1515

Arbetslinjen monteras ned i förödande takt

”Det har varit en brist under många år, men nu är läget extremt.” Orden kommer från en chef på ett stort it-konsultbolag som intervjuades i torsdagens Di. Ett antal företag vittnar i artiklarna om svårigheten att rekrytera. Det gäller inte bara högkvalificerad arbetskraft, det är brist även i yrken som bara kräver en kortare utbildning, som bussförare. En snabb titt på Arbetsförmedlingens webbplats räcker för att få en lista över bristyrken, och här finns stora yrkeskategorier som undersköterskor.

MINISTRAR. Lena Hallengren, Märta Stenevi och Ardalan Shekarabi presenterade nya villkor för sjukersättning på torsdagsmorgonen. Alla förändringar av bidragssystem behöver inte vara fel, men sammantaget måste arbetslinjen värnas.
MINISTRAR. Lena Hallengren, Märta Stenevi och Ardalan Shekarabi presenterade nya villkor för sjukersättning på torsdagsmorgonen. Alla förändringar av bidragssystem behöver inte vara fel, men sammantaget måste arbetslinjen värnas.

Efter att pandemin har slagit hårt mot vissa sektorer och uppsägningar har skett har dessa områden plötsligt fått rekryteringsproblem när Sverige ska starta om. Det är brist på taxiförare, exempelvis. Och restaurangpersonal.

Det finns alltså en arbetsmarknad som är tillgänglig här och nu.

Samtidigt finns en långtidsarbetslöshet som är mycket hög. 160.000 har varit arbetslösa mer än ett halvår, vilket är över 40 procent av de totalt arbetslösa personerna. Många har en lång väg tillbaka. Lägger man till det bredare utanförskapet, som långtidssjukskrivna och personer med sjukersättning (förtidspension), kommer det upp till 13,4 procent av befolkningen i arbetsför ålder.

Om den gruppen ska minska krävs åtminstone att den inte fylls på med alltför många nya personer.

All långtidsarbetslöshet börjar med en kort. En lång sjukskrivning inleds med en kort. Det finns en avgörande uppgift i att inte fler hamnar i utanförskap.

Samtidigt pågår en tillbakarullning av arbetslinjen. På torsdagsmorgonen hade regeringen presskonferens med åtgärder för att det ska bli lättare att få sjuk- och aktivitetsersättning. Tidigare har regeringen uttalat sitt stöd för enklare sjukpensionering över 60 år. A-kassans ersättningsnivå har höjts och arbetsvillkoret har lindrats. Korttidspermitteringarna har varit omfattande. Sedan tidigare har tidsgränsen i sjukförsäkringen tagits bort. Skatten på sjukersättning sänks extra.

Enskilda åtgärder behöver inte vara feltänkta. Vissa ersättningar måste justeras. Under en ekonomisk kris måste man vrida på några av rattarna för att parera negativa effekter. Men det ska vara tillfälligt, och man måste vara vaksam på den sammanlagda effekten av sådana förändringar.

Nu permanentas dessa åtgärder. Det sker i en tid då motkrafterna är svaga. Pandemin har drabbat hårt i vissa sektorer, och det är accepterat med offentliga stöd. Det har blivit mindre stigmatiserat att gå utan jobb. Finanspolitiskt har dammluckorna öppnats och det finns i princip inga begränsningar för vilka nivåer återstartspengarna får uppgå till. Och så är det snart val, vilket brukar leda till att arbetslinjen får stå tillbaka när bidragsnivåer ska höjas. Dessutom leder den märkliga dynamiken inom budgetunderlaget till att regeringen måste ösa på med bidrag eftersom inga förhandlingar får ske med Vänsterpartiet, enligt de villkor som satts upp av Centerpartiet. Med andra ord måste finansministern gissa, och för säkerhets skull ta i extra för att inte riskera att V hoppar av budgeten.

Arbetslinjen fick sitt genomslag efter 2006 års val då alliansen tog över med egen majoritet. Många års misskötsel av ersättnings- och skattesystemen – med inslag som ”förtidspension av arbetsmarknadsskäl” – ledde fram till genomgripande reformer. Skatten sänktes för den som arbetar. Samtidigt ändrades ersättningssystemen. Rehabiliteringskedjan infördes som ett sätt att sätta press på myndigheter, sjukvård och arbetsgivare att jobba hårt för att sjukskrivningarna skulle bli så korta som möjligt. Utanförskapet, enligt SCB:s mått, sjönk direkt.

Rotavdrag permanentades och rutavdrag infördes för att skapa nya vita jobb.

Budskapet var tydligt: Det skulle löna sig mer att arbeta än att inte göra det. Arbetslinjen fick effekt. 

Efter maktskiftet 2014 accepterade Socialdemokraterna många av ingredienserna i arbetslinjen även om de inte använde själva termen. Men nu börjar nedmonteringen, och det är illavarslande att det sker i form av vallöften, som är svårt att backa ifrån.

Oppositionen måste göra arbetslinjen till sin. Ett bidragstak måste införas, så att det inte ska kunna bli mer i ersättning än vad man skulle tjäna på att ta ett jobb. A-kassan måste återställas till tidigare nivåer. Människor måste in i jobb snabbare. Och stanna kvar i arbetslivet i högre ålder. 

Jobben finns.

 


Innehåll från ValtechAnnons

Vad driver tillväxten i framtidens detaljhandel?

Begravningen av de fysiska butikerna har lyckligtvis ställts in men den fysiska butiksupplevelsen måste ändras för att bättre återspegla konsumenternas behov och förväntningar. Teknik, ökad varumärkeslojalitet och kopplingen mellan den fysiska och digitala upplevelsen är några nyckelord för en framtidssäker detaljhandel, avslutar den globala digitala byrån Valtech i sin senaste rapport.

Att skapa framtidens handel handlar till stor del om att skapa bättre upplevelser för konsumenten men även om att använda ny digital teknik och data för att möjliggöra personligare upplevelser som skapar värde för både företag och kunder. För att komma dit krävs ett datadrivet arbetssätt, snabbare processer och en högre grad av experimenterande kring lösningar i butik och online. 

– Den digitala transformationen handlar om att kombinera kunskap kring teknik, konsumenternas behov och affärsmodeller. Att förstå hur förändrade beteenden och framtida trender påverkar företag, konsumenter och samhället. Klimatet är ett bra exempel. Konsumenternas ökade fokus på sitt klimatavtryck bör påverka företagens strategier och handlingar. Därför är det avgörande att implementera strategier runt hållbarhet, så som recommerce av produkter, säger Pontus Persson, Senior Strategy and Transformation Advisor, Valtech.

Ladda ner en gratis version av rapporten här

Förutse inte - försök förstå

Ingen kan förutsäga men alla företag bör försöka förstå framtiden. Med fokus på detta har Valtech skapat Valtech Future Studio där man fokuserar på forskning och utveckling, samt riktad innovation. Man investerar i kunskap, framtidsscenarier och framtagning av prototyper för att hitta långsiktiga lösningar på framtidens utmaningar. 

– Genom R&D och riktad innovation med fokus på framtidens teknik och genom att skapa framtida scenarier vill vi visa hur tekniken skapar möjligheter för dem och deras kunder.

Fem trender för framtidens retail

Valtech har tagit fram två framtidsscenarier för detaljhandeln. Ett där fysiska butiker växer och ett där de minskar, samt lösningar för hur man kan öka intäkt, lojalitet och skapa bättre kundupplevelser i dessa. Här syns fem tydliga områden som kommer att påverka framtidens retail:

1) En omdaning av den fysiska butikens roll
Förändrade konsumentbeteenden ställer krav på att den fysiska butiken ser över sin roll och sitt koncept med hjälp av digital teknik.

2) Personaliserad köpupplevelse
Den ökande e-handeln innebär en förväntan på en personlig och anpassad upplevelse även i den fysiska butiken.

3) Minska gapet mellan fysiskt och digitalt
Förbättra den fysiska handeln genom ny digital teknologi som exempelvis AR, IoT, sensorer och ansiktsigenkänning i kombination med en kundprofil berikad med data.

4) Konsumentupplevelse skapar lojalitet
Retail går från fokus på transaktion till fokus på att skapa en upplevelse i både fysisk butik och e-handel för att bygga relationer och vinna kundlojalitet. 

5) Virtuella konsultationer
– Personaliserad rådgivning från en fysisk person eller en sofistikerad AI-driven avatar ger en högre grad av service online och i butik, avslutar Pontus Persson.

Läs fler exempel på transformationer här 

Om Valtech

Valtech är en global digital byrå som arbetar med affärstransformation med kunder som L’Oreal, MAC Cosmetics och BMW. Valtech Future Studio är en del av Valtech som fokuserar på R&D och innovation inom teknik i framkant. Valtech grundades 1993 och har närmare 4000 anställda med olika kunskaper på 51 kontor i 18 länder.

www.valtech.com 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Valtech och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?