1515

Företag måste lyssna på Säpos råd

LEDARE. Säpo ser fler rekryteringsförsök av potentiella spioner, uppgiftslämnare och att människors aningslöshet utnyttjas.

 

På torsdagen presenterade Säpo sin årliga, mycket pedagogiska, säkerhetsrapport. Den redogör för hur hoten mot Sverige har blivit mer omfattande och antagit nya former. 

Extremister, främst våldsbejakande islamister, samt Ryssland och Kina, påverkar Sveriges säkerhet mest. Säpo konstaterar att på senare år har framför allt Ryssland utvecklat förmågan att både öppet och dolt påverka andra stater. Myndigheten talar om ”en kontinuerlig konflikt utan krig”. Det handlar om cyberoperationer, diplomatiska initiativ och strategiska företagsköp. Företag, myndigheter och individer måste skydda sin virtuella infrastruktur. Men det handlar också om fler rekryteringsförsök av potentiella spioner, uppgiftslämnare och att utnyttja människors aningslöshet.

Här bör näringslivet utbilda sin personal för att skydda sig. Säpo framhåller att man kan bli offer för utpressning om man har en tillfällig relation, exempelvis under en affärsresa. Eller obetänksamt till en nyfunnen ”vän” delar med sig av information om det egna företaget eller konkurrenter. Exempelvis att ett visst företag inom infrastruktur går med förlust och kan köpas billigt.

Samma vaksamhet för att inte bli utnyttjad gäller förstås anställda vid myndigheter. Denna risk har alltid funnits, men enligt Säpo har risken ökat, målen finns lite varstans i samhället. Påverkansoperationer sker inte bara på de mest uppenbart säkerhetsklassade områdena. 

Säpo-chefen framhåller att arbetet med att minska Sveriges sårbarhet är något som alla i samhället måste prioritera högre och ta ansvar för. 

Även Estlands underrättelsetjänst har offentliggjort sin årsrapport. Kontrasten är slående. Det är i praktiken en rapport om Ryssland. Rysk inrikespolitik, rysk utrikespolitik, deras ökade militära styrka, den ortodoxa kyrkan som verktyg, relationen till Kina. Rapporten slår fast att även om risken för ett angrepp är liten har den ökat i och med att det interna stödet för Putin faller och det politiska etablissemangets position hotas. Det går inte att ta miste på det akut fysiska hot vårt grannland upplever.

En akut fråga även för Sverige är slutsatsen att Kreml sannolikt kommer göra allt för att störa och påverka EU-valet i sommar. Putins mål är att splittra Europa eftersom det ökar hans internationella manöverutrymme. Därför har det stor betydelse hur många röster de ryssvänliga partierna får. 


Innehåll från SimployerAnnons

Arbetsplatsen efter pandemin – så ser den ut enligt Simployer

Under året som gått har frågor som rör arbetsplats och arbetsmiljö ökat lavinartat. Vi har ställts inför nya utmaningar när arbetsplatsen blivit digitaliserad och många undrar hur vi ska arbeta efter pandemin. Simployer arbetar dagligen med att ge svar på dessa frågor och stödjer arbetsgivare i omställningen.

Simployer tror att framtidens arbetsplats och arbetsmiljö är en hybrid av arbete hemifrån och på kontoret där valfrihet och samverkan står i fokus. 

– Simployers vision är att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare. Vi arbetar främst mot HR-avdelningar där vi leder kurser och ger rådgivning om hur man skapar en välfungerande arbetsplats. Med pandemin uppstod en explosion av frågor kring hur arbetsplatsen ska fungera. Där finns vi till som både rådgivare och förebild, säger Fredrik Christiansson, Sverigechef för Simployer.

– Företagskulturen och värderingarna är något som många företag byggt upp under en lång tid på kontoret. Det blir dessutom svårare för arbetsgivare att stämma av med sina anställda om hur de mår. Därför är en hybrid arbetsmiljö ett alternativ som vi tror på, säger Lena Wepplinger, Head of Content & Experts på Simployer. 

En samlingsplats för det sociala mötet 

När vaccinationerna nu är igång uppstår frågor om hur arbetsplatsen kommer se ut när vi kan börja komma tillbaka till kontoret. Simployer tror på en lösning där kontoret fungerar som en samlingsplats dit medarbetare kommer för att mötas och ha ett socialt utbyte mer än att bara gå dit och för att sedan sätta sig ensam vid sin dator och arbeta. 

Vi kan utföra det mesta arbete hemifrån men vi behöver en plats att hämta energi och faktiskt ses. Därför förblir det fysiska kontorets roll betydelsefullt – men på ett annat sätt än tidigare. Medarbetare kommer även med största sannolikhet efterfråga en arbetsplats där det går att jobba både hemifrån och på kontoret. 

– Vi tror på att de som vill vara på kontoret ska kunna vara det, men de som vill arbeta mer hemma kommer ha möjlighet att göra det också. Kontoret ska vara en plats dit man vill gå och det kommer fylla en social funktion. Ska man försöka sammanfatta det enkelt, kan man säga att vi ser framför oss att det är ett skifte från ”arbetsplats” till ”mötesplats”, säger Fredrik Christiansson. 

Om Simployer

Är medarbetarna den mest värdefulla tillgången för din verksamhet? Då är det viktigt att du förvaltar deras kompetens och bygger upp en hållbar företagskultur! Simployer stöttar och förenklar arbetsdagen för ledare, HR och anställda för över 1,2 miljoner användare i Sverige och Norge. Vår målsättning är tydlig: Att göra det enkelt att vara en bra arbetsgivare.

Läs mer om Simployer här 

Mer från Simployer

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Simployer och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?