1515
Annons

Svenska bolag knappt över medel på jämställdhet i EU-rankning

Den svenska självbilden får sig en törn. Sverige hamnar bara på plats 5 av 19 och får knappt över medelbetyget i en EU-finansierad jämställdhetsrankning. Men en handfull bolag står sig väldigt bra i jämförelsen. 

Fabeges vd Stefan Dahlbo till höger leder ett av företagen som är bäst på jämställdhet i Europa.
Fabeges vd Stefan Dahlbo till höger leder ett av företagen som är bäst på jämställdhet i Europa.

Det är European Women on Boards (EWOB), en organisation som jobbar för att stödja EU-kommissionens jämställdhetsarbete, som ligger bakom rankningen. I den får svenska bolag ett medelbetyg på 0,63 som bland annat baseras på antal kvinnor i chefspositioner, styrelser och kommittéer. 

Det är bara 0,04 poäng över det europeiska medelbetyget och hela 0,9 poäng lägre än ettan Norge. Medelbetyget för hela EU har bara stigit med 5 procent sedan rankningen 2020, något som anses vara för långsamt.

”Utvecklingen går påtagligt långsamt även i de nordiska länderna, som är kända för att vara väldigt jämlika mellan könen”, skriver Hedwige Nuyens, EWOB:s ordförande, i den rapport där rankingen presenteras. 

EWOB har i år tittat på 62 svenska bolag, varav 55 även granskades i fjol. Av bolagen som återkommit har betyget försämrats för 19 stycken och förbättrats för 32. Den som förbättrat sig mest är fastighetsbolaget Fabege FABG +0,16% Dagens utveckling

”Det har blivit naturligt. Vi utökade ledningsgruppen med ett par funktioner för drygt ett år sedan och då blev det en annan sammansättning sett till mångfalden. Och i styrelsen har det också varit en rotation där antalet kvinnor ökat”, säger Stefan Dahlbo, vd för Fabege.

Förutom Fabege har branschkollegan Wihlborgs Fastigheter, investmentbolaget Kinnevik och teknikkonsultbolaget Sweco fått de högsta betygen bland de svenska aktörerna. Samtliga får mellan 1,03 och 0,97 i betyg där betyget 1 innebär att bolaget har runt 50 procent kvinnor på ledarposition.

På femteplats kommer ännu ett fastighetsbolag, Castellum CAST +1,13% Dagens utveckling , som varit omskrivet för att ha tappat en del kvinnliga chefer de senaste veckorna. De förändringarna är förmodligen inte inräknade i betyget 0,9.

Varför får just fastighetsbolagen så höga betyg?
”Det finns väldigt mycket duktiga tjejer och killar, och man jobbar väldigt jämlikt i hela branschen. Det faller sig naturligt att det blir en bra mix och mångfald även på högre positioner eftersom det finns en sån bred kompetens från så många olika håll”, säger Stefan Dahlbo.

Vad ska de sämre bolagen fokusera på för att göra ett liknande lyft som ni till nästa år?
”Det börjar när man rekryterar, att man är väldigt öppen i den processen och ser till att stärka organisationen genom mångfald. Jobbar man med det i hela organisationen finns det mer att plocka av sedan när man rekryterar internt till ledande positioner”, säger han.

I rapporten framkommer det att 84 av de 668 granskade bolagen runtom i Europa når över över betyget 0,8. Det är en tillväxt från 50 bolag i fjol. Men antalet bolag med ett betyg under 0,3 är ungefär detsamma. 

”I den nuvarande takten kommer det att ta årtionden innan vi har en acceptabel nivå på representation i toppsiktet av bolagen. Med tanke på att en klar majoritet av universitetsstudenter är kvinnor är det chockerande att se att bara 7 procent av europeiska bolag leds av kvinnor”, skriver Hedwige Nuyens.

 


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?