Annons

Volvo ökade utsläppen från nya bilar mest

De genomsnittliga utsläppen från Volvo Cars nybilsförsäljning ökade med 8 gram koldioxid per kilometer mellan 2017 och 2018. Ökningen är den största bland alla biltillverkare med mer än 250 000 registrerade bilar under 2018.

Foto:Tomohiro Ohsumi

Det visar en ny rapport från International Council of Clean Transportation, ICCT.

Ökningen på 8 procent innebar att de genomsnittliga utsläppen från Volvos fordonsflotta låg på 132 gram per kilometer under 2018, jämfört med genomsnittet på 121 gram. Volvos genomsnittliga utsläpp är bland de högsta av de analyserade bilproducenterna. Volvo har också den högsta genomsnittliga vikten för sin fordonsflotta.

ICCT:s analys bygger på data från den Europeiska miljöbyrån, EEA, som visar att de genomsnittliga utsläppen från nya bilar i Europa överlag ökade med 2 gram koldioxid per kilometer under perioden 2017-2018. 

De genomsnittliga utsläppen om 121 gram koldioxid per kilometer innebär att bilproducenter har en bit kvar för att nå EU:s kommande lagkrav om max 95 gram koldioxid per kilometer. Kraven fasas in under 2020 och gäller skarpt från och med 2021. ICCT konstaterar att utsläppen för samtliga nyregistrerade bilar måste minska med 7,6 procent per år från 2018 för att 2021-målet ska nås.

Under perioden 2017-2018 var Nissan den enda biltillverkaren med mer än 250 000 registrerade bilar i Europa som minskade de genomsnittliga utsläppen i nybilsförsäljningen

Innehåll från MyntAnnons

Löser kvittokrånglet med helhetstjänst – ”Särskilt viktigt i besparingstider”

Spårlöst försvunna kvitton, oklara köp på företagskortet och utlägg som ligger och dammar är en administrativ mardröm på många företag. Genom en heltäckande företagslösning vill det svenska fintechbolaget röja upp i oredan.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Hos dagens företagare finns en förväntan kring hur saker ska fungera – och vad man egentligen ska lägga sin tid på. Manuell administration, pappersarbete och krångliga verktyg är några saker som borde tillhöra historien. Det som efterfrågas är istället enkla verktyg som ger kontroll och som hjälper företaget att lyckas, menar Baltsar Sahlin som är VD och grundare av fintechbolaget Mynt.

Bolagets helhetslösning innefattar ett SaaS-verktyg (​​Software-as-a-service, eller mjukvara som en tjänst) för administration och analys, en mobilapp för användaren och fysiska eller virtuella företagskort. När en medarbetare har betalat med sitt personliga kort, som även kan ha en individuell köpgräns, skickas kvittot automatiskt till bokföringssystemet.

– Det är tidskrävande att jaga kvitton och hantera utlägg. Många anställda vill heller inte ligga ute med pengar för företaget. Dels tar det ofta ett tag innan de får tillbaka den summa de har lagt ut, och dels finns det en risk att kvittona försvinner eller förstörs, säger Baltsar Sahlin.

Integrationer och ekonomisk översikt

Kortanvändaren gör ett köp och fotar kvittot direkt i mobilen. På så sätt försvinner krångliga utläggsrapporter och processen blir istället gjord på ett effektivt sätt.

Verktyget innefattar direktintegrationer med flera av marknadens ledande bokföringssystem. Integrationen med bokföringssystemet gör kvitto- och utläggshantering enkel för användaren, och ger full ekonomisk översikt i realtid.

– Man kan i realtid se hur mycket pengar som går åt till exempelvis resor och luncher. Det betyder att man får bra koll på hur mycket man spenderar varje månad – vilket är särskilt viktigt i besparingstider, säger Baltsar Sahlin.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera