Annons

Frida Wallnor: Våga tänka tanken på ett förenat Korea

LEDARE. Så var de äntligen igång igen, de olympiska vinterspelen! Fredagens invigning gick i fredens tecken med den gemensamma koreanska inmarschen som höjdpunkt. De syd- och nordkoreanska idrottarna gjorde visserligen samma sak också i Sydney 2000, i Aten 2004 och i Turin 2006, men symbolvärdet av att göra det på hemmaplan är svårt att överträffa – speciellt efter den turbulenta period som föregått spelen.

OS. Det var visserligen inte första gången som idrottare från Syd- och Nordkorea marscherade in gemensamt under en OS-invigning. Men symbolvärdet av att göra det i sydkoreanska Pyeongchang på fredagen, efter den turbulenta tid som föregått spelen, var extra starkt.
OS. Det var visserligen inte första gången som idrottare från Syd- och Nordkorea marscherade in gemensamt under en OS-invigning. Men symbolvärdet av att göra det i sydkoreanska Pyeongchang på fredagen, efter den turbulenta tid som föregått spelen, var extra starkt.Bild:TT

Men USA:s vicepresident Mike Pence har rätt i sin kommentar om att nordkoreanerna har ”kidnappat” spelen, med tanke på all uppmärksamhet deras deltagande stjäl. Sverige kommer att få känna av detta på måndag när vårt damhockeylag möter ”förenade” Korea – det unika laget med spelare från båda länderna som lär bäras fram av den ditforslade 230 personer starka nordkoreanska hejaklacken.

Men Pence borde faktiskt inte klaga. Man skulle kunna tänka sig andra, betydligt värre metoder för att kidnappa spelen.

Vi ska dock inte vara naiva kring motiven bakom den nordkoreanska charmoffensiven. Det är tydligt att Kim Jong-un använder spelen för att skapa goodwill för sitt styre, både utomlands och i den egna sargade befolkningen.

Men den tillfälliga andningspaus som OS-diplomatin inneburit kan också vara ett sätt att köpa tid för att fullborda sitt redan långt gångna kärnvapenprogram. Veckans massiva militärparad var en plågsam påminnelse om verkligheten. Sannolikheten är tyvärr liten för att islossningen består efter avslutningsceremonin den 25 februari.

Att något är osannolikt betyder ju å andra sidan inte att det är omöjligt. Det har historien lärt oss där Tyskland tjänar som ett passande exempel. För hur många trodde på allvar på en tysk återförening åren innan det faktiskt hände?

Andra jämförelser mellan Tyskland och Korea är knappast relevanta. DDR och Västtyskland ställdes ju exempelvis aldrig mot varandra i ett inbördeskrig på samma sätt som Nord- och Sydkorea gjorde 1950-53. Formellt är parterna fortfarande i krig.

Några som inte bara har tänkt på ett koreanskt återförenande utan även räknat på det är investmentbanken Goldman Sachs ekonomer. 2009 publicerade de en studie om de ekonomiska effekterna av en hypotetisk återförening med intressanta slutsatser.

Bland annat hävdade de att Korea har stor ekonomisk potential på lång sikt – att landet skulle kunna bräcka både Tyskland, Frankrike och till och med Japan mätt i BNP om 30-40 år. Det baseras på den outnyttjade potentialen i Nordkorea, med omfattande naturtillgångar och billig arbetskraft, och de synergieffekter som skulle kunna uppstå i kombination med det råvarufattiga men teknikintensiva och produktiva Sydkorea.

En återförening skulle å andra sidan medföra enorma kostnader för Sydkorea på kortare sikt, för att absorbera de eftersatta nordliga grannarna. Det talar emot en återförening. Detsamma gäller Kinas inflytande.

För det är tydligt att Kina är det utomstående land som skulle påverkas mest av förändringar på Koreahalvön, både av geografiska och ekonomiska orsaker. Kina står för cirka 90 procent av Nordkoreas totala handel med omvärlden, men är också Sydkoreas viktigaste handelspartner.

Vid en återförening skulle Peking förlora den buffertzon mot amerikansk närkontakt som Nordkorea har utgjort sedan 50-talet, vilket kineserna skulle ha svårt att leva med, med tanke på USA:s 29 000 militärer som är stationerade i Sydkorea. Peking skulle även förlora sin hållhake gentemot omvärlden, sin unika ”direktlinje” till Pyongyang.

Slutligen föredrar kineserna sannolikt status quo framför alla former av sammanbrott i Nordkorea, med tanke på risken för destabiliserande flyktingströmmar över gränsen.

Något som däremot ligger i Kinas intresse är en förhandling kring Nordkoreas kärnprogram. Jämfört med en koreansk återförening framstår en sådan dessutom som betydligt närmare till hands.

Tänk om Peking lyckades locka Pyongyang till bordet som en fortsättning på den rådande OS-freden? Kina skulle visa omvärlden vilken ansvarstagande stat man är, och samtidigt öka chanserna att faktiskt få bukt med kärnvapenprogrammet. Snacka om win-win.

Må detta OS gå i samma anda.


Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EPOSAnnons

Studie: Så påverkas du av dåligt ljud på jobbet

Strulande teknik och störande bakgrundsljud är inte bara kostsamma tidstjuvar i arbetet. Det kan också leda till stress och minskat välmående. 

– Har du upplevt en dag fylld med avbrutna och ineffektiva samtal kan det kännas utmattande. Det beror på att hjärnan slösar bort onödig energi och kognitiv förmåga för att kunna fokusera på det relevanta och önskade ljudet, säger Jesper Kock, Vice President of Research and Development på EPOS.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

I samma stund som jobben flyttade ut från kontorslandskapen och in i våra hem uppstod många nya problem och utmaningar – och buller är en växande smärtpunkt när arbetsplatsen blir hybrid. Vi utsätts för nya typer av bakgrundsljud och plötsliga avbrott som uppstår när vi samsas med andra familjemedlemmar på hemmakontoret. Dessutom har i princip all kontakt med kollegor och samarbetspartners förlagts till digitala rum som ställer ökade krav på utrustning och verktyg.

Dåligt ljud skapar mikrofrustrationer

Att ljudbortfall, bakgrundsbrus och teknikstrul under en videokonferens kan vara både störande och tidskrävande känner nog många igen sig i – och visste du att varje anställd förlorar nästan en halvtimme i veckan bara på dåligt ljud? 

I en internationell undersökning genomförd av IPSOS på uppdrag av EPOS framgår dessutom sambandet mellan dåligt ljud och vårt välmående. Att utsättas för avbrott och brus under arbetsdagen skapar återkommande mikrofrustrationer som kan leda till trötthet och stress över tid. 

Studien visar att hela 95 procent medger att deras koncentration och effektivitet på jobbet har påverkats på grund av dåligt ljud. Var tredje slutanvändare uppger också att de känt frustration och irritation över ljudproblem, och var fjärde att de har upplevt stress. Dessutom påverkar det vår självkänsla och 15 procent uppger också att dessa problem har känts pinsamma eller bidragit till sämre självförtroende.

Därför reagerar kroppen med stress

Att vi reagerar så omedelbart på ljud beror på att hörselsinnet är ett viktigt varningssystem. Det är direkt sammankopplat med kroppens stressreglerande system och kan utlösa en reaktion där stresshormon som kortisol eller adrenalin frigörs i kroppen. 

Att minska och få bort ljudkällorna som aktiverar den här stressresponsen i kroppen blir därför en prioriterad fråga som sätter teknikutvecklingen i fokus.

– När denna ansträngning är konstant under en period av dagar, veckor och månader kan det ha en överraskande skadlig inverkan på ditt välbefinnande. Det är av dessa skäl viktigt att utnyttja en enhet som har en högtalare och mikrofon av hög kvalitet som är utformad för att hantera och avbryta störande ljud har blivit så viktig, säger Jesper Kock.

Omställningen ställer nya krav på företagen

Ljudproblematiken kan på sikt leda till mer än förlorad effektivitet och att hitta en balans mellan privat och arbete har aldrig varit så viktigt som nu.

– De senaste månaderna har det visat sig att bullriga miljöer som inte är avsedda för arbete skapar mer stressande situationer, särskilt i kombination med högre förväntningar. Med anställda som jobbar på distans och är uppkopplade till kollegor via flera enheter som mobiltelefoner, e-post och kommunikations- och samarbetsplattformar, har efterfrågan på att leverera resultat nästan omedelbart ökat, säger Sir Cary Cooper, Professor of Organizational Psychology and Health at Manchester Business School och fortsätter: 

– Detta arbetssätt är dock inte hållbart och arbetsgivaren har en tydlig skyldighet att samarbeta med sina anställda för att hitta rätt lösningar för dem. Genom att arbeta tillsammans kan företag skapa de bästa lösningar som ökar teamets moral, skapar harmoni och optimerar arbetsproduktivitet och effektivitet.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

TIPS: Så minskar du ljudstressen på jobbet

• Alltid uppkopplad och tillgänglig. När gränsen mellan arbete och privat suddas ut är det viktigt att bygga upp en positiv kultur inom företaget. Innan du bokar in ännu ett virtuellt möte eller videosamtal: ställ dig frågan om detta inte skulle kunna vara ett email i stället?

• Se upp för möteströttheten. Varje anställd förlorar i snitt en halvtimme i veckan av sin produktiva arbetstid på grund av teknikstrul. EPOS undersökning visar också att alla mikrofrustrationer som uppstår kan leda till både minskat välmående och dålig självkänsla. En viktig uppgift som företagsledare blir därför att hitta metoder för att minska de dagliga stressfaktorerna.

• Att jobba på distans betyder inte att vi inte kan jobba tillsammans och tekniska lösningar blir allt viktigare när en stor del av kommunikationen sker digitalt. Enligt studien är 79 procent av beslutsfattarna överens om att bra ljudutrustning som headset, hörlurar och högtalartelefoner kan minska problematiken både i och utanför samtalen. Ljudupplevelser och robusta ljudkommunikationsverktyg blir högsta prioritet för att säkerställa produktivitet och kontinuitet i arbetsflödet.

Mer från EPOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPOS och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?