Annons

Wallenstam redo för solceller på 90 fastigheter

Fastighetsbolaget Wallenstam har under många år arbetat med förnybar energi genom en vindkraftssatsning. Nu tas nästa steg i hållbarhetsarbetet genom att komplettera med solceller, rapporterar Aktuell Hållbarhet.

Foto:Bjrn Dahlfors,

Hittills har två fastigheter försetts med solcellsanläggningar men hela fastighetsbeståndet med drygt 220 fastigheter har nu screenats för att se var solpaneler lämpar sig bäst. Utöver att analysera befintligt bestånd ses förutsättningarna för solceller över i samtlig nyproduktion.

Det som gjorts hittills bygger på en digital analys av sattelitfoton i öppna källor och Patrik Persson, teknisk direktör på Wallenstam WALL B -6,06% Dagens utveckling , bedömer att förutsättningen för solceller är goda på 30-40 procent av fastigheterna, cirka 90 hus. 

”Vi går just nu igenom helheten, projektplanen är inte helt spikad ännu men planen är att ha solcellanläggningar på så många fastigheter som möjligt. Med på-plats-besök och ytterligare tekniska analyser kan möjligen ytterligare fastigheter komma i fråga, säger Patrik Persson till Aktuell Hållbarhet. 

Första fastigheten med solpaneler i Wallenstams fastighetsbestånd var en nybyggd fastighet i Barkarbystaden i Järfälla och efter det har även en fastighet i Kvillebäcken i Göteborg försetts med solpaneler. Den elproduktion som fastigheten i Barkarby genererar motsvarar ungefär 25.000 mil med en elbil.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera