ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Tullar på upp till 85 procent på elcyklar

  • Foto: Thomas Johansson/TT

EU-kommissionen har klubbat skyddstullar på sammanlagt upp till drygt 85 procent på elcyklar som importeras från Kina. De börjar gälla från och med lördag, skriver Kommerskollegium i ett pressmeddelande.

De nya tullarna gäller fem år framöver och ersätter de preliminära antidumpningstullar på kinesiska elcyklar som infördes sommaren 2018.

De nya tullsatserna varierar kraftigt för olika leverantörer, enligt EU:s beslut. Antidumpningstullar som gäller framöver ligger på 10,3—70,1 procent, medan det därtill kommer vad som kallas utjämningstullar på 3,9—17,2 procent, enligt Kommerskollegium.

Tillsammans med ordinarie tullar innebär detta tullar på kinesiska elcyklar på 24,8—85,3 procent.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer