Hoppa till innehållet

Annons

Att vinna det nya kriget

Det sägs ibland att spelindustrin inte bara är världens största underhållningsindustri utan också världens ledande dataindustri.

NYA TIDER. Just nu är fokus av naturliga skäl på det akuta säkerhetsläget. Men den fördjupade krisen med Ryssland, och kanske snart med Kina, fordrar också att Sverige tar ett större omtag i det längre perspektivet och satsar på ny teknik.
NYA TIDER. Just nu är fokus av naturliga skäl på det akuta säkerhetsläget. Men den fördjupade krisen med Ryssland, och kanske snart med Kina, fordrar också att Sverige tar ett större omtag i det längre perspektivet och satsar på ny teknik.Foto:Yin Bogu

Kraven på snabbhet, perfekt grafik, hög innovationstakt samt extremt krävande användare (tonåringar) gör att tillverkarna av spel som BattleGrounds, Fortnite och Counter-Strike alltid står på tårna.

Därför är det ingen slump att en av de stora datortillverkarna till spelindustrin, Nvidia, nu bland annat gör datorer för självkörande fordon. Kravspecifikationen liknar spelens med mängder av kaotisk information.

Ett sätt att beskriva kapaciteten i en sådan fordonsdator är att jämföra den med västvärldens mest kraftfullt datoriserade militära plattform, amerikanska stridsflyget F-35, känd som ”Den flygande superdatorn”. F-35:s dator kan utföra 400 miljarder operationer i sekunden. Nvidias DRIVE AGX Pegasus, som snart sitter i varje Volvobil, är 800 gånger snabbare.

Till det kan man lägga alla de tiotusentals satelliter som fordonstillverkarna nu skickar upp och den svindlande snabba utvecklingen av sensortekniken i den civila sektorn. En kommersiell, och ganska liten och billig, satellit kan i dag se minsta detalj på jordytan, detektera små värmekällor och snart identifiera ansikten.

Den kommersiella övervakningskapaciteten på global skala överglänser redan den militära. Den amerikanska militären använder hellre Google maps än sina egna system för allt från trupporientering till bombning.

Dessa exempel, och många, många fler, finns i boken ”The kill chain, Defending America in the future of hightech warfare”, av Christian Brose, tidigare bland annat chefstjänsteman i Senatens försvarsutskott. Boken har rykte om sig att vara representativ för hur viktiga delar av Pentagon nu tänker om hur man ska rusta för att klara ett krig mot Kina.

Brose är skoningslös mot den amerikanska försvarsmaktens konservativa tänkande. Militären har missat varje steg som Silicon Valley har tagit - flytten till det digitala molnet, den moderna mjukvaran, vikten av att förstå stora mängder data, den kommersiella rymdrevolutionen och artificiell intelligens. En topputbildad amerikansk stridspilot använder i dag mer avancerad teknik i sitt hem än på sitt jobb.

En orsak till det civila försprånget är att den samlade forskningsbudgeten för de fem största amerikanska techjättarna, Alphabet, Amazon, Microsoft, Meta och Apple ligger på 70 miljarder dollar per år. De fem största försvarsföretagen, Lockheed, Boeing, Raytheon, General Dynamics och Northrop lägger 6 miljarder dollar på forskning. En annan orsak är att civila företag tar fram egna innovationer och överraskar sina kunder. Ingen beställde Iphone, den hittades på av Apple. Motsvarande logik fungerar dåligt i en försvarsbudgetprocess under fredstid som i hög grad styrs av konserverande intressen.

Resultatet är en militär eftersläpning som börjar bli farlig i relation till framför allt Kina. Trots att man med ny teknik kan lösa flertalet militära uppgifter på nya sätt och trots att samma tekniker kan slå ut de traditionella militära plattformarna fortsätter militären med samma tänkande och är besatt av antalet flygplan i luften, antalet skrov i sjön och antalet bataljoner på land. Ett akut exempel är att Kina och Ryssland i dag och från land med hjälp av satellit och hypersnabba missiler kan sänka amerikanska hangarfartyg, vilket var omöjligt för bara några år sedan.

Brose föreslår i korthet tre vägar framåt för USA. Den första är att inse och förstå att USA under lång tid framåt måste rusta för att vinna ett krig mot en tekniskt likvärdig motståndare - Kina - och att detta är försvarsmaktens kristallklara huvuduppgift. Den andra är att till fullo bejaka ett ”military internet of things” där AI är en ständigt integrerad del för att blixtsnabbt kunna upptäcka, bedöma och slå ut fienden. Den tredje är en helt ny relation till techbolagen, till exempel genom att budgetprocessen avsätter öppna medel för att ta fram helt nya tekniker.

Perspektivet är drabbande även för ett land som Sverige, fast i mindre skala. Även här går militär personal in i ett digitalt u-land när de går till jobbet. Man kan knappt kommunicera. Även här är försvarspolitiken en konserverande kraft, vilket bland annat inriktningen på det senaste försvarsbeslutet var ett exempel på. Och även här finns ett behov av ett tydligt och uppfordrande koncept för den i dag något diffusa försvarsmakten.

Just nu är fokus av naturliga skäl på det akuta säkerhetsläget, utlöst av Rysslands dramatisering av sin buffertzonsstrategi. Men den fördjupade krisen med Ryssland, och kanske snart med Kina, fordrar också att Sverige tar ett större omtag i det längre perspektivet. Här är utgångspunkterna:

•Försvarsmaktens uppgift ska vara att vinna ett ryskt konventionellt anfall mot Sverige. Med ny teknik kan även mindre militära makter slå större och den demokratiska världens civila tekniska kraft är mångdubbelt större än Rysslands.

•Ett ”internet of things” med ständiga AI-applikationer är en civil självklarhet och ska vara lika självklart på den militära sidan. Det är fullständigt ohållbart att den militära tekniken släpar efter den civila.

•Försvarsindustrin handlar inte bara om Saab, ubåtar och stridsflyg. Starta ett statligt forskningsprogram för försvarsteknik. Uppmuntra bolag som Volvo Cars, Astra Zeneca, Ericsson, Spotify, ABB, SEB, Mojang, Embracer och andra att bli en del av ett bredare svenskt försvarsteknikkluster för nya tekniker.

•Fördjupa omedelbart samarbetet med USA och Storbritannien. En av Aukus-projektets delar är ny teknik och särskilt AI. Med sin industriella bas är Sverige en given medlem.

Detta är en text från Dagens industris ledarredaktion. Dagens industri är oberoende.
Innehåll från McDonald'sAnnons

Den legendariska restaurangkedjan söker franchisetagare: ”McDonald’s är i kraftig medvind”

Det går bra för Sveriges största restaurangkedja.

50 år efter starten i Sverige söker McDonald’s nya, hungriga franchisetagare.

– Det är första gången på länge som det är möjligt att bli franchisetagare. Nu söker vi driftiga personer som har drivit framgångsrik affärsverksamhet – gärna kvinnor, säger Fredrik Karlsson, Franchising Manager för McDonald’s i Sverige.

Extern länk: Så ansöker du om att bli franchisetagare på McDonald’s

McDonald’s restauranger i Sverige är som en stor familj. Merparten av etableringarna ägs av franchisetagare, framgångsrika både som egenföretagare och på att bidra lokalt som en del av Sverige. Sedan första restaurangen öppnade på Kungsgatan i Stockholm 1973 har mer än 220 000 medarbetare anställts, många av dem unga och ambitiösa på väg in i arbetslivet. Satsningen på ett väl sammansvetsat team av anställda har gjort McDonald’s till en av landets absolut största privata ungdomsarbetsgivare.

Nytt flöde av franchisetagare

Nu växer antalet restauranger snabbt, både i form av etableringar på nya adresser för att säkra framtidens McDonald’s, och i form av återvinvesteringar i befintliga restauranger.

Därför behövs ett nytt inflöde av franchisetagare.

– Det har inte funnits så stora möjligheter på länge att bli franchisetagare för McDonald’s i Sverige, eftersom vi har haft som strategi att växa med våra duktigaste franchisetagare, säger Fredrik Karlsson från McDonald’s nyöppnade huvudkontor i attraktiva Waterfront Building i centrala Stockholm.

23 nya restauranger

2016 hade McDonald’s 50 franchisetagare i Sverige. I dagsläget är siffran nere i 25. Samtidigt har man öppnat 23 nya restauranger under de senaste fyra åren. Målet är att varje ny franchisetagare inom en femårsperiod ska driva runt fem restauranger för att möjliggöra större investeringar – och både kunna säkerställa högre vinst och minimera riskerna vid ökad lokal konkurrens.

– Vi söker entreprenörer som tycker det är kul att driva och utveckla sin verksamhet. Tidigare erfarenhet av att driva framgångsrika företag eller erfarenhet inom restaurang eller hospitality kan såklart vara en fördel. Vi skriver 20-åriga avtal så det är viktigt att det känns rätt från vår sida, men även att den som söker har samlat information om vad franchisetagande innebär och att man är säker på att detta är någonting man vill göra under lång tid framöver.

Praktik på restaurangen

Efter noggranna personlighets- och kompetenstester får sökande testa att jobba på McDonald’s under fem dagar innan processen fortsätter, förklarar Fredrik Karlsson. Är intresset fortfarande ömsesidigt går man vidare till nästa intervjufas och möte med ledningsgruppen och ägaren till Food Folk, som driver McDonald’s i Norden och även har ett 15-tal restauranger i egen regi.

– Innan man är redo att köpa sin första restaurang kryddar vi med mängder av kurser och en gedigen internutbildning, en process på 6-9 månader där man lär sig hur alla stationerna och de olika rollerna på restaurangen fungerar.

Satsningar från Skåne till Norrbotten

Ambitionen för McDonald’s är att öppna ytterligare 20 restauranger inom de kommande tre åren, från Skåne till Norrbotten. I bland annat södra Sverige blir det snart aktuellt för nya franchisetagare att ta över befintliga restauranger. Men trenden är just nu ännu tydligare längre norrut, där McDonald’s ser tecken på snabb expansion tack vare etableringen av ny grön industri.

– Under de senaste åren har vi haft möjligheter att öppna flera nya restauranger I Norrland, bland annat i Örnsköldsvik, Skellefteå och nu senast I Umeå. Under hösten öppnar vi ännu en restaurang I Skellefteå.

En del i restaurangkedjans nya strategi är en spetsigare satsning på McCafé. McDonald’s har jobbat länge med kaffe och investerar nu i högt tempo i McCaféer på sina restauranger. Tanken är att McDonalds’s ska vara ett självklart ställe att köpa sitt finkaffe på.

Samtidigt är man måna om att stå starka i sitt historiska dna som hamburgerrestaurang.

– Vi vill fortfarande vara ledande inom det segmentet, men kommer även växa inom bland annat kaffe, kycklingburgare och vegetarisk mat.

Fler kvinnliga franchisetagare

För några av franchisetagarna har företagandet blivit som en familjeidentitet. Föräldrar låter sina barn ta över driften av nya restauranger, och på så vis skapas en långsiktig verksamhet och investering där McDonald’s blir navet.

– Det är inte ovanligt att nästa generation får möjlighet att ta över. För dem har vi bland annat interna utbildningar. Samtidigt vill vi hela tiden spegla samhället vi lever i. Och i dagsläget har vi fler manliga än kvinnliga franchisetagare. Så vi vill gärna få in fler ansökningar från kvinnor som vill driva McDonald’s restauranger, avslutar Fredrik Karlsson.

Extern länk: Därför ska du bli franchisetagare för McDonald’s

Mer från McDonald's

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med McDonald's och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera