ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Ekholm bör sluta med häxjakten

  • Foto: Thommy Tengborg/TT

LEDARE. Det är inte enstaka personer som orsakat mutbrott i Ericsson, utan kulturen.

I fredags kväll stod det klart att de amerikanska myndigheterna dömer Ericsson till 10 miljarder kronor i böter för mutbrott. Mutorna har betalats ut i sex länder, bland annat Kina, mellan 2000 och 2016. Totalt beräknas Ericsson ha tjänat 3,6 miljarder på att bryta mot lagen.

Nu vill vd Börje Ekholm visa att mutor inte längre accepteras i Ericsson, därför har han tagit upp jakten på de ansvariga. Vid lördagens presskonferens sade han: ”Vi har haft vissa anställda i några marknader som var verkställande och agerade av illvilja och som medvetet inte implementerade regelverket”.

Han sade vidare att: ”Vi har absolut nolltolerans mot korruption och vi kommer att vidta åtgärder mot brott mot våra regelverk”. Till Di (9/12) sade han att när man har 100 000 anställda kan det finnas ”rötägg”. Börje Ekholm kan förstås peka ut några av de personer som har medverkat till de olagliga transaktionerna. Men vem som bär det principiella, fulla, ansvaret är en annan sak.

Visst finns det enstaka ”rötägg” överallt. Men det är något helt annat än att systematiskt muta till sig affärer i sex länder för att öka företagets intäkter. Dessutom jobbar rötägg för egen vinning, medan utlandsansvariga oftast försöker följa arbetsgivarens intentioner, och har ekonomiska incitament att göra det. Detta är alltså en fråga om kultur, inte individer. 

Utomlands skapas ibland en egen kultur. Om ett utlandskontor följer en etablerad mutkultur sticker de inte ut. Men det är ingen ursäkt. Det är längesedan, 1999, som OECD förbjöd mutor utomlands, och sådana kostnader därmed upphörde att vara avdragsgilla. Det är vd:s ansvar att känna till och styra även utlandskulturen.

Många pekar på att Börje Ekholm suttit länge i styrelsen. Men som ledamot måste man kunna lita på vd. Den vd som inte utövar kontroll över en gammal mutkultur har sannolikt bristande kontroll även över andra områden. Under mutåren 2000-2016 passerade tre vd:ar i Ericsson, Kurt Hellström, Carl-Henric Svanberg och Hans Vestberg. Kurt Hellström var chef för Ericsson Asien innan han blev vd. Det förefaller osannolikt att han inte visste hur man vann kontrakt på den största marknaden, Kina. De andra borde ha ställt fler frågor. Kulturen är alltid högsta ledningens ansvar. Det bör sittande vd Börje Ekholm besinna.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer