1515

Frida Wallnor: USA:s strategi goda nyheter för Europa

LEDARE. Flera lärdomar kan dras efter elva månader med Donald Trump i Vita huset. Till de viktigare hör att inte lyssna på vad han säger, utan fokusera på vad han gör.

SÄKERHETSSTRATEGI. President Donald Trump lanserade på måndagen sin första nationella säkerhetsstrategi.
SÄKERHETSSTRATEGI. President Donald Trump lanserade på måndagen sin första nationella säkerhetsstrategi.Bild:TT

Det bör man ha i åtanke när man analyserar USA:s nya nationella säkerhetsstrategi som presenterades på måndagen, både i skrift och genom ett sällsynt kontrollerat framträdande av presidenten.

Det tydligaste exemplet rör Ryssland. Den förlåtande attityd till Putin & Co som präglade retoriken under valkampanjen har inte förändrats under 2017. Man får anstränga sig för att hitta klipp där Trump hörs uttala något som ens liknar kritik av landet.

Men i praktiken har knappast något förändrats. Precis som EU har USA behållit sanktionerna mot Ryssland. Den republikanskt kontrollerade kongressen har till och med röstat för att utöka sanktionerna samt att inleda flera utredningar kring rysk inblandning i valrörelsen.

Trump stretar visserligen emot tappert. I sitt tal på måndagen sa han pliktskyldigt att både Ryssland och Kina ska ses som rivaler som är ute efter att utmana USA:s inflytande, värderingar och rikedom. Men han tillade att han gärna ingår ”fantastiska” partnerskap med länderna, så länge det gynnar USA.

Som exempel nämnde han sitt telefonsamtal från dagen innan med Putin som tackat för CIA:s hjälp med att förhindra ett terrordåd i Sankt Petersburg. Det är så det ska gå till, sa Trump med stolt min.

Presidenten verkar dock inte ha engagerat sig lika mycket i själva strategidokumentet. Där ryms istället en beskrivning av hur de "vuxna" inom administrationen ser på utvecklingen, som borde lugna europeiska politiker med sömnbesvär. Den är nämligen identisk med den vedertagna europeiska analysen.

Där står att Ryssland är ute efter att försvaga den transatlantiska länken, europeiska institutioner och regeringar. Att invasionerna av Georgien och Ukraina visat att ryssarna saknar respekt för länders suveränitet samt att landet fortsätter att skapa osäkerhet i sitt närområde.

Vidare framgår att USA som svar kommer fortsätta att stödja Natos insats i Östeuropa, där man sedan snart ett år bidrar med cirka 900 soldater i Polen. Man vill även stärka missilförsvaret i Europa.

Och faktum är att presidenten inte verkar motsätta sig dessa initiativ. Förra veckan godkände han försvarsbudgeten för 2018 som inkluderar en avsevärd anslagsökning för Europa. Det glömde han nog att säga till Putin.


Innehåll från CatalystOneAnnons

HR-systemet CatalystOne en av nycklarna till Aller medias transformation

Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.
Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

De senaste sju åren har Aller media genomgått en omfattande transformation, såväl när det gäller affärsmodellen som tekniken och kulturen. De senaste två åren har de dessutom gjort sina bästa resultat i företagets historia. En del av transformationen för att strukturera HR-arbetet har varit CatalystOne.

– Det finns inga genvägar till att göra en sån här omställning, säger Joakim Romanus, Koncerndirektör HR och Kommunikation, Aller media.

Omorganisationen hos Aller media har inneburit ett enormt arbete där man gjort stora digitala satsningar, bland annat genom nyanställning av ett helt nytt team inom tech. Implementeringen av systemet CatalystOne har varit en viktig faktor för att bli en digitalt mogen arbetsplats och stötta både chefer och medarbetare i deras vardag. Arbetet med att implementera HR-systemet har varit ett riktigt lagarbete där alla medarbetare på HR- och lön har varit inblandade. 

– Vi har anpassat systemet till Aller medias vardag och strukturer. En process där allas våra olika kunskaper var extermt viktig. Vår tillämpning av CatalystOne går hand i hand med utvecklingen av våra chefer i ett långsiktigt ledarskapsprogram och hjälper våra chefer att vara autonoma och hantera sina processer själva. Det hjälper oss också att få en bättre struktur, som tillsammans med datan möjliggör utrymme för dialog och utveckling. Det leder i sin tur till effektivitet och resultat, säger Joakim.

Hög efterfrågan på effektiva och automatiserade processer

CatalystOne är ett HR-system baserat på olika moduler som vida täcker de processer som behövs ur ett modernt HR-perspektiv. Den modulbaserade designen innebär att lösningarna kan uppdateras efter behov, allteftersom organisationen förändras.

– Det som främst efterfrågas idag är effektiva och automatiserade processer som sköter sig själva, och där ligger vi verkligen i framkant. CatalystOne gör i princip allt i kundens HR-värld utom att betala ut löner, säger Rickard Hellner, VP Customer Success på CatalystOne.

En ny kultur

I och med omställningen hos Aller media gjordes stora förändringar för att bygga en ny kultur, präglad av tillit, öppenhet och ett nytt arbetssätt där alla medarbetare har möjlighet att skapa sin optimala vecka med en mix av hemmakontor och arbete från kontoret. 

– Vi kallar vårt nya arbetssätt för life@allermedia och det inrymmer så mycket mer än bara vilken fysisk plats vi ska arbeta ifrån. Självledarskapet kommer att bli extremt viktigt och underlättas av ett stabilt och strukturerat HR-system. Vi har satsat stort på medarbetarkommunikation internt, både för information och transparens men också för att bygga broar i organisationen och skapa en förståelse för att alla medarbetare och deras kompetenser är viktiga kuggar för att nå våra högt satta mål. Det har fungerat bra –  på bara några år har vi gått från -48 i eNPS till, i den senaste mätningen +28, som av mätinstituten räknas som fantastiskt bra. Branschgenomsnittet ligger på -11, säger Joakim.

Mer lätthanterlig HR-process

De senaste åren har Aller media dubblerat kundnöjdheten, attraherat välrenommerade data scientists och framför allt – de har gjort sina bästa resultat i företagets historia. Joakim har dessutom nominerats till årets HR-direktör.

– CatalystOne har hjälpt oss med bättre processer gällande on- och offboarding, är ett smidigt verktyg för att se organisationsscheman och också ändra dessa, och kanske framförallt att samla strukturerad och överskådlig masterdata om medarbetare. Hela vår HR-process har blivit mer lätthanterlig och transparent för både chefer och medarbetare, avslutar han.

Om CatalystOne 

CatalystOne är ett IT-företag med ett brinnande engagemang för människan. Med stöd av sitt HR-system hjälper man företag att öka kvalitet och säkerhet i HR-data och processer samt skapa engagerande och utvecklande arbets-platser med dedikerade medarbetare. CatalystOnes kunder återfinns bland nordiska medelstora och stora företag, med systemanvändare över världens alla kontinenter. CatalystOne har kontor i Stockholm, Oslo, Köpenhamn och Sandefjord samt ett FoU-centrum i Chandigarh, Indien.

Läs mer här

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med CatalystOne och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?