ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Wallenstam redo för solceller på 90 fastigheter

  • Foto: Bjrn Dahlfors,

Fastighetsbolaget Wallenstam har under många år arbetat med förnybar energi genom en vindkraftssatsning. Nu tas nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att komplettera med solceller, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Hittills har två fastigheter försetts med solcellsanläggningar men hela fastighetsbeståndet med drygt 220 fastigheter har nu screenats för att se var solpaneler lämpar sig bäst. Utöver att analysera befintligt bestånd ses förutsättningarna för solceller över i samtlig nyproduktion.

Det som gjorts hittills bygger på en digital analys av sattelitfoton i öppna källor och Patrik Persson, teknisk direktör på Wallenstam, bedömer att förutsättningen för solceller är goda på 30-40 procent av fastigheterna, cirka 90 hus. 

”Vi går just nu igenom helheten, projektplanen är inte helt spikad ännu men planen är att ha solcellanläggningar på så många fastigheter som möjligt. Med på-plats-besök och ytterligare tekniska analyser kan möjligen ytterligare fastigheter komma i fråga, säger Patrik Persson till Aktuell Hållbarhet. 

Första fastigheten med solpaneler i Wallenstams fastighetsbestånd var en nybyggd fastighet i Barkarbystaden i Järfälla och efter det har även en fastighet i Kvillebäcken i Göteborg försetts med solpaneler. Den elproduktion som fastigheten i Barkarby genererar motsvarar ungefär 25.000 mil med en elbil.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer