1515
Annons

Tydligare investerarfokus tar Ericsson tillbaka till DJSI

Ericsson har åter tagit en plats på välrenommerade hållbarhetsrakningen Dow Jones Sustainability Indices, DJSI, efter att ha fallit ur rankningen de senaste åren.

En mer integrerad hållbarhetsrapportering och ytterligare resurser för att redovisa hållbarhetsarbetet är enligt telekombolaget en bidragande orsak till att de åter är med på DJSI.

”Innehållsmässigt har inte så mycket förändrats i vårt arbete. Däremot har vi satsat mer resurser på att fylla i formulären från DJSI. Att ta en plats i rankningen är viktigt eftersom exempelvis analytiker använder den för att bedöma och poängsätta företag”, säger Mats Pellbäck Scharp, global hållbarhetschef på Ericsson, till Aktuell Hållbarhet.

I år är samtidigt första gången som Ericsson publicerar sin hållbarhetsrapport i årsredovisningen, något som även kan ha bidragit till att åter komma in på DJSI.

”Jag tror det återspeglar sig i bedömningen. Det har blivit lättare att hitta fakta i hållbarhetsredovisningen och nu riktar vi oss mer mot målgruppen investerare och analytiker.”

Utöver Ericsson finns fem andra svenska företag representerade på såväl Europalistan som världslistan. Det handlar om Sandvik, Electrolux, Billerud Korsnäs, Castellum och Hennes & Mauritz.

Vattenfall bygger ny vindkraft i Tyskland

Svenska Vattenfall får snurra igång tyskt havsbaserat vindkraftsprojekt. Projektet väntas ge fossilfri el till över en miljon tyska hushåll, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Foto:Vattenfall/Ties van der Horst

Den havsbaserade vindkraftsparken ska byggas 85 kilometer utanför ön Borkum på den tyska Nordsjökusten. År 2027 väntas den anslutas till det tyska elnätet och parken kommer då att ha en effekt om 908 MW årligen. Det motsvarar elkonsumtionen för över en miljon tyska hushåll.

Energijätten förvärvade det havsbaserade vindkraftsprojektet redan 2016, men nya upphandlingssystem gjorde att projektet auktionerades på nytt. Vattenfall använde sig då av företrädesrätten och behåller nu ansvaret för att utveckla parken.

”Vi är mycket glada över att ha fått kontraktet för detta projekt. Den snabba utbyggnaden av förnybar energi är nyckeln till att permanent minska Tysklands beroende av fossila bränslen”, säger Catrin Jung, chef för havsbaserad vindkraft på Vattenfall.

Vattenfall har sedan innan de tyska vindkraftsparkerna ”Dantysk” och ”Sandbank”.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera