ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Tydligare investerarfokus tar Ericsson tillbaka till DJSI

Ericsson har åter tagit en plats på välrenommerade hållbarhetsrakningen Dow Jones Sustainability Indices, DJSI, efter att ha fallit ur rankningen de senaste åren.

En mer integrerad hållbarhetsrapportering och ytterligare resurser för att redovisa hållbarhetsarbetet är enligt telekombolaget en bidragande orsak till att de åter är med på DJSI.

”Innehållsmässigt har inte så mycket förändrats i vårt arbete. Däremot har vi satsat mer resurser på att fylla i formulären från DJSI. Att ta en plats i rankningen är viktigt eftersom exempelvis analytiker använder den för att bedöma och poängsätta företag”, säger Mats Pellbäck Scharp, global hållbarhetschef på Ericsson, till Aktuell Hållbarhet.

I år är samtidigt första gången som Ericsson publicerar sin hållbarhetsrapport i årsredovisningen, något som även kan ha bidragit till att åter komma in på DJSI.

”Jag tror det återspeglar sig i bedömningen. Det har blivit lättare att hitta fakta i hållbarhetsredovisningen och nu riktar vi oss mer mot målgruppen investerare och analytiker.”

Utöver Ericsson finns fem andra svenska företag representerade på såväl Europalistan som världslistan. Det handlar om Sandvik, Electrolux, Billerud Korsnäs, Castellum och Hennes & Mauritz.

Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer