ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Målet är att riva kvinnolistorna

  • Foto: Jose Luis Magana

LEDARE. Vad har vd:arna för de globala bolagen IBM, Youtube och Oracle gemensamt, utöver att de leder teknikbolag? 

De toppar magasinet Forbes lista över de mäktigaste kvinnorna i tekniksektorn 2019 som presenterades 12/12. Efter de tre kommer Sheryl Sandberg, välkänd operativ chef på Facebook, och en rad vd:ar och finanschefer, i vad som inte bara är teknikbolag utan även världens största bolag. Alphabet, Microsoft, SAP, Alibaba och indiska HCL Technologies. Det är goda nyheter.

Forbes konstaterar att även om andelen kvinnliga vd:ar är oförändrad så har andelen med chefsbefattning ökat från 23 till 25 procent. Ingen revolution, men det befäster trenden och ökar rekryteringsbasen av kvinnliga vd:ar framöver. Listan över det bredare segmentet ”Mäktigaste affärskvinnor” bekräftar att kvinnor, framför allt amerikanska, leder några av världens största och mest kända globala bolag. Några i raden av exempel är fordonsproducenten GM, försvarskoncernen Lockheed Martin, sjukförsäkringsbolaget Anthem och finanskoncernerna Fidelity och Santander. Forbes skriver att finanssektorn är en av dem med flest kvinnliga toppchefer.

Det är bra att ta fram nischade listor över kvinnor eftersom det synliggör dem, inte minst för konservativa rekryteringsföretag. För dessa är etablerade namn viktiga eftersom det minskar deras risk. Men det innebär samtidigt att de inte optimerar sitt sökande, utan håller sig inom ganska snäva gränser. Det är lite som att köpa det högst värderade, mogna bolaget, istället för att söka det med störst potential. 

Listor är ingen exakt vetenskap. Men de som är välgjorda berättar en del om trenderna i samhället. Årets Forbes-lista över världens mäktigaste kvinnor (i alla sektorer) visar att kvinnorna tagit makten i EU, och att det finns en hel del kvinnliga toppchefer i främst amerikanska storbolag, även om de fortfarande utgör en mycket liten andel, 7 procent, av alla vd:arna i USA:s 500 största bolag. 

Mycket tyder ändå på att meritokratin fungerar. Det viktigaste är att fler kvinnor strävar efter chefspositioner, så att de blir rekryteringsbara till toppjobben. Då kanske vi så småningom kan riva kvinnolistorna.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer