1515
Annons

Hjälp bankerna kasta ut gängen

Skjutningarna i Sverige fortsätter. På fredagen sköts ännu en person ihjäl, den här gången i Linköping. Tidigare i år har konflikten mellan kriminella gäng även skördat offer i Malmö och Helsingborg.

SMIDIGARE ÄN KNARK. Bedrägerier blir en allt viktigare inkomstkälla för kriminella. En variant som ökar kraftigt just nu är vishing, där främst äldre människor luras att logga in med bank-id och därmed ger bedragarna tillgång till sina bankkonton.
SMIDIGARE ÄN KNARK. Bedrägerier blir en allt viktigare inkomstkälla för kriminella. En variant som ökar kraftigt just nu är vishing, där främst äldre människor luras att logga in med bank-id och därmed ger bedragarna tillgång till sina bankkonton.Foto:Fredrik Persson

Våldet är en del i gängens kamp om narkotikahandeln som omsätter 10–15 miljarder kronor per år, enligt Polisens rapport Lärdomar av Encrochat. Men även kontrollen över annan kriminell verksamhet ligger bakom skjutningarna – bedrägerier.

Även om antalet anmälda bedrägeribrott sjönk en smula i fjol jämfört med 2020, ökar vissa typer kraftigt. Det handlar om telefonbedrägerier riktade mot främst äldre människor, så kallad vishing eller voice phishing.

De kan gå till på följande vis: Bedragarna ringer en äldre person och berättar att anhöriga till den uppringde råkat ut för en trafikolycka. Men innan mer information kan förmedlas måste hen identifiera sig digitalt med bank-id för att säkerställa att det är rätt person som får informationen.

Koden knappas in – och så får bedragarna tillgång till den uppringdes bankkonton.

Exemplet gavs vid ett seminarium om bedrägerier som Bankföreningen arrangerade i veckan, där representanter för Polisen, banker och Bank-ID deltog.

Gängens vinster från vishing mer än fördubblades till 340 miljoner kronor under 2021 jämfört med året före. Fördelen för brottslingarna är att de inte behöver bekymra sig för långa leveranskedjor, som är fallet med narkotikahandel, inte heller behöver de träffa sina offer. Bakom bedrägerierna står vad Polisen kallar multikriminella som inte tvekar att använda våld – korrelationen mellan skottskador och bedrägerier är stark. 

Bankerna och Polisen agerar kontinuerligt och målmedvetet för att stoppa bedrägerier. Men det är något av ett sisyfosarbete: när en form av svindleri stoppas, hittar de kriminella snart ett nytt sätt att lura till sig pengar. När det gäller just vishing finns dock en konkret åtgärd som var och en kan vidta för att skydda sig: Använd aldrig ditt bank-id på uppmaning av någon annan. 

Vishing är bara ett i raden av exempel på hur gängkriminella utnyttjar samhällskritiska institutioner som banker. De gör det både från utsidan och insidan. Polisen vittnar om en maffialiknande struktur där bankanställda, frivilligt eller under hot, hjälper gängen att tvätta eller flytta vinster från narkotikaaffärer och bedrägerier.

Hoten mot banktjänstemän har ökat – och är dessvärre effektiva. I en färsk undersökning från Finansförbundet, där 1000 medlemmar deltog, svarade nästan hälften att de utsatts för olika former av hot, framför allt när frågor ställts till kunder om penningtvätt. Bara 22 procent av dem hade polisanmält hoten, många var helt enkelt rädda för att en polisanmälan skulle förvärra situationen.

Glädjande nog händer det nu saker som kan hjälpa bankerna att röka ut gängkriminella och skapa en tryggare arbetsmiljö för de anställda.  

Penningtvättsutredningens betänkande från i maj förra året innehåller förslag som underlättar informationsdelning, ett viktigt vapen i kampen mot brottslingarna. Det är en fortsättning på det samarbete som redan har etablerats mellan Polisen och de fem största bankerna inom ramen för Samlit, Swedish Anti-Money Laundering Intelligence Task Force. Genom att inte bara utbyta information med Polisen utan också sinsemellan och med andra myndigheter får bankerna utökade möjligheter att upptäcka misstänkta transaktioner som kan ha med penningtvätt eller bedrägerier att göra.

Bankföreningen har ända sedan 2006 argumenterat för utökade möjligheter att dela information för att förhindra att banken utnyttjas av kriminella. 2019 fick föreningen äntligen gehör i och med att den senaste Penningtvättsutredningen startade. Att det dröjt så länge beror på att ämnet är känsligt och komplext, bland annat till följd av banksekretessen.

Regeringens proposition, som ska presenteras till sommaren, måste innehålla de förslag som branschen så länge har efterfrågat.

Banker är samhällsviktiga institutioner som både företag och hushåll är beroende av för att fungera. Det arbete mot bedrägerier och penningtvätt som banker och Polisen bedriver har avgörande betydelse och bör uppmuntras. Lika viktigt är att bankerna får det lagstöd de behöver.

Gängkriminella hör inte hemma vare sig bakom eller framför disken på ett bankkontor.

 


Innehåll från PeopleProvideAnnons

PeopleProvide: Affärsdriven och hållbar HR

Idag finns en stor medvetenhet om klimatpåverkan. Vilket gör att många företag ställer om för att jobba långsiktigt hållbart. Det handlar både om miljöhänsyn och om människorna inom organisationen. Väldigt bra, tycker HR- specialisterna PeopleProvide som menar att det går utmärkt att arbeta hållbart utan att tappa fokus på vinst. 

– Strategin för hållbar och affärsdriven HR är naturligtvis olika för alla bolag. För oss innebär det kompetensutveckling och mångfald. Kompetensutveckling är direkt affärsdrivande och mångfaldsperspektivet är ett sätt att arbeta hållbart. I den statistik som vi samlar och med vår HR kompetens, hjälper vi våra kunder att bli mer affärsdrivna och hållbara, säger Anna Möller, grundare och CEO för kompetensbolaget, PeopleProvide.

Hon påtalar vikten av att inkludera HR-strategierna i verksamhetsmålen och redan där knyta an till hållbarheten.

– Det handlar om beteendeförändringar och är inget man googlar sig fram till. För att lyckas behöver man HR-kompetensen. Förr hade en VD en CFO eller marknadschef som sin högra hand. Nu har moderna framåtlutade bolag HR-chefen som sin bästa vän.

Leva som man lär 

PeopleProvide, som har haft hållbarhet i sin mission redan sedan 2015, lever som de lär genom de tre P:na, people, planet, profit. Där den interna kompetensutvecklingen har ett stort fokus. – Sedan starten har vi haft direkta kompetensplaner för alla medarbetare och för oss som bolag. För att möta våra kunders behov och idag har vi en dedikerad anställd just för Learning & Development.

Hållbara rekryteringar

Andra viktiga faktorer som skapar hållbar och affärdriven HR är utvecklande, hållbara rekryteringar. Rätt kompetens är avgörande för att bolag ska kunna växa.

– Vårt förslag är att arbeta mer med potential genom att koppla kompetensutveckling direkt till företagens verksamhetsmål. Att se möjligheter i befintliga medarbetare och utveckla dem tillsammans med bolaget. Även att tillföra bolaget kunskap genom externa rekryteringar. Där menar vi att man behöver arbeta affärsdrivet kopplat till hållbarhet och fokusera på potential, mångfald och utvecklingsmöjligheter.

– I våra rekryteringar lägger vi in ett extra CV till kunden som valmöjlighet, med rätt kompetens men som till exempel inte har arbetat på den svenska arbetsmarknaden tidigare. Vi vill gärna vara de som öppnar dörren och får företag att hitta ett bredare perspektiv, avslutar Anna Möller.

Fakta:  

PeopleProvide är ett kompetensbolag inom HR. Vi providar rätt person till rätt position –oavsett om det handlar om konsult- eller rekryteringslösningar. Vårt bidrag till planeten är ett ”bi-projekt”. Bin skapar förutsättningar för vårt samhälle liksom HR skapar förutsättningar för din organisation. 

Följ oss på Instagram för våra bi-storys 

Mer information om oss och våra tjänster finns på: 

www.peopleprovide.se/   

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med PeopleProvide och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?