Annons

För marknadsliberaler borde valet vara givet

LEDARE. Talmannens besked om den fortsatta processen i regeringsbildningen var klargörande. Han säger att det är ”mycket osannolikt” att det skulle bli fråga om att lägga fram någon annan än Stefan Löfven eller Ulf Kristersson som statsministerkandidat.

HÅLL HUVUDET KALLT. Annie Lööf och Jan Björklund kommer att pressas hårt i sitt val av vilken regeringsbildare de bör släppa fram. De bör minnas att valet står mellan två statsministerkandidater och deras politik, inget annat.
HÅLL HUVUDET KALLT. Annie Lööf och Jan Björklund kommer att pressas hårt i sitt val av vilken regeringsbildare de bör släppa fram. De bör minnas att valet står mellan två statsministerkandidater och deras politik, inget annat.Foto:Stina Stjernkvist/TT

Därmed avskriver han att något av småpartiernas ledare skulle leda en regering. Pressträffen på onsdagen var helt inriktad på att Ulf Kristersson och Stefan Löfven får ”var och en för sig försöka söka stöd för sin kandidatur på det sätt de finner lämpligt”.

De andra partiledarna bör ta Andreas Norlén på orden. Valet står mellan Ulf Kristersson och Stefan Löfven.

* Valet står däremot inte mellan ett konservativt block och en mittenlösning. Ulf Kristersson har sagt att han vill att alliansen ska fortsätta vara hans konstellation, något som C och L bör lyssna på.

* Valet står inte mellan demokrati och fascism. Demokratin mår utmärkt och Sverige ligger mycket högt i internationella index på området. Valet i september hade det högsta valdeltagandet sedan 1985. Detta kommer inte att förändras av en statsministeromröstning.

* Valet står inte mellan Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet. Även om det ena partiet behövs för att släppa fram den ena statsministerkandidaten och det andra partiet behövs för att släppa fram den andra, så är det inte dessa bägge partier som har initiativet.

* Valet står inte mellan ett svenskt 1918 och ett tyskt 1932. Den 100-årsjubilerande allmänna rösträtten är inte hotad. Och ingen ”vicekansler” har erbjudit något totalitärt parti att ingå i regeringen.

* Valet står inte mellan Sverige och Ungern. Ibland framförs den grumliga tankegången att en alliansregering, om den släpps fram av Sverigedemokraterna, öppnar för en ungersk utveckling. Det finns inga likheter vare sig mellan de båda länderna eller mellan ländernas partisystem.

Allt detta behöver sägas, eftersom man kan utgå från att trycket från vänster mot C och L kommer att innehålla dessa ingredienser.

För den som är intresserad av liberala värden handlar valet om följande saker. Och måttstocken måste vara den politik som Socialdemokraterna har regerat med under de gångna åren, understödda av MP och V, partier som behövs för att en ny Löfvenledd regering ska kunna tillträda.

* Synen på fritt företagande och rätten att göra vinst. Socialdemokraterna har excellerat i en företagarfientlig retorik. Vinst är stöld har det hetat och egenföretagare tillhör enligt Löfven ”de allra rikaste”, som därmed bör få högre skatt.

* Statsdirigismen. När Socialdemokraterna har haft chansen att välja mellan marknadslösningar och byråkratiska system har de valt det senare. Det gäller hur arbetsmarknadspolitiken ska byggas upp och hur man ska underlätta för växande företag att få kapital. S väljer hellre industrikansler än att låta företag tjäna pengar på att ta risk.

* Synen på äganderätt och regleringar på landsbygden. Socialdemokraterna och Miljöpartiet har inte velat åtgärda den rättsosäkerhet som råder för skogsägare som tvingas kämpa mot myndigheter för att kunna avverka. Den rödgröna regeringen har också varit ovillig att skydda fastighetsägare från konsekvenserna av det utökade strandskyddet.

* Synen på skattesystemet. Socialdemokraterna har inställningen att skattesystemet ska vara omfördelande. Det har fått konsekvensen att i det närmaste alla förslag till skattesänkningar av S har bemötts med anklagelser om att välfärden omedelbart kommer att drabbas. Och rutavdraget har förtalats av finansminister Magdalena Andersson. Hela tonläget om skatterna har förgiftats, och det är Socialdemokraternas verk.

* Banden till särintressena. Socialdemokratiska regeringar har endast undantagsvis velat – och än mer sällan lyckats – utmana tunga organisationer som LO och Hyresgästföreningen. Den som väljer en Löfvenregering får dessa sidointressen på köpet. Och då kommer arbetskraftsinvandringen att fortsätta vara ett lotteri och skevheten på bostadsmarknaden består

Talmannens uppdrag till Ulf Kristersson och Stefan Löfven går ut på att de ska anstränga sig för att få ihop ett regeringsunderlag. I realiteten är det Centerpartiet och Liberalerna som måste välja vem de vill släppa fram.

Det lättaste för dessa två partier borde vara att gå mer på vad de respektive statsministerkandidaterna vill från början, och mindre på vad de motvilligt kan förmås gå med på.


Innehåll från EPOSAnnons

Studie: Så påverkas du av dåligt ljud på jobbet

Strulande teknik och störande bakgrundsljud är inte bara kostsamma tidstjuvar i arbetet. Det kan också leda till stress och minskat välmående. 

– Har du upplevt en dag fylld med avbrutna och ineffektiva samtal kan det kännas utmattande. Det beror på att hjärnan slösar bort onödig energi och kognitiv förmåga för att kunna fokusera på det relevanta och önskade ljudet, säger Jesper Kock, Vice President of Research and Development på EPOS.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

I samma stund som jobben flyttade ut från kontorslandskapen och in i våra hem uppstod många nya problem och utmaningar – och buller är en växande smärtpunkt när arbetsplatsen blir hybrid. Vi utsätts för nya typer av bakgrundsljud och plötsliga avbrott som uppstår när vi samsas med andra familjemedlemmar på hemmakontoret. Dessutom har i princip all kontakt med kollegor och samarbetspartners förlagts till digitala rum som ställer ökade krav på utrustning och verktyg.

Dåligt ljud skapar mikrofrustrationer

Att ljudbortfall, bakgrundsbrus och teknikstrul under en videokonferens kan vara både störande och tidskrävande känner nog många igen sig i – och visste du att varje anställd förlorar nästan en halvtimme i veckan bara på dåligt ljud? 

I en internationell undersökning genomförd av IPSOS på uppdrag av EPOS framgår dessutom sambandet mellan dåligt ljud och vårt välmående. Att utsättas för avbrott och brus under arbetsdagen skapar återkommande mikrofrustrationer som kan leda till trötthet och stress över tid. 

Studien visar att hela 95 procent medger att deras koncentration och effektivitet på jobbet har påverkats på grund av dåligt ljud. Var tredje slutanvändare uppger också att de känt frustration och irritation över ljudproblem, och var fjärde att de har upplevt stress. Dessutom påverkar det vår självkänsla och 15 procent uppger också att dessa problem har känts pinsamma eller bidragit till sämre självförtroende.

Därför reagerar kroppen med stress

Att vi reagerar så omedelbart på ljud beror på att hörselsinnet är ett viktigt varningssystem. Det är direkt sammankopplat med kroppens stressreglerande system och kan utlösa en reaktion där stresshormon som kortisol eller adrenalin frigörs i kroppen. 

Att minska och få bort ljudkällorna som aktiverar den här stressresponsen i kroppen blir därför en prioriterad fråga som sätter teknikutvecklingen i fokus.

– När denna ansträngning är konstant under en period av dagar, veckor och månader kan det ha en överraskande skadlig inverkan på ditt välbefinnande. Det är av dessa skäl viktigt att utnyttja en enhet som har en högtalare och mikrofon av hög kvalitet som är utformad för att hantera och avbryta störande ljud har blivit så viktig, säger Jesper Kock.

Omställningen ställer nya krav på företagen

Ljudproblematiken kan på sikt leda till mer än förlorad effektivitet och att hitta en balans mellan privat och arbete har aldrig varit så viktigt som nu.

– De senaste månaderna har det visat sig att bullriga miljöer som inte är avsedda för arbete skapar mer stressande situationer, särskilt i kombination med högre förväntningar. Med anställda som jobbar på distans och är uppkopplade till kollegor via flera enheter som mobiltelefoner, e-post och kommunikations- och samarbetsplattformar, har efterfrågan på att leverera resultat nästan omedelbart ökat, säger Sir Cary Cooper, Professor of Organizational Psychology and Health at Manchester Business School och fortsätter: 

– Detta arbetssätt är dock inte hållbart och arbetsgivaren har en tydlig skyldighet att samarbeta med sina anställda för att hitta rätt lösningar för dem. Genom att arbeta tillsammans kan företag skapa de bästa lösningar som ökar teamets moral, skapar harmoni och optimerar arbetsproduktivitet och effektivitet.

Ställ om företaget mot en hybrid arbetsplats med EPOS ljudlösningar 

TIPS: Så minskar du ljudstressen på jobbet

• Alltid uppkopplad och tillgänglig. När gränsen mellan arbete och privat suddas ut är det viktigt att bygga upp en positiv kultur inom företaget. Innan du bokar in ännu ett virtuellt möte eller videosamtal: ställ dig frågan om detta inte skulle kunna vara ett email i stället?

• Se upp för möteströttheten. Varje anställd förlorar i snitt en halvtimme i veckan av sin produktiva arbetstid på grund av teknikstrul. EPOS undersökning visar också att alla mikrofrustrationer som uppstår kan leda till både minskat välmående och dålig självkänsla. En viktig uppgift som företagsledare blir därför att hitta metoder för att minska de dagliga stressfaktorerna.

• Att jobba på distans betyder inte att vi inte kan jobba tillsammans och tekniska lösningar blir allt viktigare när en stor del av kommunikationen sker digitalt. Enligt studien är 79 procent av beslutsfattarna överens om att bra ljudutrustning som headset, hörlurar och högtalartelefoner kan minska problematiken både i och utanför samtalen. Ljudupplevelser och robusta ljudkommunikationsverktyg blir högsta prioritet för att säkerställa produktivitet och kontinuitet i arbetsflödet.

Mer från EPOS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med EPOS och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?