ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Vd-arna svarar: Här står näringslivet i hållbarhetsfrågan

  • Foto: Di

Åsa Bergman, Tillträdande vd för teknikkonsulten Sweco.

”Vi är mitt i en stor omställning, där synen på hållbarhet skiftar från att ha varit en fråga om ansvar till en fråga om framtidssäkring och affärsutveckling. Det är näringslivet som ska leverera lösningarna som Agenda 2030 och Parisavtalet har lagt grunden för.”

  • Foto: Jack Mikrut

Johan Torgeby, Vd för banken SEB.

”Vi märker i våra kundrelationer att de flesta ser att näringslivet har en avgörande roll för att vi ska nå de gemensamma målen om en mer hållbar värld. Det handlar om att använda näringslivets innovationskraft men också om att agera på tydliga ställningstaganden.”

  • Foto: Peter Jönsson

Anna Ryott, Vice vd för Norrsken Foundation.

”Generellt ligger svenskt näringsliv i framkant men variationerna är fortfarande stora mellan branscher och bolag. För de företag som ligget längst fram genomsyrar hållbarhetsarbetet all verksamhet och är en styrelsefråga. Det är en tydlig konkurrensfördel och bidrar till ökad lönsamhet.”

  • Foto: Amanda Lindgren/Di

Lauri Rosendahl, Vd för Stockholmsbörsen.

”Begreppet genomgår just nu en förvandling från slagord till styrelsefråga, och när vi pratar med våra börsnoterade bolag märks det tydligt att de börjat ta frågan på större allvar. På Stockholmsbörsen ser vi tydligt att intresset för hållbara investeringar ständigt ökar.”

  • Foto: Amanda Lindgren/Di

Henrik Henriksson, Vd för lastbilstillverkaren Scania.

”I vår bransch är vi redan vid brytpunkten när det inte längre går att driva företag framåt som inte fokuserar på hållbara lösningar. Det är bättre för klimatet och de samhällen där vi verkar men också för att stärka vår konkurrenskraft och för att driva tillväxt.”

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies