ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Svensk vindkraft får nya ägare

  • Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Tre stora svenska vindkraftsparker får snart nya ägare när den tyska kapitalförvaltaren Aquila Capital säljer sina vind- och solkraftprojekt. Det rapporterar nyhetsbyrån Bloomberg.

Hamburgbaserade Aquila Capital köpte i december projekt Valhalla med 85 vindkraftverk som ska stå klara våren 2020. Valhalla, som ska byggas i Bollnäs och Ockelbo, blir en av de största landbaserade vindparkerna i Europa.

Aquila äger också Högkölens vindpark med 18 vindkraftverk i Ljusdals kommun samt vindparken i Lehtirova med 41 vindkraftverk mellan Gällivare och Pajala.

Nu ska dock parkerna få nya ägare. Aquila Capital, som är en av Europas största förvaltare av alternativa placeringar, letar köpare till sin portfölj av vindkraftparker i Norge, Sverige, Danmark och Finland samt solkraftparker i Portugal.

Affären ska vara klar i slutet av detta år, enligt nyhetsbyrån Bloombergs källor. Aquila vill inte kommentera uppgifterna.

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Läs mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies