1515

Inte bara Putin som är rädd

Viktigast för en autokrat är att framstå som upphöjd och outbytlig . Bara då kan han räkna med att få sitta kvar. Annars kommer väljare eller odemokratiska medtävlare till sist få överhanden.

Foto:Fredrik Sandberg/TT

Det gäller att verka mäktig, oberörd och framgångsrik. Dagens mer eller mindre autokratiska ledare måste jobba hårt på sin image och sin propaganda. Kinas Xi Jinping rensar osentimentalt bland alla som försöker konkurrera på scenen och har så många bilder på sig själv att Trump verkade avundsjuk. Turkiets Erdogan och till och med ledare i EU-länder vill täppa till för utmanare genom att ändra grundlagar. I USA försökte presidenten ogiltigförklara sin valförlust.

Den senaste tidens utveckling i Ryssland är ett allvarligt hot mot dessa starka äldre män. Trots att det är svårt att föreställa sig att aktivisten Navalnyj ska lyckas fälla president Putin illustrerar hans framgångar den autokratiska modellens bristande legitimitet. 

Humor för att visa envåldshärskares sanna jag är inget nytt. Människor har i alla tider försökt härda ut förtryck med skämt och hån. Franske kungens ansikte blev ett päron och Fredrik den Store ”gamle Fritz”. Även om det inte blev mer än urholkning så tjänade det som underhållning och tröst. Och makthavaren hatade det.

Navalnyj demonstrerar hur mycket längre det går att komma med ny teknik, och det gäller inte bara räckvidden utan framför allt möjligheterna att hitta information. Med avslöjandet av myndigheternas inblandning i mordförsöket på Navalnyj och filmen om lyxpalatset har aktivisterna visat hur tafflig makten kan vara, och hur svårt det är att inte bli avslöjad som lögnare. Epitetet ”Putin kalsongförgiftaren” biter sig fast.

Gemensamt för dagens autokrater är att de bygger sin makt på stöd från äldre och teknikomogna, sådana som med tiden blir allt färre. Navalnyjs skickliga spel visar att det inte bara är Putin som står inför valet att ta i med hårdhandskarna eller ge upp, utan alla andra autokrater också. Vad som följer beror på vad unga och medelålders vill ha, riktig frihet eller nya hårdföra maktgrupper. En sak är säker, sådana som Putin, Erdogan och Vitrysslands Lukasjenko sover allt sämre om natten. 


Innehåll från Ikano BostadAnnons

”Det här förändringsarbetet kräver modiga chefer”

Mindre machokultur och ett öppnare klimat. Effektivare projekt och lägre produktionsbortfall. Medarbetarundersökningen som gjordes för en tid sen fick Ikano Bostad att påbörja en rejäl förändringsprocess – som har gett lika rejäla resultat.  

En högre grad av innovation, ett större engagemang och en sundare företagskultur. Plus lägre personalomsättning och en arbetsmiljö som upplevs som mer stimulerande. För Pirjo Unnerstad, Head of HR på Ikano Bostad, är jämställdhetsarbetet ett effektivt sätt för att nå en ökad konkurrenskraft. 

– Jag har jobbat hela mitt liv i byggbranschen och har många gånger varit frustrerad eftersom jag sett att vi, på grund av alltför homogena team, inte har kunnat leverera till max. Det säger ju sig själv, frågar du fem personer med liknande bakgrund om hur de vill lösa ett problem så får du fem liknande svar. Med blandade arbetsgrupper når vi både en starkare innovation och skapar de bästa förutsättningarna att möta våra kunder, som ju också är av blandade kön, åldrar och bakgrunder. 

Stark motivation

På Ikano Bostad har man sedan 2014 jobbat extra fokuserat på att öka jämställdheten bland medarbetarna. Då gjordes en mätning som visade att många tyckte att jargong och en del beteenden kollegor emellan var för hårda. 

– Det gav oss en tankeställare och gjorde att motivationen för att påskynda jämställdhetsarbetet ökade ytterligare. Och glädjande nog har medarbetarundersökningarna sedan dess visat på tydliga förbättringar. Till exempel har vi nått ett betydligt högre engagemang, vilket leder till effektivare projekt med lägre produktionsbortfall, säger Pirjo.   

Läs mer om lärlingsprogrammet för kvinnor som vill bli snickare 

Lärlingsprogram för kvinnor

Vägen mot en mer jämställd organisation har egentligen inte varit en – utan många. Man har jobbat med rekrytering, ledarskap och successionsplanering, men också med mer handfasta projekt som ett lärlingsprogram för kvinnor ute på byggarbetsplatserna. 

– Hentverkarna är ett lärlingsprogram där vi har tagit in 16 kvinnor som ska utbildas i tre år. Tanken är att vi genom en större jämställdhet ska få en arbetsplats som passar fler, både kvinnor och män. En studie av projektet som gjordes visar att arbetsmiljön faktiskt förändrades när det kom in fler kvinnor, precis som vi hade önskat. Klimatet blev mer öppet och mindre macho. 

En annan hörnsten för utvecklingen mot en större jämställdhet är förankring i ledningsgruppen och arbete för att ständigt utveckla ledarskapet. 

– Det får inte finnas någon som helst tvekan i ledningen om att detta är något som vi gör till 500 procent, för att utveckla vår organisation. Och jag brukar med en dåres envishet tjata om att detta förändringsarbete också kräver modiga chefer. Chefer som har modet att anställa någon som inte är som de själva och som systematiskt arbetar för att alla medarbetare ska bli sedda och förstådda, oavsett livssituation. 

Ni har vunnit en del priser för ert arbete, bland annat Unionens Guldstegen. Vad betyder det för er?

– Den allra största anledningen till att vi gör det här jobbet är som sagt för att vi vill öka vår konkurrenskraft och värdet i affären. Men att få priser är ju såklart också väldigt roligt! Det är ett pris som nomineras av våra Unionen-medlemmar, vilket gör det extra kul. Det visar att det vi gör uppskattas och blir ett erkännande för hela företaget. För det är verkligen vad det här arbetet är, ett enda stort team work. Om inte alla hade varit så engagerade hade vi aldrig kunnat nå så här långt, säger Pirjo. 

Här kan du lära känna Ikano Bostads styrelse och ledningsgrupp 

Mer från Ikano Bostad

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Ikano Bostad och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?