ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS MARKNADSNYTT BEVAKNINGAR
ANNONS
I samarbete med:

NYHETSBREV

Missa inget från Hållbart Näringsliv -
anmäl dig för vårt nyhetsbrev!

Vill du som hållbarhetsproffs ha daglig och fördjupad läsning finns vår omvärldsbevakning. Klicka här

Stockholm tar plats i C40:s styrelse

  • Foto: MAJA SUSLIN / TT

Stockholm tar för första gången plats i C40:s styrelse. Inom organisationen samarbetar städer med miljö- och klimatfrågor. Platsen representeras av finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M). 

C40 representerar med sina medlemmar över 650 miljoner invånare och medlemsstäderna står för en fjärdedel av världens ekonomi. 

Stockholm, som varit med sedan 2007 men inte uppfyller kravet på 3 miljoner invånare, har en plats i kategorin för innovativa städer. 

”Genom att vi engagerar oss än mer i C40 kan staden i allt högre grad vara delaktig i den internationella klimatagendan. Stockholm får nu möjlighet att globalt arbeta för en större och mer aktiv omställning för framtiden”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).

Klimat och hållbarhet hör till vår tids absoluta ödesfrågor. Hållbart näringsliv är en gemensam satsning från Dagens industri och systertidningen Aktuell Hållbarhet, där du som läsare får de senaste nyheterna. För att inte missa det viktigaste – anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer