ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Xi och Macron: Parisavtal är ”oåterkalleligt”

Kinas ledare Xi Jinping och Frankrikes president Emmanuel Macron, som är på statsbesök i landet, skriver i ett gemensamt uttalande att de stödjer klimatuppgörelsen Parisavtalet.

Utan att nämna USA, som officiellt lämnade in en begäran att lämna avtalet i tisdags, sade Macron att han ”beklagar de val som andra har gjort”.

I uttalandet försäkrar länderna deras ”starka stöd för Parisavtalet, vilket de anser är en oåterkallelig process och en kompass för ett krafttag för klimatet”.

Att någon enskild drar sig ur uppgörelsen, som backas av EU, Kina och Ryssland, kommer inte ”vara nog för att ändra världens kurs”, tillägger Macron.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer