ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

Avgången kan vara ett varningstecken – eller ny ledarstil

  • Foto: JOHAN ENGMAN / TT

Cristina Stenbecks besked att hon avgår ur Kinneviks styrelse är sensationellt i Ägarsverige.

Ingen annan av de gamla svenska ägarfamiljerna har lämnat styrelserna i sina maktbolag. I Investor är Jacob Wallenberg ordförande, i Industrivärden och Lundberg Fredrik Lundberg, i Latour är Gustaf Douglas söner ledamöter och så vidare. Rösträttsmakt och styrelsearbete är familjernas metod för att driva och kontrollera sina vd:ar och bolag, den svenska modellen brukar den kallas.

Därför ligger det nära till hands att se Cristina Stenbecks avgång som ett varningstecken. Kanske går Kinnevik dåligt? Eller beror avgången på maktkamp inom familjen? Maktkamper kan vara förödande.

Också om hon tappat intresset är det allvarligt. För vem ska i så fall bry sig? För ingen annan står så mycket på spel som för henne: Pengar, makt och prestige. Pappa Jans djärva satsning är legendarisk.

Oroande alltså. Men det finns en annan, ljusare tolkning av hennes beslut, en som handlar om modernt ledarskap i en ny tid.

Cristina Stenbeck har jobbat hårt sedan Jan Stenbeck oväntat dog 2002. Då var hon bara 25 år. Hon har fyra barn.

Under den tiden har takten i den tekniska utvecklingen ökat kraftigt. Nya globala teknikjättar har vuxit som svampar ur jorden samtidigt som hundratusentals andra misslyckats. När hon avgick som ordförande 2016 var ett av skälen som angavs att hon ville ha mer tid att leta efter teknikbolag att satsa på, privat och i Kinnevik.

I bästa fall handlar hennes avgång om just detta, att hålla sig à jour med den tekniska utvecklingen och jaga idéer. Och om att hon inte på samma sätt som Jacob Wallenberg, Fredrik Lundberg och andra manliga ägare kan räkna med att någon annan tar ansvaret för familjen.

I så fall blir fortsättningen ett intressant praktikfall i om det går att förena jämställdhet, entreprenöriella satsningar och ägarkontroll utan att följa styrelsearbetets formella agenda med genomgångar av promemorior och rapporter i plenum.

I fjol tillsatte hon  en annan kvinna på ordförandeposten, Amelia Fawcett. Vd sedan ett år är Georgi Ganev. Båda beskriver samarbetet med Cristina Stenbeck som enkelt och ständigt pågående, ett telefonsamtal bort.  

En jämställd, kreativ svensk modell eller början på slutet? Lyckligtvis ter sig det första mest sannolikt.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies