ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Bäst på hållbarhet? Så kan ditt bolag topprankas

  • Se till att svara på den enkät som skickas ut inför rankningen Hållbara bolag 2019.

Vill du ta chansen att visa på ditt bolags hållbarhetsarbete? Och därtill få en knuff i rätt riktning på de områden där det behövs. 

Se då till att svara på den enkät som skickats ut inför rankningen Hållbara bolag 2019.

Hör ditt bolag till någon av GICS fyra industrigrupper Kapitalvaror, Konsumtion och kläder, Material eller Dagligvaror? Eller är det börsnoterat i bank- och finansbranschen?

I så fall ingår ni som ett av omkring 140 bolag i den rankning som Dagens industri, Aktuell Hållbarhet och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet genomför för andra året i rad. Om så är fallet har ni också fått en enkät skickad till er – en enkät som det nu är hög tid att fylla i för att ha chans till de extra poäng som svaren kan ge. 

”De bolag som inte svarar riskerar att missa viktiga poäng när vi ska sammanställa rankningen. Det blir också svårare för bolagen att jämföra sig med sig själva och andra om de inte inkommer med svar på alla frågor”, säger Susanne Arvidsson, docent i finansiering och redovisning på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet samt ordförande i Hållbara bolags rådgivande kommitté. 

Intresset för rankningen är liksom under fjolåret stort, både från de företag som inkluderas i rankningen och från de som står utanför. 

I fjol rankades Stora Enso, Electrolux , H&M och Skanska som mest hållbara bolag. Startfältet är dock jämnt och utvecklingen stor inom flertalet branscher, vilket gör att inte många poäng skiljer bolagen åt.

Det gör det extra viktigt att inte missa de poäng som enkäten kan ge. 

Rankningen i sig ger också företagen goda möjligheter att identifiera de områden där det finns potential till utveckling. De parametrar som inkluderats är samtliga sådana som rådgivande kommittén ansetts vara centrala för ett bolag som vill kunna kalla sig hållbart. 

”De företag som besvarar enkäten varje år kan se hur de utvecklats under den senaste tiden. En uppföljning ger relevant input till hur de kan strukturera och integrera sitt hållbarhetsarbete i hela organisationen. Dessutom kan man jämföra sitt bolags prestationer med sina branschkolleger”, säger Susanne Arvidsson.

Sista svarsdag för enkäten är fredag 5 juli. 

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer