Annons

Värna vinsten som styrmedel i samhället

LEDARE. Vissa kritiker anser att företag allt för lätt böjer sig för en liten, högljudd vänsterorienterad elits tryck. Men man måste skilja på olika frågor.

Foto:Roald, Berit

H&M slutar tillfälligt att köpa skinn från Brasilien som en reaktion på skogsbränderna i Amazonas regnskogar. Klädföretagen Timberland och The North Face har gjort samma sak.

Amerikanska butikskedjan Walmart ska, efter de ökade skjutningarna i USA, sluta sälja ammunition till vissa vapen. 

I våras gick 180 amerikanska vd-ar, däribland H&M:s amerikanska chef, ut i en annons där de protesterade mot ett antal stater som står i begrepp att begränsa eller förbjuda abort. 

Alla tre händelserna är uttryck för företagens försök att navigera i sin samtid. När det gäller de första två fallen är butikerna väldigt lyhörda för opinionen, därför att den styr institutionella placerares val. Ett företag som får kritik för att inte följa etiska och hållbara principer riskerar att bojkottas av både kunder och investerare. 

Abortprotesterna motiveras i många fall av personalpolitik. Exempelvis säger Christopher Webb, vd för mjukvarubolaget Chownow, till tidningen Chief Executive att det handlar om möjligheten att rekrytera högutbildad ung personal till det nya kontoret i Kansas city, Missouri. De vill inte bo i en stat där aborträtten inte är garanterad. Abortaktionen motiveras alltså av företagets intresse, svårigheter att rekrytera utgör en affärsrisk.

Men ibland är tankegodset mer luddigt, och antingen bara prat eller en missuppfattning av uppdraget från ägarna. Den misstanken väcks när 200 vd-ar för bolag som Apple, Cisco, Pepsi och Morgan Stanley inom företagsorganisationen Round Table, nyligen publicerade ett öppet brev om att aktieägarvärde inte längre kan vara allt. De skriver att ett företags ändamål måste vara högre än vinst och att de även måste investera i anställda och ta hänsyn till klimatet och underleverantörerna.

New York Times tolkning är att utspelet bemöter ett missnöje i USA med storföretag som anses hänsynslösa, sälja skadliga produkter, ha dålig arbetsmiljö och för stora löneskillnader. Andra är mindre välvilliga och ser det bara som opportunistiskt prat.

Svaret på kärnfrågan, huruvida företag ska sätta andra värden än vinst först, måste vara nej. Vinst är det oöverträffade medlet att styra verksamhet i de flesta branscher. På börsen är det ett transparent och tydligt mål som förenar investerarna. Vinstkravet tvingar bolaget att anpassa sig löpande, vilket ökar deras överlevnadschanser. Dessutom investeras vinsterna i nya företag.

Milton Friedman är på denna punkt missförstådd. Han förespråkade vinst som främsta styrmedel, men bara under förutsättning att företaget följer alla regler och lagar. Att göra vinst på penningtvätt är inte förenligt med hans teori. 

Vinstmålet i sig behöver inte heller krocka med bättre löner eller arbetsvillkor. God arbetsmiljö främjar verksamheten och lockar anställda. Löner sätts på marknadsvillkor. Den långsiktiga vd:n vet att hög personalomsättning är dyrt, och underbetald arbetskraft är illojal. 

Den internationella lönepressen på lågutbildad arbetskraft drabbar visserligen arbetare i alla västländer. Det är ett samhällsproblem. Men fördelningspolitik ska skötas av de folkvalda, inte företagen. Företagsledare bör koncentrera sig på vad som är bäst för företaget på långt sikt. Dit hör att väga in framtida risker, som klimatförändringar. 

Klimatet är en växande global fråga som engagerar allmänheten. Det innebär ökad affärsrisk om ledningen inte förstår när verksamheten måste ställas om. Leif Johansson, med ett långt förflutet som börs-vd, vittnar om att han vaknade upp i miljöfrågan 1992 när han var vd för Electrolux och Greenpeace demonstrerade mot användningen av freoner i kylskåpen. Ett sådant övervägande handlar inte om att kompromettera vinsten utan att rädda den. 

Enligt en ny lag ska AP-fonderna från januari i år vid val av aktier ta hänsyn till miljö, sociala aspekter och bolagsstyrning. Direktivet är dock att inget av detta får ske på bekostnad av hög långsiktig avkastning. 


Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens Industri är oberoende.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från GoCo Development Annons

Innovationskluster inom hälsa i Mölndal tar form

Signaturbyggnaden The House – en miljö konstruerad för naturliga möten över kontorsgränserna med dedikerade innovationsledare.
Signaturbyggnaden The House – en miljö konstruerad för naturliga möten över kontorsgränserna med dedikerade innovationsledare.

I januari tidigare i år togs det första spadtaget för det som ska bli GoCo Health Innovation City i Mölndal – ett innovationskluster vars huvudsyfte är att driva innovation inom hälsa och skapa ett bättre liv för människor. 

Det började med att AstraZeneca hade markyta som bolaget inte behövde för sin egen expansion. Istället för att exempelvis bygga logistik- och lagerlokaler vände man sig till stadsutvecklingsbolaget Next Step Group och fastighetsbolaget Vectura, som i sin tur skapade en joint venture: GoCo Development AB.

- Mölndal har många ledande aktörer inom life science och i närområdet finns redan etablerade hälsoföretag som AstraZeneca och Essity, så vi har redan en bra grund att stå på, säger Peder Wahlgren, vd på GoCo Development.

”För att vi ska nå målet krävs en bra mix av aktörer”

Målet med GoCo Health Innovation City är att driva innovation inom hälsa och i slutändan skapa ett bättre liv för människor. Det är GoCo Developments uppgift att driva projektet och skapa en attraktiv stadsdel tillsammans med olika aktörer och verksamheter. 

- För att klustret ska bli levande krävs en bra mix av aktörer. Utveckling kring nya innovationer har blivit alltmer komplex och kräver många kompetenser. Istället för att skapa allt själva, kan det vara enklare och bättre att liera sig med mindre företag som är mer agila. Vi vill att innovationsklustret ska vara som ett knytkalas – man tar med det man själv gillar och testar något nytt, säger Peder Wahlgren och fortsätter:

- Men stadsdelen ska inte bara huseras av life science-företag, utan vi vill också ha hit Chalmers och Göteborgs universitet, Västra Götalandsregionen, it-företag och staten i form av exempelvis RISE. Vi ska också bygga hotell, äldreboende och trygghetsboende. 

EXTERN LÄNK: Läs mer om GoCo Health Innovation City 

Det första bolaget flyttar in hösten 2021 

I januari togs det första spadtaget, efter att detaljplanen på 100 000 kvadratmeter byggrätt blivit godkänd. Först ut är en toppmodern laboratoriebyggnad för det japanska cancerdiagnostikbolaget Fujirebo. Inflyttning sker under hösten 2021. 

- Parallellt ska vi påbörja byggnationen av vår signaturbyggnad – The House – efter semestern. Det är en 21 000 kvadratmeter stor byggnad som representerar mycket av vad vi vill uppnå med GoCo Health Innovation City. The House ska främja naturliga möten över kontorsgränserna där samarbeten och kunskapsutbyten ska frodas, säger Peder Wahlgren. 

Trots den rådande coronakrisen, har GoCo Development fortsatt drivit projektet framåt och rekryterat personal. 

- Vissa bolag har varit avvaktande, men vi fortsätter i den förutbestämda produktionstakten med övertygelsen att innovationsklustret är mer relevant än någonsin. Om det är något som pandemin har lärt oss, är det vikten av samarbete – både nationellt och internationellt, avslutar Peder Wahlgren.

Fakta GoCo Health Innovation City

* GoCo Health Innovation City ska bli Sveriges största life science-kluster.

* 100 000 kvadratmeter utvecklas i anslutning till AstraZenecas anläggning i Mölndal.

* Inom fem till åtta år ska klustret bestå av 350 stora och små företag, forskare och studenter.

* En satsning på 3,5 miljarder.

* Bakom satsningen står Next Step Group, Vectura Fastigheter och AstraZeneca.

EXTERN LÄNK: Läs mer på www.goco.se 

Mer från GoCo Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med GoCo Development och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?