1515
Annons

LO:s pengar undergräver demokratins värdegrund

Så har LO presenterat sin kampanj inför höstens val. Mer än en halv miljon LO-medlemmar ska ringas upp. 30 miljoner kronor tas från LO-medlemmarnas kassa för att det ska bli en socialdemokratisk valseger. Plus 20 miljoner i en ”utbildningsinsats”.

LÖS UPP. Varför fortsätter LO att stödja Socialdemokraterna? LO-basen Susanna Gideonsson och den nyvalda partiledaren Magdalena Andersson på S-kongressen i november.
LÖS UPP. Varför fortsätter LO att stödja Socialdemokraterna? LO-basen Susanna Gideonsson och den nyvalda partiledaren Magdalena Andersson på S-kongressen i november.Foto:Claudio Bresciani

Ännu ett val då LO tar sig friheten att överpröva medlemmarnas politiska preferenser. Ännu ett val då partipolitiken ska prioriteras framför de fackliga frågorna. Ännu ett val då LO med öppna ögon offrar förutsättningarna för den svenska modellen.

Det var längesedan en övertygande majoritet av LO-medlemmarna röstade på Socialdemokraterna. Senast SCB mätte var det 38,8 procent. LO-medlemmarnas stöd för Sverigedemokraterna hade då stigit till 27,1 procent.

Ändå fortsätter LO-förbunden sin klappjakt på medlemmar som är SD-are. I tisdags beslutade IF Metall att Ulf Karlström inte får fortsätta vara facklig ordförande för avdelningen Råjärn inom SSAB. Anledningen är att han har kommunala uppdrag för Sverigedemokraterna. Ulf Karlström har valts av medlemmarna och han har stöd av ordföranden för hela SSAB-klubben, som är S-politiker. Men IF Metall centralt ville alltså annorlunda.

Det finns flera andra fall.

När Transport uteslöt en medlem på grund av hans engagemang i SD prövades det av Stockholms tingsrätt som underkände uteslutningen. Transport uttryckte då förvåning över att en domstol kan ha synpunkter på vilka som får vara medlemmar.

Men ett fackförbund är inte vilken ideell förening som helst, i varje fall inte i Sverige. Den svenska modellen bygger på att arbetsmarknadens parter självständigt gör upp om avgörande delar av regelverket på arbetsmarknaden. I Sverige protesterar fack och arbetsgivare så fort någon politiker får för sig att vilja lagstifta om arbetsmarknaden. Äventyra inte den svenska modellen som har tjänat Sverige väl, brukar det heta.

Fackföreningen på en svensk arbetsplats står för den arbetsrättsliga infrastrukturen. Det är fackklubben som förhandlar för medlemmarnas räkning, och i praktiken också för dem som inte är medlemmar på en arbetsplats. Ett kollektivavtal kan bara tecknas av ett fackförbund på det aktuella avtalsområdet på en arbetsplats. Någon konkurrerande fackförening kan aldrig nå fram till ett avtal utan att det andra fackförbundet träder tillbaka. Någon valfrihet finns inte. 

Därmed har fackförbunden ett ansvarsfullt privilegium. De tecknar avtal för hela arbetsplatsen. De förvaltar också betydande delar av det svenska trygghetssystemet tillsammans med arbetsgivarna. Det gäller pension och försäkringar. Och enligt det nytecknade ”LAS-avtalet” ska arbetsmarknadens parter också ansvara för ett statligt finansierat studiestöd på 7,5 miljarder kronor per år.

Politikerna i andra partier bör sannerligen fundera över om detta betydande samhällsansvar kan delegeras till en organisation som är så sammanvuxen med Socialdemokraterna.

LO-ledningen bör på samma sätt inse vad som händer i förlängningen. När LO i strid med vad de flesta medlemmar önskar fortsätter vara en kampanjorganisation för Socialdemokraterna undermineras LO:s roll som samhällsbärande facklig rörelse. Det är att äventyra den svenska modellen, den som Sverige har krävt förståelse för i EU-sammanhang.

LO har med sitt S-stöd också prioriterat bort de facklig-politiska frågorna. Det rimliga borde vara att LO-facken ser sig som en intresseorganisation som ska försöka påverka alla partier att inta ståndpunkter som ligger i medlemmarnas intresse. I stället driver man på Socialdemokraterna i allmänpolitiska vänsterfrågor, som höjda kapitalskatter och ”miljonärsskatt”.

Organisationsgraden för privatanställda arbetare (LO) har sjunkit från drygt 80 procent till strax över 60 procent på 20 år och är nu betydligt lägre än för privatanställda tjänstemän (TCO och Saco). Medlemsantalet i LO har sjunkit de senaste tio åren medan det har ökat för TCO och Saco.

I det läget gör LO nya politiska ställningstaganden åt vänster utan att veta om de stöds av en majoritet av medlemmarna. De betalar 30 plus 20 miljoner kronor för att stödja ett parti i strid med vad en medlemsmajoritet anser. De sparkar, av partipolitiska skäl, förtroendevalda som är framröstade av medlemmarna på en arbetsplats.

LO och dess förbund undergräver sin egen relevans på arbetsmarknaden. 

 

 


Innehåll från PeopleProvideAnnons

PeopleProvide: Affärsdriven och hållbar HR

Idag finns en stor medvetenhet om klimatpåverkan. Vilket gör att många företag ställer om för att jobba långsiktigt hållbart. Det handlar både om miljöhänsyn och om människorna inom organisationen. Väldigt bra, tycker HR- specialisterna PeopleProvide som menar att det går utmärkt att arbeta hållbart utan att tappa fokus på vinst. 

– Strategin för hållbar och affärsdriven HR är naturligtvis olika för alla bolag. För oss innebär det kompetensutveckling och mångfald. Kompetensutveckling är direkt affärsdrivande och mångfaldsperspektivet är ett sätt att arbeta hållbart. I den statistik som vi samlar och med vår HR kompetens, hjälper vi våra kunder att bli mer affärsdrivna och hållbara, säger Anna Möller, grundare och CEO för kompetensbolaget, PeopleProvide.

Hon påtalar vikten av att inkludera HR-strategierna i verksamhetsmålen och redan där knyta an till hållbarheten.

– Det handlar om beteendeförändringar och är inget man googlar sig fram till. För att lyckas behöver man HR-kompetensen. Förr hade en VD en CFO eller marknadschef som sin högra hand. Nu har moderna framåtlutade bolag HR-chefen som sin bästa vän.

Leva som man lär 

PeopleProvide, som har haft hållbarhet i sin mission redan sedan 2015, lever som de lär genom de tre P:na, people, planet, profit. Där den interna kompetensutvecklingen har ett stort fokus. – Sedan starten har vi haft direkta kompetensplaner för alla medarbetare och för oss som bolag. För att möta våra kunders behov och idag har vi en dedikerad anställd just för Learning & Development.

Hållbara rekryteringar

Andra viktiga faktorer som skapar hållbar och affärdriven HR är utvecklande, hållbara rekryteringar. Rätt kompetens är avgörande för att bolag ska kunna växa.

– Vårt förslag är att arbeta mer med potential genom att koppla kompetensutveckling direkt till företagens verksamhetsmål. Att se möjligheter i befintliga medarbetare och utveckla dem tillsammans med bolaget. Även att tillföra bolaget kunskap genom externa rekryteringar. Där menar vi att man behöver arbeta affärsdrivet kopplat till hållbarhet och fokusera på potential, mångfald och utvecklingsmöjligheter.

– I våra rekryteringar lägger vi in ett extra CV till kunden som valmöjlighet, med rätt kompetens men som till exempel inte har arbetat på den svenska arbetsmarknaden tidigare. Vi vill gärna vara de som öppnar dörren och får företag att hitta ett bredare perspektiv, avslutar Anna Möller.

Fakta:  

PeopleProvide är ett kompetensbolag inom HR. Vi providar rätt person till rätt position –oavsett om det handlar om konsult- eller rekryteringslösningar. Vårt bidrag till planeten är ett ”bi-projekt”. Bin skapar förutsättningar för vårt samhälle liksom HR skapar förutsättningar för din organisation. 

Följ oss på Instagram för våra bi-storys 

Mer information om oss och våra tjänster finns på: 

www.peopleprovide.se/   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PeopleProvide och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?