Annons

Teknikföretaget får statligt stöd till ny miljardanläggning – ”oerhört glada”

Staten har beslutat att ge teknikföretaget Liquid Wind 151 miljoner kronor i investeringsbidrag från Klimatklivet. Pengarna ska användas för att delfinansiera det planerade miljardprojektet att i Örnsköldsvik bygga Sveriges första anläggning för produktion av förnybart flytande bränsle tillverkat av biogen koldioxid och grön vätgas.

Illustration av den nya anläggning för produktion av förnybar e-metanol som företaget Liquid Wind planerar invid Övik Energis kraftvärmeverk i Örnsköldsvik, samt bolagets vd Claes Fredriksson.
Illustration av den nya anläggning för produktion av förnybar e-metanol som företaget Liquid Wind planerar invid Övik Energis kraftvärmeverk i Örnsköldsvik, samt bolagets vd Claes Fredriksson.Foto:Joan Law / Pressbild

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera