1515

Tydligare investerarfokus tar Ericsson tillbaka till DJSI

Ericsson har åter tagit en plats på välrenommerade hållbarhetsrakningen Dow Jones Sustainability Indices, DJSI, efter att ha fallit ur rankningen de senaste åren.

En mer integrerad hållbarhetsrapportering och ytterligare resurser för att redovisa hållbarhetsarbetet är enligt telekombolaget en bidragande orsak till att de åter är med på DJSI.

”Innehållsmässigt har inte så mycket förändrats i vårt arbete. Däremot har vi satsat mer resurser på att fylla i formulären från DJSI. Att ta en plats i rankningen är viktigt eftersom exempelvis analytiker använder den för att bedöma och poängsätta företag”, säger Mats Pellbäck Scharp, global hållbarhetschef på Ericsson, till Aktuell Hållbarhet.

I år är samtidigt första gången som Ericsson publicerar sin hållbarhetsrapport i årsredovisningen, något som även kan ha bidragit till att åter komma in på DJSI.

”Jag tror det återspeglar sig i bedömningen. Det har blivit lättare att hitta fakta i hållbarhetsredovisningen och nu riktar vi oss mer mot målgruppen investerare och analytiker.”

Utöver Ericsson finns fem andra svenska företag representerade på såväl Europalistan som världslistan. Det handlar om Sandvik, Electrolux, Billerud Korsnäs, Castellum och Hennes & Mauritz.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?