Vi tänker inte sluta lyfta näringslivets mäktigaste kvinnor

Det är dags att för 23:e året i rad utse näringslivets mäktigaste kvinnor. Listan över de 125 mäktigaste kommer att offentliggöras den 8:e mars, men under hela nästa vecka presenterar Di listans toppnamn.

Allison Kirkby, vd för Telia, Ulla Parkkinen, entreprenör och vd för ALM Education, Carina Åkerström, vd Handelsbanken, Annica Bresky, vd Stora Enso, Ingrid Bonde, styrelseproffs och vice vd för Telia, Minna Berg, dotter till Axel Johnson-sfärens Caroline Berg samt Di Weekends redaktör Maria Lindholm vid förra årets Näringslivets mäktigaste kvinna-gala.
Allison Kirkby, vd för Telia, Ulla Parkkinen, entreprenör och vd för ALM Education, Carina Åkerström, vd Handelsbanken, Annica Bresky, vd Stora Enso, Ingrid Bonde, styrelseproffs och vice vd för Telia, Minna Berg, dotter till Axel Johnson-sfärens Caroline Berg samt Di Weekends redaktör Maria Lindholm vid förra årets Näringslivets mäktigaste kvinna-gala.Foto:Pax Engström

Först ut att utses till Näringslivets mäktigaste kvinna 1999 var Sara Kullgren, endast 31 år gammal och hyllad Sverige-vd för dåvarande stjärnbolaget Nokia. Affärskvinnorna som följt i hennes fotspår är många. Marianne Nivert (2001), Annika Falkengren (2003 och 2005) och Helena Stjernholm (2017) är bara några av de som tagit emot utmärkelsen.

När Dagens industri förra året tog över Näringslivets mäktigaste kvinna från vår avsomnade systertidning Veckans affärer ställde vi oss frågan: ”Är det dags att lägga ner?”. 

Svaret blev ett enhälligt nej. Trots att vi förvisso kommit långt under drygt två decennier har vi inte nått hela vägen. 

Andelen kvinnor i börsbolagens ledningsgrupper låg i fjol på 25 procent. Bolagen som helt saknar kvinnor i ledningsgruppen steg från 20 till 21 procent av börsens bolag. I börsbolagens styrelser har andelen kvinnor stått stilla på 34 procent sedan 2018, enligt stiftelsen Allbright.

Trots att gruppen svenska börs-vd:ar fått två nytillskott i fjol i form av H&M:s Helena Helmersson och Readlys Maria Hedengren är andelen kvinnor långt ifrån 50 procent. Förra året låg den på 10,7 procent.

Med andra ord, vi ser all anledning att fortsätta uppmärksamma näringslivets kvinnor.

2020 var ett år som inget annat i det svenska näringslivet, och pandemin spiller självklart över även på arbetet med rankningen. I stället för gala blir det i år en coronasäker prisutdelning och vi uppmärksammar vinnarna av rankningens underkategorier under en hel vecka. Från och med på måndag den 1 mars och fem dagar framåt har du möjlighet att lära känna några av näringslivets tyngsta kvinnor i en serie unika intervjuer på DiTV. 

En vecka senare - den 8 mars - presenteras listan i sin helhet, bland annat i form av ett specialmagasin till alla Di-läsare, och då avslöjas naturligtvis namnet på årets vinnare.

 


Innehåll från Techstep SwedenAnnons

Så levererar du den mobila arbetsplatsen kostnadseffektivt, säkert och med användaren i fokus

Henrik Fagrell, Vice VD. Foto: Daniel Forsbring 
Helena Reimeringer, Säljchef och affärsutveckling strategiska tjänster Foto: Carl Björklund
Henrik Fagrell, Vice VD. Foto: Daniel Forsbring Helena Reimeringer, Säljchef och affärsutveckling strategiska tjänster Foto: Carl Björklund

Att investera i Managed Mobility Services (MMS) innebär en möjlighet för företag att kunna öka säkerheten, minska kostnader och komplex IT, samtidigt som medarbetarnas produktivitet och tillfredsställelse ökar. 

Techstep är en MMS-leverantör som hjälper Enterprise-företag i Norden att växa den moderna arbetsplatsen och effektivisera processer med mobil teknologi på ett sätt som både optimerar verksamheten och förbättrar arbetsdagen för medarbetarna. Genom att kombinera mjukvara, hårdvara och paketerade MMS-tjänster guidar de kunden till en trygg, säker och hållbar mobil utveckling.

 – I kort kan man säga att vårt koncept är en mobil livscykel-tjänst som möter de växande krav från verksamheten på en flexibel och mobil arbetsplats, samtidigt som den skapar en bra upplevelse för användaren och en stor effektivisering för företagen, säger, Henrik Fagrell, Vice VD.

Mobilt är enklare, effektivare och mer innovativt

En konsekvens av pandemin är att allt fler företag investerar i ny teknologi för att kunna möta de anställdas krav på en mer mobil arbetsplats. Allt fler implementerar nya arbetssätt där mobilen blir ett verktyg att göra kritiska arbetsuppgifter på, från den plats där medarbetaren befinner sig och med verktyg som medarbetaren själv valt. Det innebär en stor förändring för både företag och medarbetare och som med all förändring är förståelse precis lika viktig som att ha rätt hårdvara och teknologi på plats. Att arbeta strategiskt med mobilitet är extra viktigt i och med att tekniken utvecklas extremt snabbt och att användarna är mer mobila än någonsin med pandemin. 

– Att jobba mobilt är enklare, effektivare och mer innovativt. Det ger ett stort värde i produktivitet och en större flexibilitet och balans hos medarbetaren. Våra MMS-tjänster gör att vår kund kan leverera ett modernt och mobilt kontor till sina anställda, som kan arbeta med mobila verktyg så som surfplattor och mobiltelefoner de själva valt. Är det mobila verktyget viktigt för att göra arbetet effektivt måste företag också investera i att designa rätt verktyg (appar) och rätt processer som tillsammans skapar en bra användarupplevelse. För att hjälpa våra kunder med detta tar vi ett holistiskt perspektiv på det mobila och sätter medarbetaren i fokus, berättar Helena Reimeringer, Säljchef och affärsutveckling strategiska tjänster.

Helhetsgrepp om den mobila livscykeln 

MMS-tjänster från Techstep levereras i tre olika delar; Asset management, Platform management och Advisory service. Tjänsterna ger en komplett översikt på företagets mobila hårdvara och full kontroll över säkerhetsaspekter så som identitetshantering. En gemensam portal med service och support minskar administrationen för IT-avdelningen och genom tjänstens verktyg kan företagen säkerställa att alla enheter alltid har rätt version av operativsystem och appar. 

– Vi har en unik spetskompetens som följer med kunden på den mobila resan genom hela livscykeln, från installation till eftermarknad och återtag. Vi sätter upp mål, strategi och hjälper kunden att digitalisera och automatisera företagets mobila livscykel, säger Henrik Fagrell. 

Om oss

Techstep är en Nordisk Managed Mobility Services-leverantör, med 295 anställda i Norge, Sverige och Danmark. Med 550+ Enterprise-kunder i olika branscher inom privat och offentlig sektor gör Techstep det möjligt för verksamheter och deras anställda att utföra sitt arbete på mobila enheter och platser, med en hög grad av säkerhet och operativ stabilitet.

www.techstep.se

Mer från Techstep Sweden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Techstep Sweden och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?