1515
Annons

Sverige ska bli ledande inom elflyg – Eneroth tillsätter utredning

Regeringen vill göra Sverige till en ledande nation inom elflygsutveckling. Trafikverket har nu fått i uppdrag att göra det enklare för svenska företag och forskare att driva innovation inom området. 

Heart Aerospace, med vd Anders Forslund, är en av de svenska uppstickarna inom elflygsutveckling. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill göra det enklare för bolag och forskare att hitta medel för att driva utvecklingen framåt.
Heart Aerospace, med vd Anders Forslund, är en av de svenska uppstickarna inom elflygsutveckling. Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill göra det enklare för bolag och forskare att hitta medel för att driva utvecklingen framåt.

”Det här är en tydlig signal om att nu satsar vi på forskning inom elflyg och att jag vill se en grön industriell revolution där vi inte bara utvecklar elfordon utan också elflyg”, säger Tomas Eneroth.

Regeringen stöttar redan i dag elflygsutvecklingen på flera olika, bland annat genom innovationsmyndigheten Vinnova, och Trafikverksmedel. Ett exempel på ett lyckat projekt som finansierats av Vinnova är ”Elise - Elektrisk lufttransport i Sverige”, som är ett samarbete mellan en lång radda universitet och företag, och med tungviktare som Saab, GKN Aerospace och Swedavia i projektets advisory board. 

Projektet har bland annat resulterat i elflygsuppstickaren Heart Aerospace, som bland annat lockat investerare som Bill Gates klimatfond Breakthrough Energy Ventures. Bolaget har dessutom fått in en stororder från flygjätten United och dess partner Mesa på 200 elflygplan.

Men även om man emellanåt får till en fullträff så upplever branschen att det är oklart hur man söker medel och var. Det är den spretigheten som infrastrukturministern nu vill göra något åt. Trafikverket får nu i uppdrag att analysera och lämna förslag på hur stödet till forskning och innovation på elflygsområdet kan utvecklas, samordnas och organiseras.

”Utgångpunkten är att Trafikverket tillsammans med flygets aktörer och forskning tittar på vad som är den bästa strukturen framöver. Vi måste framför allt få till en samordnad variant så det blir lättare att rikta medel. Jag är angelägen om att vi stöttar elflyget ordentligt och vi måste ju veta att pengarna hamnar där”, säger Tomas Eneroth.

Hur lång tid räknar du med att det tar att låtgärda de problem som finns när Trafikverkets utredning redovisas i sommar?
”Min förhoppning är att Trafikverket kan komma med förslag på enkla strukturförändringar som gör det enklare att kanalisera resurser. i så fall kan det bli aktuellt redan under hösten.”

Vad tror du om Sverige möjlighet att få en framskjuten position inom elflygsutvecklingen?

”Vi har ett gediget flygkunnande och vi är ett av få länder i världen som har kapacitet att bygga stridsflyg. Låt oss nu säkerställa att både forskning, utveckling och till och med produktion kan ske i Sverige. Det här är lika mycket en klimatsatsning som en industriell och näringspolitisk satsning.” 

Uppdraget ska redovisas till Regeringskansliet senast den 15 juni 2022.


Innehåll från FujitsuAnnons

Vinn kampen om talangerna – med smart och stöttande arbetsplats

Mathias Åberg, chef för konceptet Work Life Shift vid Fujitsu Sweden.
Mathias Åberg, chef för konceptet Work Life Shift vid Fujitsu Sweden.

Efter två års pandemi kämpar många företag med att hitta formerna för det nya normala – en hybrid arbetsmodell som ger full flexibilitet för medarbetaren och driver verksamheten framåt i en snabbt föränderlig värld.

– Vi hjälper organisationer att skapa smarta digitala arbetsplatser för alla, både tjänstemän och personal i frontlinjen, säger Mathias Åberg, chef för konceptet Work Life Shift vid Fujitsu Sweden.

Läs mer om Fujitsu Work Life Shift 

Pandemin har accelererat transformationen mot en hybrid värld där data, tillgångar och personal finns på alla möjliga platser. Det skapar nya möjligheter och utmaningar på våra arbetsplatser.

En källa till frustration är att företagens it-system ofta ligger spridda i flera olika miljöer. Det innebär en komplexitet som gör det svårt att dra nytta av systemen på ett smidigt sätt. I värsta fall blir de istället en distraktion som tar fokus från kärnuppdraget.

– Medarbetarna har ju valt sin arbetsgivare för att få jobba med något de tycker är spännande, utvecklande och roligt. Då vill de också känna att de bidrar och får fokusera på uppdraget som de är anställda för att utföra. Man vill till exempel inte sitta och tidrapportera i en massa krångliga system, eller behöva logga in på flera olika ställen för olika uppgifter, säger Mathias Åberg på Fujitsu Sweden.

Han leder företagets satsning på konceptet Work Life Shift, en hybrid arbetsmodell tänkt att ge alla medarbetare den flexibilitet de behöver i just sin roll och uppgift. Det gäller såväl läkaren som sitter på sängkanten med en patient, som butikspersonal som rör sig bland klädintresserade kunder för att prata mode och färgval.

– De vill inte vara låsta vid kassan för att ta betalt eller tvingas gå till en dator på kontoret för att få information, när de har som uppdrag att vara ute hos kunder eller vårdtagare och delge sin expertis i alla möjliga situationer. Vi hjälper företag att implementera en modern digital arbetsplats för hela organisationen, även personal i frontlinjen, så att de kan utveckla sin service och roll gentemot kund, säger Mathias Åberg.

Ökad delaktighet och engagemang

Det här är en typ av yrkesgrupper som länge varit lite förbisedd i digitaliseringen, menar han. Historiskt har mycket gjorts inom tillverkningsindustri med stöd av robotar och automation, och för tjänstemän med digitala stödverktyg.

– Nu slås de här två utvecklingsspåren ihop, vilket möjliggör leverans av lösningar till alla typer av roller. Med digitalt stöd som man har lätt tillgång till – oavsett om man använder en dator, surfplatta, smartwatch eller annan digital enhet – kan både tjänstemännen och frontlinjens experter utveckla affären och kundupplevelsen i just sin del av processen. Det ger ökad delaktighet och engagemang hos medarbetarna, vilket i förlängningen även driver kundernas engagemang, säger Mathias Åberg och poängterar att det här är avgörande i en tid då många branscher har svårt att hitta och behålla kompetens:

– Det gäller att förstå vad som verkligen engagerar medarbetarna, se till att ta vara på detta och låta specialisterna driva utvecklingen mot företagets uppsatta mål – utan onödiga tidstjuvar. Och det gör man bäst genom att ta bort repetitiva administrativa arbetsuppgifter, minska antalet system som man interagerar med och använda rätt kommunikationssätt och kanal för rätt budskap med hjälp av digitala samarbetsplattformar.

Kräver ett helhetsperspektiv

Lätt i teorin, men desto svårare att få till i praktiken, inte minst när oro i omvärlden gör att det som är rätt i dag kan vara fel imorgon. Företag behöver vara förberedda på att ställa om snabbt och fortsätta driva innovation för att öka sin konkurrenskraft även när förutsättningarna förändras. För vissa är det en överlevnadsfråga, vilket inte minst visade sig under pandemin då många företag tvingades ändra sina sätt att arbeta. Det har gett lärdomar att ta med sig inför kommande utmaningar.

En internationell undersökning som Fujitsu förra året genomförde i samarbete med Harvard Business Review visar till exempel att 89 procent av de tillfrågade förväntar sig att deras organisationer ska anta en hybrid arbetsmodell. 61 procent uppger att det varit en måttlig eller betydande utmaning att upprätthålla arbetsplatsrelationer under det senaste årets distansarbete. Och 46 procent förväntar sig att deras organisation framöver kommer att konfigurera om kontorets utformning.

– Avgörande för att lyckas är att se införandet av en modern digital arbetsplats som en förändringsresa – inte bara en teknik. Detta kräver ett helhetsperspektiv med fullt fokus på såväl människor som processer och företagskultur. Vi har verktyg och strategier för att bistå företag i den här resan, och gör ofta implementeringen tillsammans med HR-avdelningen, säger Mathias Åberg och framhåller fördelarna med att köpa en digital arbetsplats som tjänst:

– Det innebär att vi som leverantör tar över en stor del av det tekniska underhållet av infrastrukturen, och ser till att hålla den uppdaterad i en moder molnmiljö som säkerställer att informationen är skyddad på rätt sätt. Företagens egna it-avdelningar kan då använda den frigjorda tiden till att fokusera mer på de applikationer som skapar värde för kunden.

Läs mer om Fujitsu Work Life Shift  

 

Mer från Fujitsu

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Fujitsu och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?