Annons

Hyckleri om arbetslöshetsförsäkringen

LEDARE. I måndags meddelade regeringen förändringar i arbetslöshetsförsäkringen, så att fler kan få inkomstbaserad ersättning. Att ändra på bristerna i är befogat eftersom många står utanför systemet.

Karl-Petter Thorwaldsson
Karl-Petter ThorwaldssonFoto:Jessica Gow

Men politikerna, och särskilt LO-företrädare, bör medge att det är decennier av ovidkommande hänsyn till fackföreningsrörelsen som har gjort att systemet har alla de brister som nu hjälpligt åtgärdas.

Situationen är helt enkelt denna: Sverige har en frivillig arbetslöshetsförsäkring. Den som inte är med i en a-kassa får nöja sig med ett lågt grundbelopp.

I decennier har detta ifrågasatts – redan under 1990-talskrisen – men i princip ingenting har hänt. Alliansregeringen hade i sitt program att a-kassan skulle göras obligatorisk, men allt lades ned efter en utredning som föreslog ett mycket invecklat system. Detta enbart av en anledning, att samma regering inte ville utmana fackets huvudmannaskap över a-kassorna.

Det gick inte att kombinera obligatoriskt medlemskap med att facken sköter kassorna. Vilka som är medlemmar i kassorna är inte statligt registrerat så hur skulle man veta vem som inte är medlem någonstans?

Under 1990-talskrisen skulle en a-kassa fristående från facken utredas, och efter maktskiftet 1994 föll det på arbetsmarknadsminister Anders Sundström (S). Han blev hårt jagad av facket och projektet lades ned. Sedan startade ändå Alfa-kassan som inte hör ihop med facket, men som inte löste huvudproblemet, att medlemskapet är frivilligt.

Faktum kvarstår. Fackföreningsrörelsen, främst LO, har drivit på kraftigt för att arbetslöshetsförsäkringen ska höra ihop med fackligt medlemskap. Den gör inte det formellt, eftersom det i alla tider varit tillåtet att var med i en a-kassa utan att vara med i motsvarande fackförbund. Men att a-kassan är en rekryteringsgrund för facket sken igenom tydligt på måndagseftermiddagen när LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson konstaterade att det är ”en anstormning” av medlemskapsansökningar.

A-kassesystemet har i huvudsak handlat om att vara en omställningsförsäkring för insiders. Det har inte varit designat för att personer med tillfälliga anställningar ska gå med. Att man nu lättar på reglerna är nödvändigt från samhällelig synpunkt.

Men det är otillständigt att just arbetslöshetsförsäkringen ska kräva ett medlemskap i en privat organisation (a-kassorna är inte offentliga organ). Tänk om samma sak skulle gälla sjukförsäkringen, eller för den delen själva sjukvården?


Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Euro AccidentAnnons

Ohälsa – påtaglig risk för företag

Långtidsfrånvarande medarbetare är en påtaglig hållbarhetsrisk för de flesta företag. Därför erbjuder försäkringsbolaget Euro Accident även ett rehabiliteringsstöd i sin företagsbetalda sjukförsäkring. Ett stöd som hjälper åtta av tio att kunna fortsätta arbeta.

Hållbarhetsfrågan med sociala, miljömässiga och ekonomiska aspekter spelar en allt större roll för företag. Därmed har det också blivit viktigt för företag att förstå, identifiera och hantera sådana risker, vid sidan om till exempel affärsrisker och finansiella risker.

En av de viktigaste, men ofta förbisedda, hållbarhetsfrågorna handlar om hållbara medarbetare, alltså de egna medarbetarnas hälsa och välmående. Förutom de mänskliga sidorna så är kostnaderna för ohälsa höga i form av ökad sjukfrånvaro, högre personalomsättning och lägre produktivitet.

En modern sjukförsäkring

Att en medarbetare blir långtidsfrånvarande är emellertid en risk som du till viss del kan försäkra dig mot. Några som erbjuder en sådan försäkring är försäkringsbolaget Euro Accident Livförsäkring.

- Risken för sjukskrivning är högst påtaglig i dagens arbetsliv med många som blir långtidssjuka av stress och utmattning. Därför har vi skapat en modern sjukförsäkring som är bra både för medarbetaren som är försäkrad och för arbetsgivaren som betalar försäkringen, säger Jörgen Örnebrand, produktchef Tjänstepension, på Euro Accident Livförsäkring AB.

Vid risk för sjukskrivning

Förutom den ekonomiska ersättningen vid långtidsfrånvaro så ingår även ett rehabiliteringsstöd i Euro Accidents försäkring.

Rehabiliteringsstödet kan aktiveras redan vid första tecken på att en medarbetare riskerar att bli långtidssjukskriven eller för att hjälpa medarbetare att komma tillbaka i arbete igen. Efter en webbanmälan från närmaste chef samordnar en av Euro Accidents egna rehabiliteringskoordinatorer hela ärendet och ser till att rätt insatser kopplas in.

Goda chanser att hjälpa

Åtta av tio försäkrade som kommer in i Euro Accidents rehabiliteringsprocess genom sin sjukförsäkring blir inte långtidsfrånvarande.

- Om vi bara får möjlighet att starta processen tidigt så har vi en bra chans att komma in med rätt åtgärder innan det går för långt, säger Jörgen Örnebrand.

Det är inte alltid som rehabiliteringsstödet i försäkringen behöver aktiveras. Ibland kan det räcka långt med att medarbetaren själv tar ett eller flera samtal med psykolog, ekonom, jurist, ergonom eller hälsocoach genom samtalsstödet som också är en del av försäkringen.

- Samtalsstödet kan ge rådgivning och hjälp att komma vidare oavsett om det gäller privata eller arbetsrelaterade frågor. Det viktiga är att ta hjälp innan små problem växer sig stora, säger Jörgen Örnebrand.

Helförsäkring för trygga och friska medarbetare

Det här ingår i Euro Accidents Sjukförsäkring PlanSjuk som tecknas av företag för deras medarbetare:

- Samtalsstöd av psykolog, ekonom, jurist, ergonom och hälsocoach

- Chefs- och HR-stöd

- Rehabiliteringsstöd

- Ekonomisk ersättning för inkomstbortfall

Läs mer om Sjukförsäkring PlanSjuk  

Läs mer om Euro Accident

 

Mer från Euro Accident

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Euro Accident och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?