Swedavia: Flyget kommer öka

Statliga flygplatsoperatören Swedavia anklagar Världsnaturfonden, WWF, för att ignorera fakta och göra felaktiga påståenden. 

Foto:Johan Nilsson / TT

Swedavia äger och driver tio flygplatser och har sin ståndpunkt klar: flygandet kommer att öka på sikt. Hela 40 miljoner passagerare kommer i framtiden flyga från Arlanda.

Det skriver Swedavias vd, Jonas Abrahamsson, i en replik till WWF i Dagens industri i dag. Han skriver också att WWF har fel om Swedavias prognoser. 

LÄS DEBATTARTIKELN HÄR: Flygandet kommer öka 


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?