Ukraina. De drivs av en passion att uppnå resultat och att sträva mot framgång tillsammans med sina kunder. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om Accountor här. 

 

Mer från Accountor

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Accountor och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?