1515

Vattenfall backar ur vindkraftspark: ”För osäkert”

Vattenfall kommer inte att lämna något anbud för byggnationen av en stor vindkraftspark i Nederländerna, på grund av osäkerheten som coronapandemin skapat.

Foto:FREDRIK SANDBERG / TT

”Det finns för mycket osäkerhet för att göra den typen av investeringar”, säger Robert Portier, talesperson för Vattenfall till nyhetsbyrån Reuters. 

”Efterfrågan på energi minskar när butiker stänger och industrin minskar sin produktion, och vi vet inte hur länge det kommer att fortsätta”, säger Robert Portier, talesperson för Vattenfall.

Den statligt ägda energijätten Vattenfall har tidigare lagt två vinnande anbud på byggnationer av vindkraftsparker i Nederländerna 2018 och 2019. De projekten fortsätter som planerat.

Den vindkraftspark som Vattenfall nu backar ur ska få en beräknad produktion på 700 MW. Den är en av fem stora  havsbaserade vindkraftparker som ska byggas Nederländerna fram till 2023. 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?