ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

UNEP: Så mycket måste utsläppen minska varje år

Utsläppen måste minska med 55 procent globalt, för att världen ska klara 1,5-gradersmålet. Detta enligt UNEP:s årliga rapport ”Emissions Gap Report”.

Det finns inte något som tyder på att utsläppen av växthusgaser kommer att vända nedåt inom de närmaste åren. Men för att ligga in linje med Parisavtalet måste det ske inom kort. Det är en huvudsaklig slutsats i årets utgåva av FN-organisationen UNEP:s årliga rapport ”Emissions Gap Report”. Enligt rapporten måste utsläppen globalt minska med 25 procent till år 2030, jämfört med 2018, för att hålla den globala temperaturökningen under två grader. För att klara 1,5-gradersmålet krävs att utsläppen minskar med 55 procent under samma tidsperiod.

”Rapporten visar att det krävs en massiv omställning av klimatpolitiken under 2020-talet, det kommer att krävas en historisk vändpunkt. Regeringarna behöver göra betydligt starkare åtaganden och drastiskt börja minska utsläppen”, säger Wendel Trio, chef för Climate Action Network Europe, i en kommentar till rapporten.

För första gången pekar även FN-rapporten ut hur stora utsläppsminskningar som krävs årligen för att följa Parisavtalet. För att nå 1,5-gradersmålet krävs nu årliga utsläppsminskningar på 7,6 procent, enligt rapporten som författats av en internationell grupp ledande forskare inom klimatområdet.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer