1515

Dagen då Löfven slutade förlöjliga den politiska debatten

LEDARE. I Socialdemokraternas världsbild kan allt av ondo härledas till sociala orättvisor. Kriminalitet och brottslighet har inte varit undantagna. Förnedringsrån har med alliansregeringens skattesänkningar och neddragningar i välfärden att göra. Kriminalitet kan blidkas genom skolgång och socialtjänst. Segregation är ett problem, men har inte något med migration att göra.

SOCIALDEMOKRATERNA. På onsdagens partiledardebatt meddelade Stefan Löfven en ny syn på migration och brottslighet.
SOCIALDEMOKRATERNA. På onsdagens partiledardebatt meddelade Stefan Löfven en ny syn på migration och brottslighet.Foto:Henrik Montgomery/TT

På onsdagen inträffade något av ett paradigmskifte. Stefan Löfven lät förkunna att ”med en stor migration där vi inte klarar av integrationen, då följer också större risk för den typen av problem som vi ser”. Han menar att ett sådant samband är ”glasklart” och belyser vikten av att ”inte koppla ihop brottslighet automatiskt till hudfärg”.

Det senare är det givetvis ingen som har gjort, förutom möjligtvis statsministern själv. Så sent som i måndags, på frågan om det finns en koppling mellan kriminalitet och invandring, svarade Löfven att ”jag vill inte koppla brottsligheten till etnicitet” och gjorde därmed precis just det.

Partiets ändrade retorik kommer bara dagar efter att polisen meddelat att ett 40-tal släktbaserade nätverk ägnar sig åt organiserad brottslighet i Sverige. Dessa så kallade klaner är inte per definition kriminella. Snarare tyder uppgifter på att mötet med välfärdsstaten kan vara en utlösande faktor varför de blir det.

Polisen i Essen, en stad med utbredd klanproblematik, menar att ”klaner söker sig till Tyskland och Sverige för att det är lättast att plundra socialförsäkringssystemen där”. Svenska polisen har formulerat sig lite mer modest, men pekar på en liknande problematik.

Polisens redogörelse gör Socialdemokraternas universallösning om generösare välfärd till en värdelös åtgärd mot gängbrottsligheten. Att erkänna migrationen som en orsak bakom kriminalitet, snarare än skolmisslyckanden och höga trösklar till arbetsmarknaden, blir oundvikligt.

Kanske är det därför Socialdemokraterna till slut omprövat sin ståndpunkt i frågan om stor migration och brottslighet. Det gick i varje fall anmärkningsvärt snabbt för Danmark att gå från paria till svenskt föredöme. Oavsett ger den ändrade retoriken förhoppning om en mer värdig politisk debatt. Ingen tror att etnicitet hänger ihop med kriminalitet.


Innehåll från SPPAnnons

Så undviker du onödiga administrationskostnader när företaget expanderar

Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP.
Shoka Åhrman, pensionsexpert på SPP.

Som arbetsgivare i ett snabbt växande bolag vilar ett stort ansvar på dina axlar. Du förväntas leda pressade medarbetare genom en förändringsresa, och samtidigt genomföra en så kostnadseffektiv expansion som möjligt. En ekvation som kan verka svår att få ihop, men med rätt verktyg går det.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide 

Shoka Åhrman är pensionsexpert på SPP och får ofta frågor från arbetsgivare som undrar hur de ska hantera den ökade administrationen kopplad till en expansion. Enligt henne är det enkla svaret att göra rätt från början.

– Med rätt förutsättningar kan företagets pensionsadministration rulla på oavsett vilka förändringar som sker på företaget. Det viktigaste är att ha en tydlig pensionspolicy på plats, en bra ansvarsfördelning och enkla digitala verktyg som effektiviserar hanteringen.

Tydlig ansvarsfördelning

För det företag som inte har grundstenarna till en enkel pensionsadministration på plats kan en expansion innebära onödiga kostnader. Otydliga processer och manuella blanketter kan skapa oreda, bristande överblick och bidra till felaktiga avsättningar. Förseningsavgifter, retroaktiva kompensationskrav och åtgärder från Skatteverket är några exempel på möjliga konsekvenser.

– För att förebygga stress och fel inför en period med större administrativ börda, såsom en expansion, är det viktigt att först och främst ha en tydlig ansvarsfördelning. Tydliga, enkla processer och gärna skriftliga rutiner är något ni sannolikt kommer få nytta av, betonar Shoka Åhrman.

En vanlig administrativ fallgrop vid en expansion är att företaget inte räknat med den extra tid och noggrannhet som krävs vid en administrativt mer intensiv period. Som växande bolag vill man självklart hålla fanan högt som trygg arbetsgivare med attraktiva förmåner. Då ska administrationen vara både enkel och rätt.

– Genom enkla, digitala företagstjänster sparar företaget tid och resurser. Just därför är det viktigt att som företag ställa krav på att er pensionsleverantör erbjuder användarvänliga administrativa tjänster.

Vill du få en kostnadseffektiv pensionsadministration? Ladda ner SPPs kompletta guide 

 

Mer från SPP

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SPP och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?