Annons
Denna text publiceras i samarbete med Aktuell Hållbarhet. Aktuell Hållbarhet

Tre försäkringsbolag får toppbetyg

Pensions- och sparandebolaget Söderberg & Partners lanserar på fredagen den första svenska analysen av sakförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete och ger If, Länsförsäkringar och Gjensidige toppbetyg. 

Foto:Robin Benigh

Analysen undersöker hur 20 utvalda sakförsäkringsbolag verksamma i Sverige arbetar med hållbarhetsfrågor. Söderberg & Partners har under flera år gjort en motsvarande granskning av liv- och pensionsbolagen.

Analysen bedömer hur sakförsäkringsbolagen tar hänsyn till hållbarhet i skadereglering, upphandling av leverantörer, kapitalförvaltning, samt hur de ökar kunders och anställdas medvetenhet om sakskadors miljöpåverkan och effekter på hållbar utveckling.

Bedömningen av sakförsäkringsbolagens hållbarhetsarbete är relativ, vilket innebär att bolagens hållbarhetsbetyg sätts i relation till varandra. Ett bolag som har fått grönt betyg arbetar enligt bedömningen mer aktivt med hållbarhetsfrågor än ett bolag med gult respektive rött betyg. 

Analysen har dock en stor brist då Folksam, Sveriges tredje största sakförsäkringsbolag, inte finns med i statistiken.

”Vi har gradvis utvecklat vår hållbarhetsanalys av sakförsäkringsbolag. Förra året gjorde vi en pilotstudie som endast innefattade ett fåtal bolag och som vi därför ej publicerade. I år har vi expanderat antalet bolag till 20 stycken och vår ambition är att utöka denna lista med ännu fler bolag i nästa års analys, däribland med Folksam Sak och ett flertal andra bolag som vi av resursskäl inte kunnat inkludera i årets analys”, säger Rasmus Löwenmo Buckhöj, Informationschef på Söderberg & Partners, till Aktuell Hållbarhet.

 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?