1515
Annons

Hot går hem när staten är svag

LEDARE. Det är ett farligt arbete att vara socialsekreterare. I mer än hälften av Sveriges 290 kommuner har offentligt anställda blivit utsatta för hot i tjänsten under det senaste året. Trakasserier är nästan lika vanligt. Det visar en undersökning som Ekot gjort (26/11).

HOT. Den makt som kriminella demonstrerar är möjlig eftersom de anser sig stå över, eller utanför, systemet. Och tillåts göra det.
HOT. Den makt som kriminella demonstrerar är möjlig eftersom de anser sig stå över, eller utanför, systemet. Och tillåts göra det.Foto:Johan Nilsson/TT

Många kommuner upplever att hotbilden har förvärrats under de senaste fem åren. Det är en utveckling som gått att skönja sedan tidigare. Fackförbundet Vision fastslog nyligen att hoten mot myndigheter ökar. I Malmö utsätts en socialsekreterare för hot eller ”obehagligt bemötande” minst en gång i veckan.

Oftast verkar det ske i samband med negativa besked. Myndigheters beslut om barn, bostäder eller bidrag sammanfaller inte alltid med viljan hos den som påverkas. Det är så det ska vara. Legitimiteten i myndighetsbeslut bygger på att lag, ordning och bestämmelser efterlevs. Inte individens önskemål.

Trots det vittnar flera kommuner om att socialsekreterare utsätts för påtryckningar att fatta vissa beslut. Men direkta påverkansförsök bör inte betraktas separat från hot och trakasserier. Tvärtom. Få andra medel är lika effektiva för att demonstrera makt. I somras utsattes ett socialkontor i Malmö för brandattentat vid två tillfällen. Att som anställd komma fram till en attackerad arbetsplats på morgonkvisten ingjuter inte mod inför de beslut som ska fattas under dagen.

Det är en mörk lägesbild som kommunerna målar upp. Katastrofalt nog ger hot och trakasserier dessutom avkastning. En av socialsekreterarna som Ekot pratar med berättar att hon tagit över klienter från andra kommuner som har fått stöd de inte har rätt till. Hon säger att det finns ett mönster med personer som lär sig att ”om jag är lite aggressiv och hotar med att göra saker och ting så kommer jag få gynnande beslut”.

Skrämselmetoder är inte bara ett problem som drabbar socialsekreterare. På flera håll viker sig samhället för dem som har våldskapital och visar sig beredda att utnyttja det. I den augustnominerade boken Familjen ger Johanna Bäckström Lerneby flera exempel (förutom hot mot socialsekreterare) på hur kriminella lyckats skapa en ordning där de lever efter andra regler än resten av samhället.

En misshandel på Kortedala torg 2018, utförd av personer ur den familj som boken handlar om, fångas av övervakningskameror på en närliggande lunchrestaurang. När polisen begär ut filmerna möts de av ett rungande nej från restaurangen. Till och med bolaget som hade en backup av filmerna raderade dem. Okända män befarades vara på väg till dem, de kände sig inte säkra. Man vill inte bråka med fel personer.

Så fortsätter det. Handlare som tvingas betala beskyddarpengar och som får sina hyllor tömda av kriminella. När polisen dyker upp är handlarna tysta. Sekunden efter att polisen lämnat tittar kriminella in i butiken. Det är ett subtilt hot som räcker för att visa vem som bestämmer. En hel förrådslänga tas över av familjen utan motstånd. Inte ens bostadsbolaget agerar.

Till och med polisen dansar efter gängens pipa. Vid flera tillfällen har mäktiga personer ur familjenätverk blivit ombedda att hjälpa polisen. Exempelvis när en inbrottsvåg ägde rum i Gårdsten, eller när en gängkonflikt eskalerade i Malmö. Ledarna ser till att det slutar. Det är givetvis bra. Men det reser också en obehaglig fråga. Vilket samhällssystem är det som gäller?

Den makt som kriminella demonstrerar är möjlig eftersom de anser sig stå över, eller utanför, systemet. Och tillåts göra det. Det är effekten av att statens våldsmonopol systematiskt urholkats. Den vanliga medborgarens skydd sviktar. Osynliga strukturer delar effektivt upp människor under olika lagar och regelverk. Just nu är det de kriminellas system som vinner.

När medborgarna inte känner sig trygga faller också andra delar. För att socialsekreterare ska kunna fatta riktiga beslut, vittnen ska kunna vittna och företag kunna bedriva sin verksamhet krävs att staten återtar kontrollen. Att hot och trakasserier lönar sig i Sverige är det ultimata underkännandet.


Innehåll från PeopleProvideAnnons

PeopleProvide: Affärsdriven och hållbar HR

Idag finns en stor medvetenhet om klimatpåverkan. Vilket gör att många företag ställer om för att jobba långsiktigt hållbart. Det handlar både om miljöhänsyn och om människorna inom organisationen. Väldigt bra, tycker HR- specialisterna PeopleProvide som menar att det går utmärkt att arbeta hållbart utan att tappa fokus på vinst. 

– Strategin för hållbar och affärsdriven HR är naturligtvis olika för alla bolag. För oss innebär det kompetensutveckling och mångfald. Kompetensutveckling är direkt affärsdrivande och mångfaldsperspektivet är ett sätt att arbeta hållbart. I den statistik som vi samlar och med vår HR kompetens, hjälper vi våra kunder att bli mer affärsdrivna och hållbara, säger Anna Möller, grundare och CEO för kompetensbolaget, PeopleProvide.

Hon påtalar vikten av att inkludera HR-strategierna i verksamhetsmålen och redan där knyta an till hållbarheten.

– Det handlar om beteendeförändringar och är inget man googlar sig fram till. För att lyckas behöver man HR-kompetensen. Förr hade en VD en CFO eller marknadschef som sin högra hand. Nu har moderna framåtlutade bolag HR-chefen som sin bästa vän.

Leva som man lär 

PeopleProvide, som har haft hållbarhet i sin mission redan sedan 2015, lever som de lär genom de tre P:na, people, planet, profit. Där den interna kompetensutvecklingen har ett stort fokus. – Sedan starten har vi haft direkta kompetensplaner för alla medarbetare och för oss som bolag. För att möta våra kunders behov och idag har vi en dedikerad anställd just för Learning & Development.

Hållbara rekryteringar

Andra viktiga faktorer som skapar hållbar och affärdriven HR är utvecklande, hållbara rekryteringar. Rätt kompetens är avgörande för att bolag ska kunna växa.

– Vårt förslag är att arbeta mer med potential genom att koppla kompetensutveckling direkt till företagens verksamhetsmål. Att se möjligheter i befintliga medarbetare och utveckla dem tillsammans med bolaget. Även att tillföra bolaget kunskap genom externa rekryteringar. Där menar vi att man behöver arbeta affärsdrivet kopplat till hållbarhet och fokusera på potential, mångfald och utvecklingsmöjligheter.

– I våra rekryteringar lägger vi in ett extra CV till kunden som valmöjlighet, med rätt kompetens men som till exempel inte har arbetat på den svenska arbetsmarknaden tidigare. Vi vill gärna vara de som öppnar dörren och får företag att hitta ett bredare perspektiv, avslutar Anna Möller.

Fakta:  

PeopleProvide är ett kompetensbolag inom HR. Vi providar rätt person till rätt position –oavsett om det handlar om konsult- eller rekryteringslösningar. Vårt bidrag till planeten är ett ”bi-projekt”. Bin skapar förutsättningar för vårt samhälle liksom HR skapar förutsättningar för din organisation. 

Följ oss på Instagram för våra bi-storys 

Mer information om oss och våra tjänster finns på: 

www.peopleprovide.se/   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PeopleProvide och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?